Boban Jović, ki je imel prej pogodbo z Olimpijo le še do konca te sezone, je dogovor z Ljubljančani podaljšal do 30. junija 2015. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Boban Jović, ki je imel prej pogodbo z Olimpijo le še do konca te sezone, je dogovor z Ljubljančani podaljšal do 30. junija 2015. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Boban Jović
21-letni Celjan je v Olimpijo leta 2009 prišel iz Aluminija. Foto: www.nkolimpija.si

21-letni bočni branilec, ki jeseni ni želel podaljšati pogodbe in se je zato znašel na stranskem tiru, ni igral vse od oktobra. "Upal sem na pozitiven razplet. Nisem se želel raziti z Olimpijo, ker se počutim del tega in je ona del mene. Moja ljubezen oziroma pripadnost do Olimpije ni bila nikoli vprašljiva. Tudi ko sem v preteklosti izkazoval ljubezen do Olimpije, to ni bilo naključje. Razčistili smo z vsem za nazaj. Do nobenega posameznika v klubu ne čutim nobene zamere. V teh dneh spet živim svoje sanje. Končno sem spet tam, kjer sem najbolj srečen. Če nogometašu vzameš igro, je to zanj največja kazen," je nogometaš iz Celja povedal na novinarski konferenci v Ljubljani.

Šola zanj in za klub
V podrobnosti se ni želel preveč spuščati. "Bilo je veliko zapletov in razpletov. Vsakodnevno so se stvari spreminjale, na koncu pa je odločil človeški faktor. Težave smo pustili za sabo in se v dveh dneh dogovorili. Naučili smo se, da je pomembno, da težave rešujemo s komunikacijo in pravimi človeškimi odnosi. Žal mi je, da se je zapletlo na tak način. Bila je šola zame, za mojo družino in zastopnike. Hvala Bogu, da je ta zgodba zdaj končana. Zahvalil bi se družini, svojim zastopnikom in Mihi Mlakarju, ki mi je vsak dan stal ob strani. Ni bilo lahko živeti s tem v teh petih mesecih. Izpustil sem osem ali devet prvenstvenih tekem, zato ni bilo enostavno, sploh ker smo z novim trenerjem ravno začeli nizati dobre rezultate."

Veliko se je ugibalo, da se zanj zanima Maribor in da bo kariero nadaljeval v vijoličastem dresu, toda Jović poudarja, da ta scenarij ne bi prišel v poštev: "Z Mariborom se nisem nikoli pogovarjal o podrobnostih. Dal sem jim jasno vedeti, da je misija nemogoče, da bi prestopil v Maribor."

Poln zagona
V sredo je povratno tekmo četrtfinala Pokala Slovenije v Ljudskem vrtu že spremljal s klopi za rezervne igralce, zdaj si želi čim prej znova zaigrati. Najbrž se bo to zgodilo že v nedeljo na novem obračunu proti vijoličastim v državnem prvenstvu. "Poln sem zagona in imam še večje motive. Komaj čakam, da znova zaigram. Mislim, da bom energijo prenesel tudi na ekipo, kar se je pokazalo že v sredo na pokalni tekmi," dodaja Jović. Ob tem meni, da je zaradi neprijetnosti v zadnjem času osebno dozorel, napredoval pa je tudi klub.

Mitrović poškodovan
Trener Andrej Razdrh je po zmagi z 0:1 v Mariboru pred novim derbijem optimist: "Zmaga v Ljudskem vrtu je lepa popotnica za nedeljsko tekmo. Dokazali smo, da smo sposobni premagati Maribor, in spoznavamo, da imamo svoje kvalitete. Obljubljamo maksimum in pričakujemo lepo tekmo. Upam, da bo tudi obisk dober in da se bomo na koncu veselili skupaj z navijači."

"Zelo sem vesel, da se nam je Jović znova pridružil. Skozi težko obdobje je na treningih pokazal človeško kvaliteto. Za nas je to največja okrepitev v zimskem prestopnem roku," je povedal Razdrh o "izgubljenem sinu", ni pa želel izdati, ali mu bo znova zaupal kapetanski trak. Zaradi poškodbe bo manjkal Nemanja Mitrović, že od prej je poškodovan tudi Erik Salkić. Andraž Šporar, ki je dobil močan udarec v glavo in je moral v sredo predčasno končati tekmo, v četrtek preventivno ni treniral, toda nedeljski nastop zanj ni vprašljiv. Kaznovan je vratar Elvis Džafić.
Prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju
Vstopnice za tekmo so v predprodaji na voljo po 8 evrov, na dan tekme pa bo njihova cena 10 evrov. Otrokom do 14. leta starosti in ženskam bo kot darilo ob 8. marcu omogočen prost vstop. Prenos tekme bo v nedeljo ob 17.00 na TV Slovenija 2 in MMC-ju.