Raul je na prvi tekmi oktobra že takoj na začetku takole premagal Victorja Valdesa. Na koncu je bilo 2:0. Foto: EPA
Raul je na prvi tekmi oktobra že takoj na začetku takole premagal Victorja Valdesa. Na koncu je bilo 2:0. Foto: EPA
Ronaldinha je Frank Rijkaard kljub lažji poškodbi uvrstil v kader za tekmo. Bo zaigral od začetka? Foto: EPA

Zmagovalec si bo na velikem derbiju Primere Division prilepil vsaj majhen obliž na rano, ki mu jo je povzročilo gostovanje v Liverpoolu oziroma Münchnu, za poraženca pa bodo že tako hude bolečine postale še hujše. Real bo v primeru poraza verjetno izgubil še zadnje možnosti za naslov prvaka, saj bi mu Barca 12 krogov pred koncem prvenstva pobegnila že na osem točk. Hkrati bi z njegove klopi skoraj gotovo "letel" Fabio Capello.

Bolnišnica v Madridu
"Težko bo preboleti sredin poraz, toda v soboto bomo igrali za edino lovoriko, ki jo še lahko osvojimo, zato moramo zmagati," napoveduje Realov nogometaš Jose Maria Guti. Galaktiki bodo spet nastopili brez poškodovanih Roberta Carlosa, Fabia Cannavara, Davida Beckhama in Joseja Antonia Reyesa.

Kaj bo z Ronaldinhom?
Pri Barceloni ni povsem gotov nastop Ronaldinha, ki si je v torek poškodoval mišico. Zaradi izključitev na prejšnji tekmi proti Sevilli ne bosta igrala Gianluca Zambrotta in Ludovic Giuly, težave v zasebnem življenju pa ima še naprej Thiago Motta, ki mu je trener Frank Rijkaard dodelil nekaj dni počitnic.

Roberto Carlos po koncu sezone odhaja
Iz Realovega tabora je prišla še novica, da Roberto Carlos po koncu sezone ne bo podaljšal pogodbe, ne ve pa še, ali bo ostal v Evropi ali se bo vrnil v Brazilijo k družini.

26. krog, sobota ob 20.00:
LEVANTE - VILLARREAL

Ob 22.00:

BARCELONA - REAL MADRID

Nedelja ob 17.00:
BETIS - ZARAGOZA
CELTA VIGO - ATHLETIC BILBAO
GETAFE - RECREATIVO HUELVA
GIMNASTIC - SEVILLA
SANTANDER - ESPANYOL
REAL SOCIEDAD - MALLORCA

Ob 19.00:

ATLETICO MADRID - DEPORTIVO

Ob 21.00:

OSASUNA - VALENCIA

M. R.