Trener Maribora Darko Milanič ni našel recepta za zgoščeno obrambo Koprčanov. Foto: MMC RTV SLO
Trener Maribora Darko Milanič ni našel recepta za zgoščeno obrambo Koprčanov. Foto: MMC RTV SLO
Celjani za petami vijoličastim
Vijoličasti osvojili le točko
Lendava ostaja trdnjava

Konec tedna so se nogometaši v državnem prvenstvu večinoma ubadali s slabimi razmerami na igralnih površinah. Odigrali so le štiri tekme, saj je bilo srečanje v Domžalah zaradi velike količine vode na zelenici prestavljeno. Spodrsljaj Maribora sta s pridom izkoristila Celje in Nafta.

NAFTA : LABOD DRAVA 1 : 0
Kljub odsotnosti Jankovića je Nafta jesenski del prvenstva odigrala brez poraza na domačem igrišču. Tega ji ni uspelo prizadejati niti Dravi, ki preprosto povedano ni bila tekmec po meri Lendavčanov. Ti so bili boljši praktično ves prvi polčas, v 22. minuti pa so do vodstva prišli po zelo lepo izvedeni akciji, ki jo je atraktivno končal Vasiljev. V zadnjih minutah prvega dela in začetnih drugega so gosti sicer imeli nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Ob koncu je sodnik izključil kar dva igralca Drave. Ptujčani so na zadnjih devetih tekmah osvojili vsega dve točki, kar pomeni, da jih čaka zelo nemiren zimski spanec.

HIT GORICA : INTERBLOCK 1 : 1
Glede na dogodke na igrišču, je remi pravičen. Goričani, ki so na domačem igrišču šestkrat zmagali, so začeli v svojem slogu in že v 4. minuti prišli do vodstva. Po prvem polčasu bi moralo biti vodstvo Gorice bistveno večje kot 1:0, toda izbranci Glihe v zaključkih akcij tokrat niso bili dovolj zbrani. Dvakrat so zadeli tudi okvir ljubljanskih vrat. Kazen za napake je sledila v 64. minuti, izenačil je Zahora. Do konca srečanja bi lahko Interblock dal še dva gola in zmagal, pa se tudi po zaslugi Djukiča, ki je enkrat žogo izbil z golove črte, to ni zgodilo.

MARIBOR : LUKA KOPER 0 : 0
Srečanje prve in zadnje ekipe v prvenstvu se je končalo nepričakovano, brez zadetkov. Koprčani so igrali zaprto in čakali na protinapade, Mariborčanom pa je slaba igralna površina onemogočala kombinatorno igro. Priložnosti je bilo malo, tako da 2.500 gledalcev ni prišlo na svoj račun. Še najbolj glasni so bili, ko v drugem polčasu sodnik prekrška nad Volašem ni kaznoval z najstrožjo kaznijo. Vijoličasti so v zaključku na vsak način poskušali priti do zmage. Milanič je v igro poslal še tretjega napadalca, a tudi Jelič ni našel poti do koprske mreže. Kanarčki sicer ostajajo zadnji, je pa ta točka za njih velik uspeh.

MIK CM CELJE : RUDAR 2 : 1
Po pričakovanjih je bila tekma v Celju najzanimivejša v tem kolu. Regijski obračun je postregel z lepo mero dramatičnosti, na koncu pa so serijo dobrih rezultatov nadaljevali Celjani. Za zmago pa so se morali pošteno nagarati. Velenjčani so jih v prvem polčasu nadigrali in si ustvarili rezultatsko prednost, grofi pa so bili dokaj neaktivni. Tako je bilo tudi na začetku nadaljevanja, vse do 61. minute, ko je Travner v polno zadel z glavo. Sledil je juriš domačega moštva, ki ga je z golom kronal Sacripanti. Celjani so tako ubranili drugo mesto na lestvici in prednost Maribora zmanjšali na štiri točke. Bi pa lahko bilo drugače, saj je Rudar v izdihljajih tekme zadel vratnico.

DOMŽALE : PRIMORJE
Zaradi vode na igrišču je bila tekma prestavljena na sredo ob 15.30.

Urban Laurenčič

Celjani za petami vijoličastim
Vijoličasti osvojili le točko
Lendava ostaja trdnjava