Mura je prvič osvojila naslov državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com
Mura je prvič osvojila naslov državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com

Mura je za svoj prvi naslov državnega prvaka v Ljudskem vrtu s 3:1 premagala Maribor. Jože Pepevnik pravi, da bo ta tekma ostala v spominu kot ena izmed slovenskih nogometnih klasik, in dodaja: "Maribor in Olimpija sta že velikokrat osvojila naslov in ga verjetno še velikokrat bosta, ko ga osvoji nekdo drug, pa je še toliko bolj posebno. Prekmurje ima izjemno rado nogomet, Mura pa bi si morda večji uspeh zaslužila že v 90. letih prejšnjega stoletja."

Voditelj Luka Petrič je poudaril, da je Mura zelo priljubljen prvak, tako kot lani Celje. "Ko sem se pogovarjal z ljudmi, so mnogi privoščili uspeh Prekmurcem. To je klub, ki je veliko dal slovenskemu nogometu." Aljaž Golčer je dodal, da si je Mura zaslužila naslov, ker je do njega prišla z dobro zastavljenim projektom, medtem ko mnogi drugi klubi to poskušajo doseči z nenehnimi menjavami trenerjev, kar se pogosto ne izide. Boštjan Janežič je omenil tudi izvrstno delo trenerja. "Ante Šimundža je spravil Muro na višjo raven. To je klub, ki ima zdaj drugačno mentaliteto. Tu pa ne smemo pozabiti niti na predsednika kluba Roberta Kuzmiča."

Muro poleti čakajo kvalifikacije Lige prvakov, Marko Cirman pa je spregovoril tudi o tem, kaj se lahko nauči od lanskega prvaka Celja. "Mura je drugačen klub kot Celje. Nima lastnikov, ki želijo uspeh čez noč, ter ljudi, ki jim gre samo za zaslužek. Celje se je lani opeklo. Pri Muri pa je zelo pomembno, da ima Ante Šimundža glavno besedo pri športnem ustroju in dovolj izkušenj, da bo klub ubral drugačno pot."

Omizje podkasta je izbralo najboljšo enajsterico pravkar končanega prvenstva in vanjo uvrstilo pet nogometašev Mure: Matko Obradović; Žiga Kous, Žan Karničnik, David Brekalo, Klemen Šturm; Timi Max Elšnik, Nino Kouter, Jan Repas; Djordje Ivanović, Jan Mlakar, Dario Kolobarič.

Gostje so se podrobneje posvetili tudi Mariboru in poletni prenovi moštva trenerja Simona Rožmana ter drugim prvoligašem. V drugem polčasu sta bila v ospredju zaključek španskega prvenstva in finale Lige prvakov.

Žoga je okrogla s03e21: Kontinuiteta spet ugnala denarnico