Felipe Curcio je odločil primorski obračun v Novi Gorici. Foto: Reuters
Felipe Curcio je odločil primorski obračun v Novi Gorici. Foto: Reuters

Primorje na začetku sezone še naprej niza poraze. Doživelo je tretjega zaporednega, prvega pa tudi v Novi Gorici, ki je začasno dom Ajdovcev. Izbranci Milana Anđelkovića imajo težave v napadu, še na tretji tekmi niso dosegli gola in so edina ekipa v ligi še brez doseženega zadetka.

Koprčani, ki so v prejšnjem krogu le enkrat streljali proti vratom Olimpije, so tokrat prišli do več priložnosti, izkoristili pa so dve za drugo zmago. Uvodnih 25 minut ni ponudilo kakšnega razburjenja, ekipi sta malce preverjali stanje, nekoliko konkretnejši so bili Ajdovci, ki so sprožili en nevarnejši strel prek Domagoja Babina.

V 32. minuti je imel Timothee Nkada najlepšo priložnost dotlej, ko se je znašel sam približno 10 metrov od gola Primorja, a nato streljal v Gašperja Tratnika. Koprčani so proti koncu polčasa vse bolj prevzemali vajeti v svoje roke, v sodniškem dodatku prvega dela pa prišli do vodstva. Svoj drugi zadetek v sezoni je dosegel branilec Felipe Curcio, ki je sprožil s 15 metrov.

V uvodu drugega dela je najprej do strela prišel Wisdom Sule, vendar je bil Tratnik na mestu. Primorje je poskušalo narediti kaj več napadu v tem delu igre, Babin je med drugim streljal v 56. minuti, vendar je Metod Jurhar žogo ujel.

Toda domača ekipa ni znala unovčiti nekoliko boljše igre. V 78. minuti pa si je za nameček privoščila še usodno napako. Elias Telles je na svoji polovici izgubil žogo, odvzel mu jo je Ahmed Ankrah, podal do Petra Petriška, ta pa je nato matiral Tratnika za 2:0.

Zaključek tekme je minil mirno, Ajdovcem je drugi zadetek odvzel nekaj volje, Koprčani pa se tudi niso več posebej trudili z napadi, čeprav so imeli še nekaj obetavnih akcij in v 91. minuti tudi zadeli vratnico prek Gabriela Groznice, ki je streljal z 18 metrov.


Prva liga Telemach, 3. krog

PRIMORJE - KOPER 0:2 (0:1)
Curcio 45.+1, Petriško 77.

Primorje: Tratnik, Mutavčić, Petek, Klemenčič, Fogec, Babin, Telles (81./Ignjatović), Bešir (58./Čandić), Zavnik, Suljanović (58./Agrelos), Smajlagić (58./Gulič).

Koper: Jurhar, Pabai, Curcio, Mittendorfer, Sidibe, Ankrah, Tomek (70./Lovrić), Zalaznik (58./Petriško), Omladič (58./El Manssouri), Nkada (70./Groznica), Sule (84./Durmiši).

Sodnik: Žan Jazbec (Dol pri Ljubljani)

Danes ob 20.15:
MURA - CELJE

Nedelja ob 20.15:
MARIBOR - BRAVO

Ponedeljek ob 20.15:
OLIMPIJA - NAFTA 1903

Petkova tekma:
KALCER RADOMLJE - DOMŽALE 1:0 (0:0)
300; Kukovec 76.
RK: Korun 19./Radomlje