Ronaldinho se je rodil 21. marca 1980 v mestu Porto Alegre na jugu Brazilije. Foto: EPA
Ronaldinho se je rodil 21. marca 1980 v mestu Porto Alegre na jugu Brazilije. Foto: EPA
Michael Essien
Michael Essien ostaja v Londonu. Foto: EPA

Na Milanovi predstavitvi novih posodobljenih dresov za prihajajočo sezono je podpredsednik kluba Adriano Galliani razkril, da Ronnie ne bo nosil številke 10 ali celo morebiti 20, temveč 80. Nekdaj najboljši igralec sveta si je to številko izbral, ker se je rodil leta 1980. "V več kot 20 letih v klubu še nikoli nisem prosil igralca, da naj prepusti številko novincu. Tudi letos ni nihče niti pomislil, da bi prosili Clarencea Seedorfa, naj pokloni 10 Ronaldinhu," je Galliani pojasnil, da magična "desetica" ostaja v lasti nizozemskega veterana. Nekaj trenutkov zatem je Kaka svojemu šefu podaril dres z njegovim priimkom in številko 9 ter ob tem pripomnil: "Saj veste, da je 10 zasedena." Mar to pomeni, da se Pippo Inzaghi (9) poslavlja?

Kaka ni na prodaj
V nadaljevanju je Galliani potrdil, da se je pred kratkim srečal z lastnikom Chelseaja Romanom Abramovičem. "Srečala sva se na njegovi jahti, on je želel Kakaja, jaz pa Ševčenka, vendar nisva govorila o nobenih številkah. Chelsea lahko ponudi 250 ali celo 300 milijonov, pa ga ne bomo prodali. Ricky bo odšel, ko bo to sam želel."

Essien zvest modrim iz Londona
Ganski vezni igralec Michael Essien je s Chelseajem podpisal novo petletno pogodbo. 25-letnik, ki je v London prišel leta 2005 iz Lyona, bo tako na Stamford Bridgu igral vse do leta 2013. Vrednost pogodbe ni znana, Essien pa je tretji igralec po Wayne Bridgu in Petru Čechu, ki je po prihodu novega trenerja Felipeja Scolarija podaljšal sodelovanje s Chelseajem. Essien je ob podpisu dejal: "Zelo sem srečen tukaj, imamo izredno moštvo in fantastične navijače, ki so me odlično sprejeli že kot novinca." Privržence modrih pa trenutno najbolj tere vprašanje, če bo Frank Lampard ostal v klubu, saj ga vneto snubi nekdanji trener Jose Mourinho, ki mu pri Interju ponuja bajno pogodbo.

Nogometna tržnica

Boulahrouz okrepil Stuttgart
Nizozemski nogometaš Khalid Boulahrouz je iz Chelseaja prestopil v Stuttgart. 26-letni branilec je lani kot posojeni nogometaš igral v Sevilli. V Bundesligi je že nosil dres Hamburga od leta 2004 do 2006.

Mensah okrepil Lyon
Kapetan ganske nogometne reprezentance John Mensah je postal novi član francoskega prvaka Lyona. Do zdaj je igral za Rennes.

Barca se je dogovorila z Ajaxom
Barcelona je potrdila, da se je z Ajaxom dogovorila za prestop branilca Oleguerja. Odškodnina: trije milijoni evrov in še 2,25 milijona v odvisnosti od uspehov v naslednjih treh sezonah. Nogometaš in klub iz Amsterdama se morata zdaj uskladiti še o plači.

T. G.