V Domžalah bo po dolgem času zelo lep obisk. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
V Domžalah bo po dolgem času zelo lep obisk. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dare Vršič
Dare Vršič bo po zadetku proti Srbiji svoje znanje tokrat predstavil gledalcem v Velenju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Milan Osterc
Milan Osterc se vrača v Novo Gorico, kjer je igral pet sezon (1996-98, 2007-10). Foto: MMC RTV SLO
Darko Birjukov
Veselje Darka Birjukova po majski zmagi nad Mariborom v finalu Pokala Hervis. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mura 05
Mura bo pozitivni niz poskušala nadaljevati v Kranju. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Tokratni, 14. krog, prinaša nekaj zanimivih dvobojev - primorski derbi v Novi Gorici, obračun Domžal in Maribora ter tekmo Rudar - Olimpija, ki si jo boste lahko ogledali tudi na TV Slovenija 2 in MMC-ju.
Prva liga si, 14. krog
Sobota ob 16.00:

HIT GORICA - LUKA KOPER
Zmagi nad Olimpijo in Celjem sta Novogoričane znova izstrelili pod vrh lestvice. Zanimivo bo videti, kako bo nanje vplival tokratni reprezentančni premor. Prejšnji ni najbolje, saj so po odličnih avgustovskih izidih nato slabše zbirali točke. Na Bonifiki je bilo avgusta kar 0:4 za Hit Gorico, po tem porazu je moral klop Koprčanov zapustiti Vlado Badžim.
Belo-modri so prejšnji konec tedna odigrali prijateljsko tekmo v Veroni proti Chievu. Ob remiju z 2:2 sta zadela Vito Plut in Uroš Celcer. Poškodovan je Rok Buzeti, brata Nejc in Miha Mevlja bosta počivala zaradi kartonov. Vprašljiv je tudi nastop Nebojše Kovačevića.
Gledalci v Športnem parku se bodo morali sprijazniti z novim načinom vstopa na stadion, saj je klub zaradi varnosti in boljšega trženja uvedel permanentno personalizacijo. Vsi obiskovalci morajo na spletni strani kluba izpolniti poseben obrazec. Nova preizkušnja Novogoričane čaka že v torek, ko bodo pred kamerami TV Slovenija na prvi tekmi četrtfinala Pokala Hervis gostovali v Velenju.

Pri "kanarčkih", ki so nazadnje doma ugnali Domžale, bo zaradi kartonov manjkal Bojan Đukić. Po poškodbah še vedno okrevata Ivan Brečević in Danijel Marčeta. Koprčani se vračajo v mesto, kjer so odigrali večino domačih tekem v šampionski sezoni 2009/10. Stare prijatelje bo pozdravil Milan Osterc. Andrej Poljšak, ki je pred kratkim odstopil z mesta športnega direktorja, vendarle ostaja v klubu do konca prvenstva.

Ob 18.00:
NAFTA - CM CELJE
Lendavčani že vso sezono prijetno presenečajo z všečno igro, v zadnjem času jim je uspelo tudi nekaj odmevnih izidov. Ker nimajo dolge klopi, so se seveda razveselili reprezentančnega premora, med katerim so obnovili moči.
Glavni trener Celjanov bo tokrat trener vratarjev Mladen Dabanović, saj sta Damjan Romih in njegov pomočnik Oskar Drobne kaznovana zaradi incidenta po koncu tekme proti Gorici v prejšnjem krogu. S Celjani je v zadnjih dneh treniral tudi Olimpijin "odpadnik" Dragan Čadikovski, ki čaka na pravo ponudbo iz tujine. Mogoče bo celo znova zaigral za "grofe". Gostje imajo precej težav s poškodbami, kaznovan je tudi Zoran Pavlović.

Ob 20.00:
RUDAR - OLIMPIJA (prenos na TV SLO 2)
Velenjčani so že sedem krogov neporaženi, čeprav je za njimi serija štirih tekem v gosteh. Zadnjič so izgubili sredi avgusta ravno v Stožicah (3:1). V ekipo se po poškodbi vračajo Dejan Purišić, Branimir Đokić in Denis Klinar, po odsluženi kazni pa Rajko Rotman.
Olimpija v zadnjih dveh sezonah v Velenju ni doživela poraza (tri zmage, en remi). Antonio Delamea Mlinar in Anej Lovrečič sta bila po poškodbah kolena operirana in naj v jesenskem delu sezone ne bi več igrala. Znan je tudi termin preložene tekme 12. kroga med Rudarjem in Mariborom, na sporedu bo v sredo, 16. novembra.

DOMŽALE - MARIBOR
Dvoboj prvo- in drugouvrščenega moštva lanske sezone ter finalistov Pokala Hervis bo osrednji dogodek ob proslavi 90-letnice kluba ob Kamniški Bistrici. Vstop na stadion bo prost, zanimanje za vstopnice je bilo veliko in so že pošle, zato bodo tribune polne. Dogajanje na stadionu v sklopu prireditve Oktoberfest se bo začelo že ob 17.00. Domžalčani lažje dihajo zaradi boljših novic, kar se tiče poškodovanih nogometašev. Vračajo se Tadej Apatič, Amer Krcić in Dejan Gerić.
Maribor je prejšnjo soboto v Pokalu Hervis slavil v Mirnu, v četrtek ga v Evropski ligi čaka Braga. Mitja Viler bo zaradi težav s trebušno steno počival dalj časa. Novi trener vratarjev je za dva meseca postal Branko Zupan, saj si je Drago Kondič zlomil gleženj.

Nedelja ob 15.00:
TRIGLAV - MURA 05

ND Triglav 2000 se je na redni skupščini preimenoval v NK Triglav Kranj, novi predsednik je dozdajšnji direktor Miran Šubic. V novem upravnem odboru kluba je tudi predsednik DeSUS-a Karel Erjavec. Kranjčani že šest tekem niso zatresli mreže tekmecev, doma so nazadnje slavili v prvem krogu proti Nafti. Mura ne pozna poraza že sedem tekem, v Fazaneriji že nestrpno pričakujejo tudi dvoboj naslednjega kroga, ko v Mursko Soboto prihaja Maribor.

Lestvica: 
MARIBOR 12 7 3 2 25:14 24 OLIMPIJA 13 6 4 3 22:17 22 HIT GORICA 13 6 3 4 19:11 21 RUDAR 12 5 4 3 18:14 19 DOMŽALE 13 5 3 5 17:17 18 MURA 05 13 4 5 4 11:16 17 CM CELJE 13 4 3 6 18:18 15 NAFTA 13 3 5 5 15:15 14 LUKA KOPER 13 2 6 5 12:18 12 TRIGLAV 13 3 2 8 5:22 11