Veselje ob uvrstitvi v četrtfinale letošnje izvedbe Lige prvakov je bilo na stadionu White Hart Lane v Londonu nepopisno. Foto: EPA
Veselje ob uvrstitvi v četrtfinale letošnje izvedbe Lige prvakov je bilo na stadionu White Hart Lane v Londonu nepopisno. Foto: EPA

Kljub rezultatu ostajam na realnih tleh. Pravzaprav si želim le oditi domov, spiti čaj, pojesti sendvič in svoja psa odpeljati na sprehod.

Harry Redknapp, menedžer Tottenhama
Harry Redknapp
Menedžer Tottenhama Harry Redknapp je nad zgodovinskim dosežkom njegove ekipe zelo zadovoljen. Postal je tudi prvi angleški menedžer, ki se je z ekipo uvrstil v četrtfinale najelitnejšega evropskega klubskega nogometnega tekmovanja, odkar je le-to spremenilo format in se leta 1992 preimenovalo v Ligo prvakov. Foto: EPA

Danes smo igrali dobro in si skozi dve tekmi zaslužili napredovanje v četrtfinale - žal pa nam je to preprečil trenutek nezbranosti na prvem obračunu.

Massimiliano Allegri, trener Milana
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović (levo) se je na zelenici v severnem Londonu trudil, a ne tekmi ni pustil vidnejšega pečata. Foto: EPA

"Ali spremljaš, Arsenal?" je odmevalo na razgretem White Hart Lanu po zadnjem sodnikovem žvižgu. Navijači 'ostrog' so upali, da se bo njihovim ljubljencem uspelo uvrstiti v nadaljnje tekmovanje - in to jim je tudi uspelo. S precej obrambno igro so ustavili nalete Milana, ki je še čertič zapored v evropskih tekmovanjih izpadel v prvem krogu izločilnih bojev. Zdaj privrženci ekipe Harryja Redknappa mirno čakajo na svojega nasprotnika, s katerim se bodo pomerili za mesto v polfinalu, ob tem pa ne zamudijo niti najmanjše priložnosti, da še dodatno osolijo rane svojih največjih tekmecev, topničarjev, ki so v torek svojo evropsko pot sklenili v Barceloni.

Milan jih je prisilil v obrambo
"Napredovali smo z grdo igro, vsekakor,"
je po tekmi dejal presrečni Michael Dawson. Nadaljeval je: "V prvem polčasu je Milan vseskozi pritiskal in trudili smo se po najboljših močeh, da smo ga ustavili. Enako je bilo v nadaljevanju. Samo poglejte to razpoloženje na stadionu!" Predstava sedemkratnih evropskih prvakov iz prestolnice mode je bila precej bleda, za kar gre 'kriviti' domačo ekipo in njeno zbranost v obrambi. "Milan nas je prisilil v obrambo. Na zelenici smo imeli veliko napadalno usmerjenih nogometašev, ki pa so danes opravljali prevsem obrambne naloge. Nocoj bomo uživali, potem pa bomo z nestrpnostjo pričakali našega nasprotnika v četrtfinalu," je še dodal kapetan ekipe.

Crouch tokrat bolj vesel
Po tekmi je bil še posebej vesel mož odločitve Peter Crouch, ki je imel pred prvim obračunom na San Siru grenke spomine na 'rossonere'. Ti so v atenskem finalu leta 2007 z 2:1 odpravili Liverpool. Tokrat je poskrbel, da so bili Italijani tisti, ki so po zadnjem sodnikovem žvižgu zelenico zapustili sklonjenih glav. "To je zelo velik uspeh! Tottenham še nikoli ni bil v Ligi prvakov, nato pa je vknjižil veliko zmago na San Siru. Nocoj smo se na zelenici borili kot levi. Včasih se moraš v tem tekmovanju za želeni rezultat zanesti predvsem na obrambne naloge. To smo tudi storili. Na dveh tekmah smo bili boljši nasprotnik in smo zasluženo napredovali," je dejal visokorasli napadalec iz Macclesfielda.

Redknapp: Ostajam na realnih tleh
"Če bi mi pred dvema letoma dejali, da se bom s Tottenhamom uvrstil v četrtfinale Lige prvakov, bi vas imel za nore," je po srečanju svoj komentar začel menedžer Redknapp in dodal: "Uspelo nam je nemogoče. Milan smo odpravili z borbeno igro na obeh tekmah in ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. Prav tako smo v svoji skupini osvojili prvo mesto, kar je bilo v bistvu še najtežje." 64-letnik je postal prvi angleški menedžer, ki se je z ekipo uvrstil v četrtfinale najelitnejšega evropskega klubskega nogometnega tekmovanja, odkar je le-to spremenilo format in se leta 1992 preimenovalo v Ligo prvakov. "Vedeli smo, da bo tekma zelo težka. Če so ljudje mislili, da bomo Milan odpihnili s terena, v zadnjih letih najbrž niso spremljali veliko nogometa," je še povedal stric Franka Lamparda in dodal: "Kljub rezultatu ostajam na realnih tleh. Pravzaprav si želim le oditi domov, spiti čaj, pojesti sendvič in svoja psa odpeljati na sprehod."

Na pomoč priskočili še navijači
Nad napredovanjem Tottenhama sta bila navdušena tudi med bolj spoštovanimi športnimi novinarji na Otoku, Oliver Kay (The Times) in Henry Winter (The Telegraph). "Ogromno ljudi zaničuje dosežek Tottenhama, toda treba se je zavedati, da je bila že uvrstitev v Ligo prvakov za 'ostroge' velik uspeh," je dejal Kay, Winter pa je dodal: "Borba je Tottenhamu prinesla slavo. Sandro in Dawson sta bila izjemna! Domačo ekipo je krasila odlična igra v obrambi in dober upor nasprotniku. Igralcem pa so v kriznih trenutkih, zlasti v izdihljajih tekme, na pomoč priskočili še navijači."

Ibrahimović kratek in jedrnat
Ekipa Milana se je na Apeninski polotok vrnila sklonjenih glav, njen trener Massimiliano Allegri pa je vseeno prepričan, da so njegovi varovanci pokazali dovolj za napredovanje. "Danes smo igrali dobro in si skozi dve tekmi zaslužili napredovanje v četrtfinale - žal pa nam je to preprečil trenutek nezbranosti na prvem obračunu," je priznal 43-letni trener iz Livorna in sklenil: "Nocoj so moji igralci pokazali vse - borbenost in tehniko, žal pa se nam je ustavilo pri zaključnem strelu. Ustvarili smo priložnosti Robinhu in Alexandreju Patu, več kot toliko nismo mogli storiti." Precej neviden je bil Zlatan Ibrahimović, ki je bil po tekmi kratek in jedrnat: "Na dveh tekmah je Tottenham na naša vrata sprožil le enkrat in zadel. Boljša ekipa vselej ne napreduje."

Kljub rezultatu ostajam na realnih tleh. Pravzaprav si želim le oditi domov, spiti čaj, pojesti sendvič in svoja psa odpeljati na sprehod.

Harry Redknapp, menedžer Tottenhama

Danes smo igrali dobro in si skozi dve tekmi zaslužili napredovanje v četrtfinale - žal pa nam je to preprečil trenutek nezbranosti na prvem obračunu.

Massimiliano Allegri, trener Milana