Sanjski debi - Dejan Djermanović je na prvi tekmi za Olimpijo dosegel svoj prvi članski hat-trik. Foto: www.nkolimpija.si/SPS
Sanjski debi - Dejan Djermanović je na prvi tekmi za Olimpijo dosegel svoj prvi članski hat-trik. Foto: www.nkolimpija.si/SPS
Dejan Djermanović s šprotnim direktorjem Olimpije Mienkom Ačimovićem
"Olimpija z Ačimovićem je povsem druga Olimpija, kot je bila prej," pojasni "Djerma", ki zadnja leta živi v Polju, kaj je bil pomemben dejavnik, da je sprejel Olimpijino ponudbo. Foto: www.nkolimpija.si
Dejan Djermanović (Rudar)
Ljubljanskemu občinstvu se bo Djermanović predstavil na nedeljski tekmi z Rudarjem, v dresu katerega je jeseni 2010 enega izmed osmih golov dosegel tudi proti Olimpiji. Foto: MMC RTV SLO
Pol ducata golov Olimpije v Lendavi

23-letni Ljubljančan je ob kaosu razpadanja in oživljanju Olimpije zapustil "zeleno-bele" in se prek ovinkov nižjih lig odpravil na nogometno pot. Prek Svobode, Slavije Sarajevo, Krškega, Rudarja Velenje in Litex Loveća je visokorasli napadalec le končal pri Olimpiji.

Ljubljančani so jeseni krvavo potrebovali pravega napadalca, po neuspešnem poletnem snubljenju je Djermanović decembra prekinil pogodbo z bolgarskim klubom in se vrnil v rojstno mesto. Že na prvi tekmi pri Nafti (0:6) je v tandemu z Nikolo Nikezićem zabil ravno toliko golov kot vsi napadalci "zeleno-belih" v jesenskih 21 krogih - štiri.

Z goli "Djerme" v lov na Maribor
Po izredno uspešnem Olimpijinem začetku nogometne pomladi pod novim trenerjem Bojanom Prašnikarjem je sledil še nedeljski šokantni poraz Maribora pri zadnjem Triglavu (2:1), s čimer se je prednost "vijoličastih" pred "zmaji" zmanjšala na 12 točk. Pri krpanju velikega točkovnega zaostanka bodo novi goli "Djerme" več kot dobrodošli za Olimpijo.

"Mi se zagotovo ne predajamo, in kot veste, upanje umira zadnje," je v pogovoru za MMC zatrdil novi stari napadalni up Olimpije.


Kot nekakšen izgubljeni sin ste že na debiju dosegli hat-trik. Kako ste doživeli prvi nastop za člane Olimpije?
Vsekakor si nisem mislil, da bom že na prvi tekmi zabil prvi hat-trik. Ob debiju po tiho upaš na dobro igro in mogoče gol. Vsekakor prvi nastop za Olimpijo, ki si ga moraš zapomniti in se ga bom najverjetneje spominjal vse življenje.

Na prvi pomladanski tekmi sezone sta nova napadalca Olimpije dosegla ravno toliko golov kot prej vsi napadalci "zeleno-belih" na 21 jesenskih tekmah! Kaj pravite na to?
Vedel sem za to. Kaj naj rečem, za nami je odličen štart v pomladanski del sezone. Zadela sva oba novinca v moštvu, kar je super za naprej. Kaj je bilo prej, pa ni vprašanje zame.

Kot mladenič ste zapustili Olimpijo in zgodaj odšli v tujino v BiH k Slaviji Sarajevo. Zdaj ste se le vrnili v klub svojega otroštva.
Za Olimpijo sem igral od kategorije starejših dečkov dalje (U-14), a svoje priložnosti nisem dočakal, saj ko bi moral zaigrati za mladince, je Olimpija razpadla. Potem sem šel svojo pot, najprej k Svobodi na Vič, prvi skok v tujino k Slaviji Sarajevo, nato Krško in Rudar, po Velenju pa odhod v Bolgarijo k Litexu. Vmes je večkrat prišlo tudi povpraševanje iz Ljubljane, a nekako ni bilo usojeno. Poleti se še ni izšlo, pozimi pa smo se dogovorili oz. kot pravim: kdor čaka, dočaka.

Z Bojanom Prašnikarjem ste odlično sodelovali že v Velenju, ko ste v izredni jeseni 2010 za Rudar na 18 tekmah dosegli 8 golov. Ste ob podpisu za Olimpijo vedeli, da prihaja v klub tudi "Prale"?
Pogodbo do poletja 2014 sem z Olimpijo podpisal en dan pred prihodom Bojana Prašnikarja, a vseeno nisem vedel, da prihaja. Mi niso nič namignili. Smo profesionalci in treniramo ter igramo ne glede na to, kdo je trener. Vsekakor pa je lepo, da sodeluješ z nekom, ki ti zaupa in ti je že dal priložnost.

Zaradi izkušnje v Olimpiji in igranja za Litex lahko povlečemo vzporednice s kariero Milivoja Novakovića. Ali se lahko približate njegovemu nivoju?
Želim si napredovati, tudi igrati v tujini v še boljši ligi, kot je bolgarska. Litex je bila krasna izkušnja, kakovostnejša liga od slovenske, močna konkurenca in izjemni delovni pogoji. Zdaj sem prišel v Olimpijo in sem osredotočen samo na igre v "zeleno-belem" dresu.

Kakšna je bila vaša prva misel ob izidu v Kranju, kjer je Triglav presenetil vodilni Maribor, s čimer se je njegova prednost pred drugo Olimpijo zmanjšala na 12 točk?
Poudariti moram, da je naša prva naloga dobra igra Olimpije in zbiranje točk. Ne smemo se obremenjevati z drugimi, gojiti moramo svojo igro in napredovati. Vsekakor pa je bil kranjski izid "predobra" novica za nas. Prednost Maribora je res velika, a prvenstvo še ni odločeno. Mi se zagotovo ne predajamo, in kot veste, upanje umira zadnje.

V naslednjem krogu igrate z "vašim" Rudarjem, ki Vam je dal priložnost in kjer ste se uveljavili kot nogometaš.
V Rudarju so mi dali priložnost, za kar sem se jim oddolžil z goli. V Velenju sem bil samo pol leta, a sem se odlično počutil. Vsekakor bo tekma proti nekdanjemu klubu še dodaten motiv, nadejam se dobre tekme in naj zmaga boljši.

Pol ducata golov Olimpije v Lendavi