Nogometaši Atletica Paranaenseja (v rdeče-črnih dresih) so v Guadalajari zadržali visoko prednost s prve tekme. Foto: EPA
Nogometaši Atletica Paranaenseja (v rdeče-črnih dresih) so v Guadalajari zadržali visoko prednost s prve tekme. Foto: EPA

Brazilci so na povratni polfinalni tekmi v mehiški Guadalajari iztržili remi (2:2) in se s skupnim izidom 5:2 gladko uvrstili naprej. Sao Paulo je bil že v sredo še drugič boljši od River Plateja. Zadnje moštvo iz Brazilije, ki je osvojilo naslov, je bil Palmeiras leta 1999. Takrat ga je vodil kasnejši selektor carioc Felipe Scolari.



V 68. minuti je njihovo nenatančnost po akciji Aloisia in Marcaa iz bližine kaznoval Lima, isti igralec pa je zadel še devet minut pred koncem tekme, nato pa je bil zamenjan. Guadalajara je do izenačenja prišla po enajstmetrovki Palencie v 86. minuti.

Zanimivo je, da so za gostitelje igrali trije nogometaši, ki so še v sredo v nemškem Leipzigu nastopili za mehiško reprezentanco na tekmi za tretje mesto na Pokalu konfederacij. Oswalda Sancheza, Carlosa Salcida in Ramona Moralesa je domov odpeljalo zasebno letalo bogatega lastnika in predsednika kluba Jorgeja Vergare, ki je imelo na krovu tudi inštruktorja joge in fizioterapevta!

Pokal Libertadores, polfinale:
Guadalajara - PARANAENSE 2:2 0:3
Palencia 25., 86./11-m; Lima 68., 81.

River Plate - SAO PAULO 2:3 0:2
Farias 36., Salas 84.; Danilo 12., Amoroso 59., Fabao 80.

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.

Povezava:
Pokal Libertadores