Hillal Soudani je dosegel prvi gol v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Hillal Soudani je dosegel prvi gol v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Dvoboj se je začel precej previdno na obeh straneh, nobena ekipa si ni priigrala pravih priložnosti. Na sredini uvodnega polčasa so gostitelji počasi začeli prevzemati pobudo. Vijoličasti so si v 31. minuti pripravili izjemno priložnost, Niko Grlić je prodrl po levi strani in nevarno streljal, Matija Orbanić je žogo odbil proti drugi strani, kjer je bil György Komaromi, Madžar je streljal s težkega kota, žoga je šla proti vratom, na golovi črti pa je domači branilec Gašper Jovan žogo vendarle odbil. Na koncu se je izkazalo, da je bila to edina nevarna priložnost prve polovice tekme.

Cesar je zdaj tudi uradno začel delo na mariborski klopi. Foto: www.alesfevzer.com
Cesar je zdaj tudi uradno začel delo na mariborski klopi. Foto: www.alesfevzer.com

Osterc blizu avtogola
Tudi začetek drugega polčasa je bil počasen in ne preveč dejaven, ko pa je Boštjan Cesar sredi tega dela igre opravil trojno menjavo, je Maribor počasi začel dobivati zagon. V 72. minuti so bili rumeni blizu zadetku, po predložku z leve strani se je žoga odbila od Nika Osterca, spremenila smer in zadela vratnico.

Vidmar z glavo oplazil prečko
Le nekaj trenutkov pozneje so se tresla tudi domača vrata, bolje rečeno – žoga je oplazila domačo prečko. Po dolgem biljardu pred vrati Brava je s slabih desetih metrov z glavo poskušal Lan Vidmar, žoga je letela v loku in se dotaknila prečke.

Mojstrovina Soudanija
Serijski slovenski prvaki so vendarle povedli v 84. minuti, po levi strani je prodiral Sheyi Ojo, ki je proti vratom poslal predložek, domača obramba je začasno razčistila, žoga je zletela zunaj kazenskega prostora, tam pa jo je ustavil Hillal Soudani, najprej jo je s kratkim dotikom ukrotil, nato pa s 17 metrov mojstrsko poslal v daljši kot domačih vrat.

Cesar na mariborski klopi debitiral z zmago

Lokalni derbi z veliko goli
Krog se je končal v Domžalah, kjer je bil na sporedu lokalni derbi. Zadnjeuvrščene Domžale so gostile Kalcer Radomlje, ki sicer že leta igra domače tekme prav v Domžalah.

Izjemno atraktiven uvodni polčas je postregel kar s štirimi goli. Najprej so povedli gostitelji, v 10. minuti je akcijo začel Mario Krstovski, ki je zaposlil Marcela Lorberja, vratar Emil Velić je strel ubranil, odbitek pa je v mrežo pospravil Danijel Šturm.

Nadaljevanje polčasa je pripadlo Radomljanom. Najprej je v 23. minuti Nino Kukovec presenetil, ko je po prodoru streljal z desne strani. Osem minut pozneje je Šturm v svojem kazenskem prostoru odbijal predložek, žoga je prišla do Stjepana Davidovića, ki je zadel z volejem z roba kazenskega prostora. Le malo pozneje je bila po igri z roko dosojena 11-metrovka, Matej Malenšek je streljal po sredini in postavil izid polčasa.

Zadetki s tekme Domžale - Kalcer Radomlje

Kukovec je v drugem polčasu s še enim golom potrdil visoko zmago gostov, s tem pa so Radomlje ušle Domžalam že na +9 točk.

V vodstvu v Prvi ligi Telemach ostaja Olimpija, ki je v soboto s težavo strla odpor Nafte z 1:0.


PRVA LIGA TELEMACH, 12. KROG

BRAVO – MARIBOR 0:1 (0:0)
Soudani 84.

DOMŽALE – KALCER RADOMLJE 1:4 (1:3)
Šturm 10.; Kukovec 23., 61., Davidović 31., Malenšek 38./11-m

Sorodna novica Celjani po zaostanku z 0:2 napolnili mrežo Mure; Nafta namučila Olimpijo

Odigrano v soboto:

CELJE – MURA 4:3 (0:1)
1420; Kvesić 63., Kučys 69., Vuklišević 75., Matko 80.; Vizinger 8., 48., Maroša 86./11-m
RK: Zec 77./Celje

NAFTA 1903 – OLIMPIJA 0:1 (0:1)
1300; Blanco 8.

KOPER – PRIMORJE 3:4 (1:3)
400; Petriško 27./11-m, Matondo 83., Jurić 93.; Smajlagić 6., 41., Babin 10., Petek 47.

LESTVICA