Veselje nogometašev Schalkeja je bilo nepopisno. Foto: EPA
Veselje nogometašev Schalkeja je bilo nepopisno. Foto: EPA
Julian Draxler (desno)
Julian Draxler (desno) je načel mrežo Duisburga. Foto: EPA
Goran Šukalo
Goran Šukalo je bil edini igralec na tekmi, ki si je prislužil rumeni karton. Foto: EPA
Raul
Raul med 16-letnim igranjem za Real nikoli ni osvojil španskega pokala, zdaj se je še kako razveselil nemškega. Foto: EPA

Drugoligaš, katerega dres nosi slovenski reprezentant, še nikoli v svoji zgodovini ni osvojil kakšne lovorike (v finalu pokala je izgubil še četrtič), medtem ko je Schalke prišel do petega nemškega pokala. Osvojil ga je že v letih 1937, 1972, 2001 in 2002.
Huntelaar dvakrat v polno
Oslabljeni Duisburg je pogrešal kar lepo število poškodovanih ključnih igralcev. V 18. minuti je z lepim strelom z roba kazenskega prostora prvi zadel 17-letni Julian Draxler, štiri minute zatem pa Klaas Jan Huntelaar. Na 3:0 je v 42. minuti po strelu iz kota z glavo povišal Benedikt Höwedes (pri vseh treh zadetkih je podal Jefferson Farfan), četrti gol pa je s 16 metrov prispeval Jose Manuel Jurado v 55. minuti. Po veliki napaki obrambe Duisburga je Huntelaar v 71. minuti še enkrat zatresel mrežo in postavil končni izid.
Pokal dvignil Neuer
Schalke, ki ga je v Berlinu spodbujalo 30.000 navijačev, si je z zmago zagotovil nastop v Evropski ligi v prihodnji sezoni. Letos se je v Ligi prvakov prebil v polfinale, v nemškem prvenstvu pa se je odrezal veliko slabše, saj je zasedel le 14. mesto. Nazadnje je bil finale odločen s tako visoko razliko leta 1972, ko je prav tako Schalke s 5:0 odpravil Kaiserslautern.
Pokal je dvignil vratar Manuel Neuer, ki je verjetno odigral zadnjo tekmo v dresu Schalkeja. Bržkone se bo preselil v Bayern iz Münchna.
Finale:
DUISBURG - SCHALKE 0:5 (0:3)
75.708; Draxler 18., Huntelaar 22., 71., Höwedes 42., Jurado 55.

Duisburg: Yelldell, B. Kern (77./Exslager), Reiche (60./Trojan), Bajić, Veigneau, Banović, Šukalo , Yilmaz, Grlić, Sahan, Schäffler.

Schalke: Neuer, Höwedes, Papadopoulos, Metzelder, Sarpei (43./Escudero), Kluge (81./Učida), Jurado, Farfan, Draxler (72./Matip), Raul, Huntelaar.