Naslov po Udinesejevi
Naslov po Udinesejevi "sedmici" na portalu Palermo24, ki tako rekoč iz minute v minuto pokriva dogajanje v najbolj "slovenskem" tujem klubu. Foto: MMC RTV SLO
Samir Handanović
Do izredno pomembne kvalifikacijske tekme Slovenija - Italija je le še 26 dni. Bo Samir Handanović prvi adut Kekovih izbrancev ali se bodo napadalci le prebudili? Foto: MC NZS.si/Taka
Josip Iličić v ozadju nemočno opazuje slavje Antonia di Nataleja
Palermo je proti Udineseju začel s tremi Slovenci v prvi postavi, do konca je na igrišču zdržal le Josip Iličić. Vprašanje za vedeževalko: koliko jih bo začelo nedeljski večerni obračun z Laziem v Rimu? Foto: EPA
Samir in Jasmin Handanović ter Aleksander Radosavljević
Bratranca Handanović tekmujeta, kdo bo čim večkrat ohranil mrežo nedotaknjeno. Trenutni izid je 11:9 za starejšega Jasmina, ki brani za Empoli v Serii B. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

Slovenski reprezentančni trojec Josip Iličić, Armin Bačinović, Siniša Andjelković je videl "sedmico", ki jo je proti njim zadel Udinese Samirja Handanovića. Nereprezentant Jasmin Kurtić je brodolom Siciljancev (0:7) spremljal s klopi. Tekma, ki pomeni slovo trenerja Delia Rosija, bi znala biti pomembna prelomnica tudi za slovenske "palermovce", na katere je zvalil plaz kritik.

Siniša sanja o Sanchezu, "Bačo" o rdečem kartonu
Branilec Andjelković je bil v dani postavitvi izgubljen in bo še dolgo sanjal o Alexisu Sanchezu ter o 28. in 42. minuti, ko je bil Kranjčan žrtev Čilenčeve hitrosti in domišljije. Vezist Bačinović, ki bi moral povezovati obrambo z napadom, si je privoščil dva nepotrebna prekrška za rumeni karton. Posebej vlečenja Pabla Armera za dres po izgubljenem dvoboju v 39. minuti, ki je pripeljalo do izključitve, se je dobro vtisnilo v spomin siciljanskih novinarjev. Napadalni adut Iličić? Razen ob prostem strelu, ki mu ga je "Sarma" mojstrsko ubranil, brez presežka idej in je samo še dopolnil črno sliko Slovencev v roza dresih.

S. Handanović nepremagan že 300 minut
Na drugi strani je prvi rezprezentančni vratar brez pretiranega naprezanja prišel do devetega "shut-outa" sezone v Serii A. Samir Handanović je moral resneje posredovati le ob strelu Iličića in poskusu prav tako bledega Javierja Pastoreja. "Sarma" že na tretji tekmi zapored ni prejel zadetka, če pa upoštevamo še tekmo z Juventusom (1:2) pred poškodbo, je nepremagan uradnih 300 minut, katerim velja dodati še nekaj minut sodnikovih dodatkov. Novopečeni očka se do konca sezone lahko veseli boja za Ligo prvakov, saj Udinese zaseda visoko 5. mesto, moštvo pod vodstvom izjemnega Antonia di Nataleja (21 golov) pa je v odlični formi.

Trenerska zamenjava v Palermu, med tremi kandidati je favorit Serse Cosmi, bo prinesla nove izzive za Slovence, ki jih čaka novo dokazovanje. A medtem ko jim analitiki in komentatorji skoraj brez izjeme selijo na klop, kontraverzni predsednik Maurizio Zamparini skorajda vso krivdo vali na trenerja Rosija.

Če Hoffenheim ponuja 10 milijonov ...
"V rozastem imamo 12 reprezentantov. Če vsako nedeljo pridejo iz Manchestra in Madrida gledat naše igralce, imamo zagotovo kaj dobrega za pokazati. Če Hoffenheim za Bačinovića ponuja 10 milijonov evrov, je zagotovo dober. Trener ima dobro moštvo, jaz pa moram odločati v korist Palerma," je Zamparini dal vedeti, da verjame v sposobnosti igralcev. Zanimivosti in novic iz Palerma očitno še lep čas ne bo zmanjkalo.

