Mario Gomez je dosegel že sedmi zadetek v letošnji Ligi prvakov. Foto: Reuters
Mario Gomez je dosegel že sedmi zadetek v letošnji Ligi prvakov. Foto: Reuters
Arjen Robben in Christian Chivu
Arjen Robben je neprestano sejal strah v Interjevo obrambo. Foto: EPA
Samuel Eto'o
Samuel Eto'o je bil izjemno aktiven, a se ni uspel vpisati med strelce. Foto: Reuters
Bayern
Julio Cesar (v ospredju) bi lahko pri zadetku bolje posredoval. Foto: Reuters
Alex Ferguson
Alex Ferguson si je s svojimi varovanci pred povratno tekmo pripravil dobro izhodišče. Foto: Reuters
Darren Fletcher in Brandao
Dvoboj Darrena Fletcherja in Brandaa v Marseillu. Foto: Reuters
Patrice Evra in Loic Remy
Loic Remy (desno) je tako kot Brandao stisnil zobe kljub poškodbi gležnja. Foto: Reuters

Na srečanju med Marseillom in Manchester Unitedom ni bilo zadetkov. Dolgo je kazalo, da bo tako tudi v Milanu, a so Bavarci naposled poskrbeli, da je Inter šel po poti Milana in Rome, ki sta prejšnji teden doma morala priznati premoč Tottenhamu (0:1) oziroma Šahtarju (2:3). Z več kot 25 metrov je streljal Arjen Robben, Julio Cesar je njegov strel še odbil, vendar le do Gomeza, ki mu žoge z nekaj metrov ni bilo težko spraviti v mrežo.
Tudi statistika na strani Bayerna
Bayern je imel več časa žogo v svoji posesti (55:45 odstotkov) in proti vratom sprožil več strelov (18:12), le pri strelih v okvir vrat je bila statistika na strani črno-modrih (5:3). Toda hkrati je treba dodati, da je branilce naslova evropskega prvaka enkrat rešila prečka, enkrat pa vratnica.
Edini pravi napadalec Interja je bil Samuel Eto'o, medtem ko strelca dveh zadetkov v majskem finalu (2:0) na Santiagu Bernabeuu Diega Milita zaradi poškodbe ni bilo v ekipi. Pri nemških prvakih sta igrala oba največja zvezdnika Franck Ribery in Robben.
Prečka Riberyja, pri Interju najbolj nevaren Eto'o
V prvem polčasu so gledalci spremljali izjemno dinamično tekmo in videli kar nekaj priložnosti na obeh straneh, a izid je ostal 0:0. Že v 2. minuti je po prostem strelu Wesleyja Sneijderja z volejem streljal Andrea Ranocchia, žoga pa je zletela malo mimo leve vratnice.
Pri gostih je najprej dvakrat od daleč zapretil Luis Gustavo, v 24. pa je po predložku Robbna z desne strani Ribery z glavo s šestih metrov zadel prečko. Štiri minute pozneje se pred domačimi vrati ni najbolje znašel Gomez in iz ugodnega položaja streljal previsoko.
Na drugi strani je Thomas Kraft v 22. minuti ustavil strel Estebana Cambiassa iz bližine, v 33. minuti pa je preprečil še veselje Eto'oju, ki se je v kazenskem prostoru sijajno otresel branilcev.
Vratnica Robbna
Bayern je odlično odprl drugi polčas. V 54. minuti je Robben z desne strani stresel vratnico. Pet minut pozneje je Nizozemec še enkrat prišel do strela, vendar meril previsoko. Tik pred tem je bilo zelo nevarno tudi pred Bayernovimi vrati. Strel Eto'oja je najprej ubranil izjemno razpoloženi Kraft, odbito žogo pa je Cambiasso poslal čez vrata.
Pet minut pred koncem tekme je bil Kraft na pravem mestu še po kotu in strelu z glavo Thiaga Motte. Silovit sklepni nalet Interja je nadaljeval Eto'o, a tudi njegov poskus v 87. minuti ni našel poti v mrežo. Kazen za neučinkovitost je prišla v zadnji minuti.
Slaba tekma na Velodromu
Marseille in Manchester United sta na Velodromu prikazala slabo predstavo. V prvem polčasu je imel edino priložnost Darren Fletcher, toda izkazal se je vratar Steve Mandanda. Darron Gibson, ki je v začetni postavi dobil prednost pred Paulom Scholesom, ni blestel, tudi Wayne Rooney in Nani nista imela najboljšega večera. Marseille je v nadaljevanju zaigral malo bolj podjetno, a si pravih priložnosti še naprej ni pripravil. Tudi rdečim vragom se račun s protinapadi na koncu ni izšel. Sodnik ni pokazal niti enega rumenega kartona.

Liga prvakov, osmina finala, prve tekme
INTER - BAYERN 0:1 (0:0)
80.000; Gomez 90.
Inter: Cesar, Maicon, Ranocchia (73./Kharja), Lucio, Chivu, Zanetti , Cambiasso, Motta , Sneijder , Stanković, Eto'o.

Bayern: Kraft, Lahm, Timoščuk, Badstuber, Pranjić (38./Breno), Schweinsteiger, Gustavo , Robben, Müller, Ribery , Gomez.

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)
MARSEILLE - MANCHESTER UNITED 0:0
60.000 gledalcev
Marseille: Mandanda, Fanni, Mbia, Diawara, Heinze, Lucho Gonzalez, Cisse (70./Cheyrou), Kabore, Ayew, Remy (79./Valbuena), Brandao.

Manchester United: van der Sar, O'Shea, Vidić, Smalling, Evra, Fletcher, Carrick, Gibson (73./Scholes), Nani, Rooney, Berbatov.
Sodnik: Felix Brych (Nemčija)
Povratni tekmi bosta v torek, 15. marca.
Odigrano prej:
LYON - REAL MADRID 1:1 (0:0)
40.000; Gomis 83.; Benzema 65.

KÖBENHAVN - CHELSEA 0:2 (0:1)
37.000; Anelka 17., 54.

Povratni tekmi bosta v sredo, 16. marca.
ROMA - ŠAHTAR 2:3 (1:3)
25.000; Rat 28./ag, Menez 61.; Jadson 29., Costa 35., Luiz Adriano 41.
ARSENAL - BARCELONA 2:1 (0:1)
60.355; van Persie 78., Aršavin 83.; Villa 26.
Povratni tekmi bosta v torek, 8. marca.

MILAN - TOTTENHAM 0:1 (0:0)
74.000; Crouch 80.
VALENCIA - SCHALKE 1:1 (1:0)
50.000; Soldado 17.; Raul 64.
RK: Schmitz 93./Schalke
Povratni tekmi bosta v sredo, 9. marca.