Koprski navijači so sredi srečanja z Olimpijo takole prižgali bakle. Foto: Ervin Čurlič
Koprski navijači so sredi srečanja z Olimpijo takole prižgali bakle. Foto: Ervin Čurlič
Olimpija, Mile Ačimović
Športni direktor Olimpije Mile Ačimović bo moral izpustiti tekmo tretjega kroga Prve lige si. Foto: Nejc Puš

Na udaru je bil zlasti klub Luka Koper, ki bo moral zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradnih oseb (na tekmi z Olimpijo so prejeli kar sedem rumenih kartonov, prav tako je bil odstranjen tudi pomočnik trenerja) plačati 480 evrov, dodatnih 1.500 evrov pa bo moral plačati zaradi slabe organizacije tekme ter zaradi opustitve ukrepov zoper nešportno in neprimerno vedenje navijaških skupin oziroma gledalcev.

Spomnimo, v 25. minuti tekme je po podatkih NZS-ja koprski navijač v četrtega sodnika vrgel vžigalnik, razne predmete pa naj bi proti sodnikom po tekmi odvrgli še nekateri drugi navijači. S 160 evri je bil kaznovan še pomočnik trenerja Alen Ščulac, ki je bil zaradi žaljenja sodnikov odstranjen iz ograjenega dela igrišča, po odstranitvi pa je nadaljeval nešportno vedenje. Ščulac bo prav tako moral izpustiti tekmo tretjega kroga državnega prvenstva.

Mariboru se obrestuje, Kopru ne
"Vse zadnje težave so se začele po superpokalu v Mariboru in s pritiskom mariborskega kluba na sodnike. Njim se očitno to obrestuje, nam pa ne. Na koprski tekmi pa se je konkretno vse začelo z nedosojeno enajstmetrovko, potem se je samo še stopnjevalo. Sprašujemo se, ali se še splača vlagati v nogomet. Mi smo vseskozi v neprijetnem položaju, kar se je začelo z našim predlanskim naslovom. Od takrat same težave," meni član vodstva koprskega kluba Ante Guberac.

Kaznovana še Ačimović in Mura
S tekmo prepovedi je bil kaznovan tudi Mile Ačimović, ki je po končani tekmi v Kopru grobo žalil sodnike in sodniško organizacijo. Disciplinski sodnik Simon Jeglič je po drugem krogu Prve lige si kaznoval še Muro, ki je na tekmi v Novi Gorici dobila pet rumenih kartonov in bo zato plačala 300 evrov kazni.