Sandi Ogrinec je povedel Bravo v vodstvo v 22. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Sandi Ogrinec je povedel Bravo v vodstvo v 22. minuti. Foto: www.alesfevzer.com

Bravo, ki je ob Kopru edina neporažena ekipa Prve lige, se je povzpel na drugo mesto na lestvici, kjer ima točko manj od Kopra in je izenačen z Mariborom. Olimpija ostaja pri sedmih točkah (s tekmo manj).

Lestvica:                             
KOPER                5  4 1 0 11:4 13 
BRAVO                6  3 3 0  7:2 12 
MARIBOR              6  4 0 2 11:9 12 
CB24 TABOR SEŽANA    6  2 1 3  6:6  7 
OLIMPIJA             5  2 1 2  7:8  7 
KALCER RADOMLJE      5  1 2 2  4:4  5 
MURA                 5  1 2 2  5:8  5 
DOMŽALE              4  1 1 2  3:6  4 
ALUMINIJ             6  0 4 2  1:4  4 
CELJE                6  1 1 4  5:9  4 

Bravo je bil na uvodu tekme podjetnejši, dobro igro pa so kronali z golom v 22. minuti. Žan Trontelj je iz kota poslal predložek v kazenski prostor, pritekel je Sandi Ogrinec, ki je z volejem poslal žogo pod prečko, Nejc Vidmar ni imel možnosti.

Olimpija na drugi strani znova ni pokazala veliko povezane igre, prave priložnosti proti najboljši obrambi lige ni imela, zato pa jo je imel v 44. minuti znova Bravo, a je Loren Maružin na koncu žogo poslal čez gol.

Bravo je povišal vodstvo v 47. minuti, in to iz podobne situacije kot pri prvem golu. Znova je odlično podajo iz kota z desne strani poslal Trontelj, najvišje je v kazenskem prostoru skočil Vanja Drkušić, z glavo je meril v desni spodnji kot in zadel (2:0).

Varovanci Sava Miloševića kljub večji posesti žoge niso našli recepta za Bravo. V 70. minuti je pri slednjem tudi Martin Kramarič poskusil srečo s strelom od daleč, Vidmar pa je žogo ukrotil.

Zadetka s tekme Bravo - Olimpija

V 72. minuti so po dolgem času do strela prišli tudi gosti, toda Mustafa Nukić, ki je poleti prišel prav iz Brava, je žogo poslal precej čez vrata. Natančnejši je bil v 80. minuti, toda sploh prvi nevarnejši strel Olimpije, ki je v teh trenutkih le kazala nekaj več kreacije v napadu, je obranil Igor Vekić.

Vratar Brava se je še bolj izkazal v 84. minuti, ko je poskusil Gal Kurež, brez težav pa je žogo ujel tudi po strelu z glavo Antonia Delamee Mlinarja v 90. minuti.

Kai Cipot – Murin joker s klopi
Mura je prvo prvenstveno zmago dosegla šele v 90. minuti. Gol je osem minut po tem, ko je vstopil v igro, dosegel Kai Cipot. Po levi strani je akcijo začel Klepač, poslal je predložek pred kazenska vrata, Žan Zaletel jo je preusmeril v vratnico, odbito žogo pa je nato pred golom v mrežo pospravil Kai Cipot za minimalno zmago.

Mura proslavlja prvo zmago v novi sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Mura proslavlja prvo zmago v novi sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Mura, ki ima nekaj težav s poškodbami, manjkal je tudi Luka Bobičanec, je zapretila že v prvi minuti, ko je bil Amadej Maroša le malce prekratek po podaji z leve strani. Najbližje zadetku v prvem polčasu je bil Mitja Lotrič, ko je v 30. minuti močno streljal, žogo z golove črte je izbil Žan Flis.

Anteju Šimundži je odleglo. Njegovi varovanci so vknjižili prve tri točke. Foto: www.alesfevzer.com
Anteju Šimundži je odleglo. Njegovi varovanci so vknjižili prve tri točke. Foto: www.alesfevzer.com

V 46. minuti je bil blizu uspeha tudi Tomi Horvat, ko se je odločil za strel s slabih 20 metrov in zadel vratnico. Le malce zatem bi po slabem posredovanju Florijana Raduhe kaj lahko gostitelji zadeli, a jim ni uspelo sprožiti pravega strela, ko pa so ga, je celjski vratar popravil vtis in ohranil mrežo nedotaknjeno.

Celjani, pri katerih je že po minuti moral iz igre Tamar Svetlin zaradi poškodbe, so nase opozorili v peti minuti, ko je Žan Medved s strelom z glavo oplazil vratnico.

V 70. minuti je do strela prišel Adam Jakobsen, a je streljal prešibko, pred tem pa je Advan Kadušić preslabo izvedel zadnjo podajo po obetavnem napadu.

Kai Cipot Muri priigral prvo zmago

V 77. minuti je Mihael Klepač v vse močnejšem dežju poskusil z novim močnim strelom od daleč, Raduha pa je bil na mestu. Na drugi strani je takoj zatem Jon Šporn za malo zgrešil cilj.

V 85. minuti se je zaiskrilo med Kevinom Žižkom in Janom Gorencem, posledično pa sta oba dobila rdeči karton.

PRVA LIGA TELEMACH, 6. krog

BRAVO – OLIMPIJA 2:0 (1:0)
Ogrinec 22., Drkušić 47.

Bravo: Vekić, Drkušić, Kavčič (69./Jakšić), Križan, Španring, G. Trdin, Nsana (90./Kirm), Trontelj, Maružin (69./Memić), Kramarič (90./Žinko), Ogrinec (75./Kancilija).

Olimpija: Vidmar, Gliha, Crnomarković, Delamea Mlinar, Andrejašič, Kapun (68./Ostrc), Tomić, Ziljkić (86./Bončina), Elšnik (46./Sešlar), Aldair Djalo (68./Kurež), Tall (46./Nukić).

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


MURA – CELJE 1:0 (0:0)
K. Cipot 90.

Mura: Obradović, Pucko, Maruško, Gorenc, Šturm, Horvat, Lotrič, Kous, Maroša (82./K. Cipot), Mandić (73./Karničnik), Škoflek (57./Klepač).

Celje: Raduha, Zaletel, Zec, Šporn, Flis, Svetlin (5./Vrbanec), Begić (75./Kerin), Brecl (46./Kadušić), Majevski, Medved (75./Žižek), Sokler (64./Jakobsen).

Sodnik: Roman Glažar (Hajdina)


Odigrano v soboto:
KALCER RADOMLJE – CB24 TABOR SEŽANA 0:1 (0:0)
200; Krivičić 80./11-m
Pišek (Kalcer Radomlje) je v 82. minuti zapravil 11-m.

KOPER – MARIBOR 2:0 (2:0)
2000; Bručić 1., Mitrović 43./ag

Sorodna novica Koper po Olimpiji spravil na kolena še Maribor, Tabor premagal Radomlje

Odigrano v petek:
ALUMINIJ – DOMŽALE 0:1 (0:1)
150; Ibričić 25.

Sorodna novica Ibričić z evrogolom Domžalam priigral prvo zmago