Po "avtogolu" tokrat vratnica in podaja "Nove"
Od preostalih reprezentantov je bil lahko s koncem tedna najbolj zadovoljen Milivoje Novaković, ki po zimskem premoru dokazuje, da je v stari dobri formi. "NovaGol" je tokrat proti Freiburgu najprej stresel vratnico, a se je nato odkupil s podajo iz prve, ki jo je s sijajnim lobom kronal Lukas Podolski. Köln je s četrto zaporedno domačo zmago izplezal iz spodnjega dela lestvice 1. Bundeslige.

V pogonu še zadnja dva "kekca"
V petek sta s spomladanskim delom prvenstva začela še zadnja dva reprezentanta. Andraž Kirm je zmagoviti gol svoje Wisle videl šele po zamenjavi, medtem ko je Mitja Viler prispeval svoj delež k začetku pohoda Maribora proti novemu naslovu državnega prvaka.

Da ne bi od zadnjega gola slovenskih nogometašev na tujem minilo več kot deset dni, je poskrbel Miran Burgič. Občasni reprezentant je postavil končni izid na srečanju med Wacker Tirolom in Mattersburgom, potem ko je v 87. minuti z glavo zabil svoj četrti gol v avstrijskem prvenstvu.

Udinesejeva lekcija Palermu



Novakovićeva podaja za sanjski gol Podolskega


SLOVENSKA NOGOMETNA REPREZENTANCA po izboru selektorja Matjaža Keka
Ime PriimekKlub (država)TekmaIgralni časOpombe
VRATARJI (3)
Vid BelecCrotone (ITA II)Crotone - Triestina 2:1vso tekmopodal za 1:1
Jasmin HandanovićEmpoli (ITA II)Empoli - Cittadella 2:0vso tekmo11. nepremagan
Samir HandanovićUdinese (ITA)Palermo - Udinese 0:7vso tekmo9. nepremagan
BRANILCI (7)
Siniša AnđelkovićPalermo (ITA)Palermo - Udinese 0:7do 45' (0:5)/
Mišo BrečkoKöln (NEM)Köln - Freiburg 1:0/kartoni

Boštjan Cesar

Chievo (ITA)Cesena - Chievo 1:0/kartoni
Bojan JokićChievo (ITA)Cesena - Chievo 1:0/izven postave
Matej Mavrič RožičKapfenberg (AVT)Rapid - Kapfenberg 2:0vso tekmo v 76'
Marko ŠulerGent (BEL)prost konec tedna/prosto
Mitja VilerMaribor Rudar - Maribor 2:4vso tekmo/
VEZISTI (8)
Armin BačinovićPalermo (ITA)Palermo - Udinese 0:7do 39' (0:3) v 31', v 39' - drugi rumeni

Valter Birsa

Auxerre (FRA)Bordeaux - Auxerre 3:0do 72' (2:0)/
Josip IličićPalermo (ITA)Palermo - Udinese 0:7vso tekmo/
Andraž KirmWisla Krakow (POL)Arka Gdynia - Wisla 0:1do 86' (0:0)/
Robert Koren (c)Hull City (ANG II)Hull - Cardiff City 0:1vso tekmo/
Aleksander RadosavljevićADO den Haag (NIZ)NAC Breda - den Haag 3:2/poškodba
Dalibor StevanovićVitesse (NIZ)Heracles - Vitesse 6:1od 64' (3:0)/
Goran ŠukaloDuisburg (NEM II)Rot Weiss - Duisburg 0:0vso tekmo/
NAPADALCI (4)
Zlatko DedićBochum (NEM II)Greuther Fürth - Bochum 1:1/na klopi
Zlatan LjubijankićGent (BEL)prost konec tedna/prosto
Milivoje NovakovićKöln (NEM)Köln - Freiburg 1:0do 92' (1:0) v 90', podal za 1:0
Tim MatavžGroningen (NIZ)Feyenoord - Groningen 5:1do 63' (3:1)/
"Ladje na obzorju"
Miran BurgičWacker Tirol (AVT)Wacker - Mattersburg 2:0do 89' (2:0) v 87' - 4. gol sezone
Elvedin DžinićCharleroi (BEL)prost konec tedna/prosto
Rok KronaveterEnergie Cottbus (NEM II)Energie - FSV Frankfurt 2:1/na klopi
Jasmin KurtićPalermo (ITA)Palermo - Udinese 0:7/na klopi
Dejan LazarevićTorino (ITA II)Portosummago - Torino 0:1vso tekmo/
Rene MiheličNacional (POR)Nacional - Sporting ???
Nejc Pečnik Krilja Sovjetov (RUS)začetek prvenstva 12. marca/prestopil iz Nacionala
Dejan KelharLegia Varšava (POL)Cracovia - Legia 3:3vso tekmo v 90' - debi za Legio