Nova Olimpijina desetica Raul Florucz je udarila v pravem trenutku in poskrbela za rutinirano zmago zmajev pri predzadnjih Radomljah. Foto: www.alesfevzer.com
Nova Olimpijina desetica Raul Florucz je udarila v pravem trenutku in poskrbela za rutinirano zmago zmajev pri predzadnjih Radomljah. Foto: www.alesfevzer.com

V prvem polčasu tekme v Domžalah med skromnimi mlinarji in vodilnimi zmaji kljub razmerju poskusov strelov 7:3 (2:0 v okvir vrat) v korist Olimpije ni bilo golov. Ob izraziti premoči Ljubljančanov je najlepšo priložnost v 18. minuti imel Alex Blanco, a se je izkazal vratar Radomelj Emil Velić. Svojo priložnost so dočakale tudi Radomlje, a je napadalec Nino Kukovec iz dobrega položaja meril tik mimo vrat gostov.

Parada Vidovška, takoj zatem gol Florucza

Olimpija na prvih 14 uradnih tekmah nove sezone še ni izgubila tekme: 10 zmag in 4 remiji. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija na prvih 14 uradnih tekmah nove sezone še ni izgubila tekme: 10 zmag in 4 remiji. Foto: www.alesfevzer.com

Na začetku drugega polčasa so Radomlje imele nekaj priložnosti, izstopal je strel Gabra Dobrovoljca z glavo po kotu, a je Matevž Vidovšek s parado preprečil zaostanek. Že v naslednjem napadu v 53. minuti je sledila kazen in vodstvo Olimpije z 1:0. Agustin Doffo je podal z leve strani, pred vrati pa je v skoku bil najvišji Raul Florucz.

Po nekaj priložnostih na obeh straneh so Radomlje v 71. minuti ostale z igralcem manj, potem ko je Ognjen Gnjatić prejel drugi rumeni karton. Pet minut zatem je nedisciplina znova tepla mlinarje: Matej Mamić je v lastnem 16-m nepravilno zaustavljal Petra Agbaja. Zanesljivi izvajalec najstrožje kazni je bil rezervist Reda Boultam, ki je vstopil v 70. minuti.

Olimpija v Domžalah ugnala Kalcer

Kakšen bo nedeljski odgovor zasledovalcev?

Ljubljančani v novi sezoni še ne poznajo poraza in zasedajo vrh prvenstvene lestvice z 18 točkami. S 15 točkami jim trenutno sledi Mura, v nedeljo pa so na potezi Bravo, Koper in Maribor, ki so bili pred začetkom 8. kroga prvi trije zasledovalci zeleno-belih. V derbiju 8. kroga v nedeljo Maribor in Koper igrata med seboj, medtem ko Bravo gosti zadnje Domžale.

Gol Juncaja ob debiju

Dario Vizinger je z drugim golom sezone popeljal Muro v vodstvo, na začetku drugega polčasa pa povišal že na 3:0, v 78. minuti pa je zaokrožil svoj hat-trick. Foto: www.alesfevzer.com
Dario Vizinger je z drugim golom sezone popeljal Muro v vodstvo, na začetku drugega polčasa pa povišal že na 3:0, v 78. minuti pa je zaokrožil svoj hat-trick. Foto: www.alesfevzer.com

Novi trener Mure Oskar Drobne je uspešno debitiral, sin novega klubskega "lastnika" pa je zadel na svoji prvi tekmi v dresu čarnjo-bejlih, prvi napadalec pa je s hat-trickom proslavil svoj stoti naslov v Prvi ligi.

Po kopici strelov na obeh straneh je Mura v 39. minuti povedla, s tretjim strelom po prekinitvi je gostujočo mrežo načel Dario Vizinger. Sandi Nuhanović je nevarno udaril s prostega strela z 20 metrov, Gašper Tratnik je branil in hitro odbil še strel Kaia Cipota z glavo iz bližine, nakar je do žoge prišel Vizinger in poslal žogo pod prečko.

Tik pred odmorom je vodstvo Pomurcev podvojil Steven Juncaj, sin novega klubskega mecena Georga Juncaja. Po visokem predložku Mateja Miloša z desne strani je Tilen Ščernjavić z leve podal v sredino, kjer je bil na pravem mestu Juncaj, ki je samo podstavil nogo in preusmeril žogo za gol ob debiju v dresu Mure.

Sorodna novica Žlogar in Mura sta se razšla po dobrega pol leta

Zaradi vloge in mesta v udarni postavi Mure je Juncaj sprožil obilo prahu in pred tednom dni povzročil trenersko menjavo. Sobočane je tako prvič vodil Oskar Drobne, potem ko je Tonči Žlogar zaradi pritiskov novega vodstva iz ZDA zapustil klub.

Hat-trick Vizingerja

Po odmoru je Primorje pritisnilo, a v 54. minuti je Mura povedla že s 3:0. Veliko napako si je privoščil ajdovski branilec Mirko Mutavčić, kar je Vizinger neusmiljeno kaznoval s svojim drugim golom na tekmi. V 78. minuti je 26-letnik Hrvat postavil piko na i za svoj hat-trick. Rezervist Diogo Bezerra je z globinsko podajo skušal zaposliti Marošo, ki pa je preskočil žogo in Vizinger je s pomočjo leve vratnice zadel za 4:0.

Izredna predstava Vizingerja ob njegovi jubilejni stoti tekmi v Prvi ligi, kjer je v dresu Rudarja dosegel dva zadetka, v dresu Celja pa zabil 37 golov.

Drobne na klopi Mure debitiral z visoko zmago

Prvoligaško soočenje po 19 letih

V Murski Soboti so bili gledalci priča prvemu prvoligaškemu soočenju Mure in Primorja po skoraj 20 letih. 2. aprila 2005 so Ajdovci doma s 3:1 premagali Sobočane. Dvakrat je za zmagovalce zadel Dražen Žeželj (5. in 52. minuta), enkrat pa Mitja Zatković (53.), potem ko je bil za goste natančen Romano Obilinović (7.), ki je sicer vrhunec kariere dosegel v dresu Primorja. V naslednjih dveh desetletjih sta oba kluba doživela pretrese in nova rojstva, zdaj pa se začenja novo poglavje v medsebojnih obračunih dveh tradicionalnih slovenskih klubov.


Prva liga Telemach, 8. krog

MURA – PRIMORJE 4:0 (2:0)
1000; Vizinger 39., 54., 78., Juncaj 45.

KALCER RADOMLJE – OLIMPIJA 0:2 (0:0)
Florucz 53., Boultam 76./11-m
RK: Gnjatić 71./Radomlje


Sorodna novica Zelenica v Stožicah bo mirovala predvidoma do 21. septembra

Nedelja ob 15.00:
BRAVO – DOMŽALE
Preloženo v Spodnjo Šiško zaradi sanacije zelenice v Stožicah.

Ob 17.30:
CELJE – NAFTA 1903

Ob 20.15:
MARIBOR – KOPER

Preložena tekma, 2. krog, sreda, 17.00:
CELJE – MARIBOR