Arnel Jakupović je deset minut pred koncem izenačil. Foto: www.alesfevzer.com
Arnel Jakupović je deset minut pred koncem izenačil. Foto: www.alesfevzer.com

Maribor je prejšnji teden v prvi tekmi iztržil neodločen izid 1:1, potem ko je zaostanek s strelom z bele točke izničil Ivan Brnić. Na povratni tekmi je zaradi težje poškodbe ramena manjkal Hilal Soudani. Na Malto s soigralci tudi ni odpotoval Josip Iličić, ki zaradi poškodbe gležnja še ne more igrati.

Watson blokiral strel z roko, Yankam zadel z bele točke
V 19. minuti so si gostitelji priigrali najstrožjo kazen. Paul Mbong je podal do napadalca Andreja Ciolacuja na robu kazenskega prostora. Romun je s preigravanjem prišel do strela, žogo pa je blokiral z drsečim posredovanjem Max Watson. Žoga ga je zadela v roko in sodnik Martin Dohal je pokazal na belo točko. Yannick Yankam je streljal v desni kot, Ažbe Jug je krenil v pravo smer, vendar je bil udarec dovolj natančen.

Mariborčani so imeli v prvem delu le dve polpriložnosti. V 27. minuti je Rafiu podal pred vrata, Martin Milec je žogo podaljšal do Marka Kolarja, ki pa ni bil dovolj hiter. V sodnikovem dodatku je imel priložnost še Jan Repas, a tudi ni bil najbolj natančen.

Nogometaši Birkirkare so pošteno namučili Mariborčane. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Birkirkare so pošteno namučili Mariborčane. Foto: www.alesfevzer.com

Krznar potegnil prava asa iz rokava
Do konca prvega polčasa so bili gostitelji nevarnejši. Trener Damir Krznar se je na začetku drugega dela odločil za dvojno menjavo. V slačilnici sta ostala Marko Božić in Ishaq Rafiu, v igro pa sta prišla Marin Laušić ter Arnel Jakupović.

Vijoličasti so bili v drugem polčasu precej nevarnejši. V 63. minuti je vstopil še Xhuliano Skuka. V naslednji akciji je Icuki Urata poslal predložek pred vrata, Kolar je streljal z glavo, vendar so domači branilci žogo izbili v kot. Maltežani so se spretno branili, ostalo pa je le še deset minut.

Jakupović izenačil po podaji Brniča
V 80. minuti je z leve strani podal Ivan Brnić, Arnel Jakupović pa je spretno preusmeril žogo v mrežo. Vratar Marcel Zapytowski je bil prepozen.

Mojstrovina Skuke za zmago vijoličastih
Mariborčani so dobili silovit zalet. Dve minuti pred koncem rednega dela je kapetan Martin Milec z natančno dolgo podajo na desni strani zaposlil Skuko. 24-letni Albanec je v polnem sprintu švignil mimo branilcev Birkirkare, preigral še poljskega vratarja Zapytowskega in z levo nogo poslal žogo v mrežo.

Na sporedu je bilo še sedem minut sodnikovega dodatka. Gostitelji so vse moči usmerili v napad. Coppola je prišel do strela iz ugodnega položaja v 95. minuti, a ni bil natančen.

Mariborčani se bodo v drugem krogu Konferenčne lige srečali z luksemburško ekipo Differdange.

Mariborčani po mojstrovini Albanca Skuke izločili Birkirkaro

Konferenčna liga, 1. predkrog, povratna tekma:
Birkirkara (MAL) – MARIBOR 1:2 (1:0) 1:1
Yankam 19./11-m; Jakupović 80., Skuka 88.

Birkirkara: Zapytowski, Pajović, Pepe, Coppola, Ribeiro (56./Montano), Pena, Zibo, Yankam (86./Elouni), Micallef (94./Valletta), Mbong (55./Zammit), Ciolacu (86./Weverton).

Maribor: Jug, Milec, Watson, Uskoković, Urata (81./Strajnar), Lorber (63./Skuka), Repas (92./Vrhovec), Božić (46./Laušić), Rafiu (46./Jakupović), Brnić, Kolar.

Sodnik: Martin Dohal (Slovaška)

V krepkem tisku je izid prve tekme.


2. predkrog, prva tekma, četrtek, 27. julija, ob 19.00:
DIFFERDANGE (LUKS) - MARIBOR

Povratna tekma bo v četrtek, 3. avgusta.