Jose Mourinho je na koncu palec vseeno obrnil navzgor. Foto: EPA
Jose Mourinho je na koncu palec vseeno obrnil navzgor. Foto: EPA
Gonzalo Higuain
Edini zadetek za Madridčane je dosegel Gonzalo Higuain. Prvi zadetek je bil namreč zapisan kot avtogol. Foto: EPA

"Hudo bi bilo, če bi na gol nasprotnika streljali le dvakrat in če bi bil igralec tekme Iker Casillas, toda naš vratar se je na zadnjih treh tekmah komajda dotaknil žoge," je razlagal trener Madridčanov in dodal: "Lahko se zgodi, da igraš slabo in daš tri gole, včasih pa narediš na igrišču vse, le zadetka ne dosežeš. Prepričan sem, da se nam bo kmalu odprlo."

Žvižgi za Cristiana Ronalda
Real je na uvodni tekmi Lige prvakov ves čas oblegal vrata Nizozemcev, a se je na listo strelcev vpisal le Gonzalo Higuain. V streljanju "slepih nabojev" sta prednjačila predvsem Angel di Maria in Cristiano Ronaldo, ki si je prislužil tudi nekaj žvižgo zahtevnih madridskih navijačev. Mourinho ob avt črti ni mogel skriti frustracije. Nervozno se je sprehajal gor in dol, nejeverno zmajeval z glavo in enkrat od jeze celo brcnil v rezervno klop.

Mourinho zadovoljen z razvojem ekipe
Po tekmi je bil precej bolj umirjen: "Do zdaj smo opravili le 10 treningov. Če vemo to, potem je napredek prenovljene ekipe odličen. Zelo sem zadovoljen. Najbolje je, da napadalce pustim pri miru. Naj igrajo. Slej kot prej se jim bo odprlo in takrat bo za nasprotnika hudo." Real je 15-krat ustrelil v okvir vrat, 18 žog pa je zletelo mimo. Najtrofejnejši evropski klub, ki naskakuje 10. naslov najboljšega na stari celini, se ni uvrstil v četrtfinale Lige prvakov zadnjih šest sezon.

Trener Ajaxa priznal popolno nemoč
O nemoči nekoč slavnega Ajaxa priča tudi izjava njihovega trenerja Martina Jola: "To je bila tekma fantov proti moškim. Na srečo smo imeli v vratih izjemnega Maartena Stekelenburga. Zato smo izgubili le z 2:0. Bili smo slabši na vseh področjih. Ko zaostajaš z 1:0, upaš na vrnitev, toda nocoj nismo imeli nikakršnih možnosti. Ko bo Cristiano Ronaldo naravnal nogo, bo na takih tekmah dosegel tri zadetke."