Naslednji derbi med Mariborom in Olimpijo bo v Stožicah 9. ali 10. novembra (15. krog). Foto: www.alesfevzer.com
Naslednji derbi med Mariborom in Olimpijo bo v Stožicah 9. ali 10. novembra (15. krog). Foto: www.alesfevzer.com

Za več menjav v začetni postavi, da bi spočili vsaj nekaj ključnih mož, so se odločili Ljubljančani. Trener Victor Sanchez je bil na koncu zadovoljen z igro, ne pa tudi z izidom, saj je upal, da lahko prekine ligaški niz neporaženosti vijoličastih v Ljudskem vrtu, ki traja že od novembra.

"Zelo sem zadovoljen z našim značajem, moštvenim duhom in osebnostjo, ki jih je ekipa pokazala po vsem, kar se je dogajalo na začetku, ko je bila tekma prekinjena in smo zastreljali 11-metrovko. Predstava je bila zelo dobra. Nismo pa zadovoljni z remijem, saj bi si zaslužili zmago. Imeli smo dobre priložnosti, da bi osvojili vse tri točke. Moramo izboljšati učinkovitost, pri prejetem zadetku pa bi morali bolje posredovati v obrambi. Trudimo se, da bi imeli tekmeci čim manj takšnih priložnosti. Toda še vedno smo neporaženi in na vrhu lestvice," je za Šport TV povedal Španec, ki z Olimpijo na 11 tekmah še ni izgubil.

Trener Olimpije meni, da so bili bliže zmagi
Sorodna novica V Ljudskem vrtu delitev točk po burnem prvem polčasu; ajdovska klofuta Celjanom

Šimundža vesel, da so bili psihološko pravi

Tudi domači kapetan Martin Milec seveda ni bil navdušen nad razpletom pred 9650 gledalci. "Nismo najbolj zadovoljni, želeli smo zmago. Tekma je bila težka, trda, taktična. Mislim, da smo jih mi malo večkrat stisnili pred njihov kazenski prostor, je pa zmanjkalo nekaj svežine, konkretnosti in natančnosti, da bi bolje zaključevali napade. V četrtek nas čaka tekma leta, upam, da bo takrat naš dan," se je že obrnil proti naslednji oviri, povratnemu dvoboju proti Djurgardnu.

Za uvrstitev v skupinski del Konferenčne lige bo treba nadoknaditi zaostanek z 0:1. Švedski klub je v nedeljo zgodaj popoldne v gosteh z 0:1 premagal Sirius in skočil na drugo mesto na lestvici tamkajšnjega prvenstva.

Trener Ante Šimundža bo moral zaradi kazni čez tri dni znova na tribuno, srečanje proti Olimpiji pa je ocenil takole: "Zelo zahteven in zelo tekmovalen derbi. Na koncu smo bili vsi malo zadržani, ampak v celoti gledano je neodločen rezultat najpravičnejši. Fantje so bili danes psihološko na zelo visoki ravni, to je pozitivna stvar za naprej."

Mariborčani med prekinitvijo v fitnesu

Žiga Repas, ki je februarja letos v Maribor prišel iz Domžal, je dosegel svoj prvi zadetek v vijoličastem dresu, ko je svoje moštvo v 26. minuti popeljal v vodstvo z 1:0. "Res sem vesel. Boljše tekme za doseči prvi gol ni. Pomeni lepo popotnico za naprej. Ne smem se ustaviti in iskati nov zadetek na naslednjih tekmah," je 23-letni vezist poudaril na novinarski konferenci.

Opisal je tudi, kako je bilo nadaljevati tekmo po več kot 20-minutni prekinitvi, ko so v 15. minuti pri pripravi za strel z 11 metrov domači navijači s predmetom v nogo zadeli Raula Florucza. Temu je nato po vrnitvi na zelenico Ažbe Jug ubranil poskus z bele pike. "Na začetku tekme smo igrali gor-dol, nato se je ritem ustavil. Bili smo v fitnesu, da smo ostali ogreti."

Rijeka v Stožice prihaja z dobro popotnico iz Osijeka

V 35. minuti je za Olimpijo izenačil Justas Lasickas, kapetan Marcel Ratnik pa je po koncu izjavil: "Videlo se je, da smo oboji utrujeni in da so evropske tekme pustile določene posledice, da to srečanje ni bilo takšno, kot bi moralo biti. Tekma je bila sicer odprta, obe ekipi sta imeli svoje priložnosti. Mislim, da smo mi imeli malce lepše, izid 1:1 pa je najbrž za oboje dober rezultat."

Evropski tekmec Ljubljančanov Rijeka je v nedeljo zvečer gostoval v Osijeku in zmagal z 0:2 (Radeljić 13., Pašalić 60.), tako da po štirih krogih hrvaškega prvenstva še naprej ostaja brez prejetega zadetka.

Rečani se iz Slavonije s tremi točkami vračajo prvič po letu 2018. Po 1:1 na Rujevici bodo morali za evropsko jesen zmagati tudi v četrtek v Stožicah.

Riera med polčasoma v slačilnici samo dve minuti

Precej manj razlogov za zadovoljstvo kot vodilna Olimpija in peti Maribor imajo državni prvaki Celjani, ki so si doma privoščili pravi polom proti povratniku v prvo ligo Primorju. Izgubili so z 0:3, z izjemno porozno obrambo na čelu z vratarjem Lovrom Štubljarjem pa so prvič po 4. novembru 2018 že prvi polčas sklenili z zaostankom treh zadetkov (tedaj je bilo proti Mariboru na koncu 0:5).

Marko Cirman je za Val 202 poročal, da je bil trener Albert Riera med obema polčasoma v garderobi samo dve minuti. Opravil je štiri menjave, a tudi to ni pomagalo. Po koncu tekme so sledili glasni žvižgi Špancu, ki ne uživa zaupanja celjskih navijačev. Riera jim je sicer sarkastično pomahal, je še omenil Cirman.

"V mojem slovarju ni besed, da bom odnehal"

"Vsi smo odgovorni, najprej jaz. Zaščititi moram igralce, tu sem, da jih izboljšam. V vsaki družini so stvari, ki jih moraš ohraniti zase, seveda pa je bil to naš slab dan v pisarni. Nič ni delovalo. Samo ena stvar nas bo peljala iz krize: pred nami je težka noč, toda jutri zjutraj moramo na treningu pozitivno razmišljati naprej. V četrtek nas čaka zelo pomembna, zgodovinska tekma. V mojem slovarju ni besed, da bom odnehal. Nadaljeval bom. Tako gledam na življenje. Nismo bili dobri v dvobojih, poklanjali smo jim žoge, grešili smo tudi lahke podaje. Počasi smo hranili tekmeca z vitamini, ta pa te lahko rani," je za Sportklub dejal trener Celja, ki je na lestvici šele na 7. mestu.

V četrtek v knežje mesto prihaja armenski prvak Pjunik, tako kot Maribor so tudi grofje na prvi tekmi play-offa Konferenčne lige v gosteh izgubili z 1:0.

Ajdovci primazali klofuto Celjanom