Ronaldinhu se je vrnil nasmešek na obraz. Foto: EPA
Ronaldinhu se je vrnil nasmešek na obraz. Foto: EPA

Novico sta potrdila oba kluba. Odškodnina znaša 21 milijonov evrov in še štirje milijoni v dodatkih. 28-letnega Brazilca v Milanu najprej čaka zdravniški pregled, sledila pa bo predstavitev. Že pred časom je novi trener Barce Pep Guardiola zatrdil, da nanj ne računa več. Manchester City je za nekdanjega najboljšega nogometaša sveta ponudil kar 32 milijonov evrov, a Ronaldinho si je želel oditi na San Siro. "Končal je, kjer si je želel biti," je povedal športni direktor Kataloncev Txiki Begiristain.

V Barceloni je odigral pet sezon, leta 2003 je prišel iz Paris St. Germaina. Dvakrat je postal španski prvak, maja 2006 pa je osvojil še Ligo prvakov (2:1 proti Arsenalu v Parizu). Na 145 tekmah v španskem prvenstvu je dosegel 69 zadetkov. V letih 2005 in 2006 je Barcelona z njim na čelu osvojila državni naslov. Za Brazilijo je na 82 tekmah zabil 32 golov, leta 2002 je postal svetovni prvak.

Spor že na začetku?
Prav zanimivo bo, ali bo Milan dopustil Ronaldinhu nastop na olimpijskih igrah. Brazilec je bil vpoklican v reprezentanco in si močno želi nastopiti. Milan je že prej prižgal rdečo luč Kakaju in mu onemogočil pot na Kitajsko. Ronaldinho je šesta okrepitev rdeče-črnih v poletnem prestopnem roku. Že prej so prišli Mathieu Flamini, Gianluca Zambrotta, Marco Borriello, Christian Abbiati in Luca Antonini.

Adebayorja najbrž ne bo na San Siro
Napadalec Arsenala Emmanuel Adebayor, ki je bil na listi želja Milana, je zdaj bližje Barci. Vodstvo Milana, ki bo v prihodnji sezoni igral v Pokalu Uefa, je zatrdilo, da bo pripeljalo le enega izmed omenjenih zvezdnikov.

A. G./R. K.