Savo Milošević je lahko zaskrbljen nad trenutno formo svojih varovancev. Foto: www.alesfevzer.com
Savo Milošević je lahko zaskrbljen nad trenutno formo svojih varovancev. Foto: www.alesfevzer.com

V Stožicah je Olimpija v debiju kroga proti Kopru dobila prvi polčas, nato pa prejela tri gole in prvič v štirih krogih ostala praznih rok (1:3). "Koper je točno vedel, kaj mora storiti in na kakšen način nas lahko kaznuje. Glede nas, dokler smo imeli moč, smo v prvem polčasu igrali dobro. V drugi polčas smo vstopili zelo slabo in teh prvih 15 minut drugega dela tekme nas je stalo točk," je za klubsko spletno stran povedal trener Ljubljančanov Savo Milošević.

Sorodna novica Razigrani Barišić potopil Olimpijo v Stožicah

Bolj kot poraz navijače Olimpije skrbi slaba igra. "Smo ekipa v nastajanju in moramo popraviti takšne zadeve. Nogomet je proces. Končni rezultat je sicer malo preveč slab, saj mislim, da smo imeli več od igre, napadov, strelov, ampak v drugem polčasu preprosto ni bilo dovolj energije," meni Milošević.

Zeleno-bele v naslednjem krogu čaka mestni obračun z Bravom. Nik Kapun pravi, da bo treba poraz hitro pozabiti. "Po tekmi je bilo prisotno veliko razočaranje. Res smo si želeli zmagati in videlo se je, da smo dobro začeli tekmo ter prvi polčas dobro odigrali. V drugem delu pa tak padec. Treba se bo dvigniti, čez en teden nas že čaka nova tekma. Verjamem, da ima ta ekipa potencial in da lahko delamo dobre rezultate," je povedal Kapun.

Vijoličasti na vrhu z dvema točkama prednosti
Mariborčani so se na izpad iz Evrope in poraz proti Olimpiji odzvali z zmagama nad Radomljami in Taborom. Vijoličasti so tako na vrhu ohranili dve točki prednosti pred Koprom, ki ima tekmo manj.

Sorodna novica Vijoličasti po zmagi nad Taborom ostajajo na vrhu

Trener Simon Rožman, ki je bil že tarča kritik, zdaj spi precej bolj mirno. “Gremo korak po korak, ničesar ne prehitevamo. Še vedno je precej zadev, ki jih želimo in moramo izboljšati. Zametki so vidni, še vedno je določene zamisli treba izpiliti. Nimam pa prav nobenih očitkov do igralcev. Fokus je dober, prav tako delovna vnema in energija, na teh temeljih lahko gradimo za v prihodnje,” je povedal Rožman.

Tako kot Milošević tudi Rožman pravi, da gre za ekipo v nastajanju, ter poziva navijače k potrpežljivosti. "Velika zahvala navijačem, da v trenutkih, ko ne gre povsem po načrtih, kažejo ustrezno mero potrpljenja. Ekipa se oblikuje na novo, bistvenega pomena pa je, da je pri fantih želja močno izražena in prisotna ves čas. Tudi v obdobju, ko igra ne steče, in potem se lahko spregleda tudi kakšna napaka. Opazno je, da imamo lepo sožitje, in obljubim lahko, da bomo z vsakim treningom delali, da bi bili točkovno čim uspešnejši,” še dodaja Rožman.

V naslednjem krogu se bosta v Kopru v soboto pomerili prav vodilni ekipi prvenstva.

6. KROG

Petek, 20. avgusta, ob 20.15:
ALUMINIJ ‒ DOMŽALE

Sobota, 21. avgusta, ob 17.00:
KALCER RADOMLJE ‒ CB24 TABOR SEŽANA

Ob 20.15:
KOPER ‒ MARIBOR

Nedelja, 22. avgusta, ob 17.00:
BRAVO ‒ OLIMPIJA

Ob 20.15:
MURA ‒- CELJE

Lestvica:                            
MARIBOR              5  4 0 1 11:7 12
KOPER                4  3 1 0  9:4 10
BRAVO                5  2 3 0  5:2  9
OLIMPIJA             4  2 1 1  7:6  7
KALCER RADOMLJE      4  1 2 1  4:3  5
CB24 TABOR SEŽANA    5  1 1 3  5:6  4
ALUMINIJ             5  0 4 1  1:3  4
CELJE                5  1 1 3  5:8  4
MURA                 4  0 2 2  4:8  2
DOMŽALE              3  0 1 2  2:6  1
Maribor z disciplinirano igro ugnal Tabor
Koper v drugem polčasu do preobrata v Stožicah
Močan naliv prekinil tekmo v Fazaneriji
Hrvaški napadalec Maružin zagotovil Bravu tri točke v Domžalah