Milivoje Novaković je po dveh
Milivoje Novaković je po dveh "dvojčkih" proti Bayernu in Mainzu (vmes je za Slovenijo zadel še v Albaniji) tokrat ostal brez zadetka v nasprotno mrežo. Foto: EPA
Boštjan Cesar in Zlatan Ibrahimović
Boštjan Cesar je imel veliko dela z napadalcema Milana Patom in Ibrahimovićem, kar je na koncu tudi pripeljalo do obeh rumenih kartonov. Ljubljančan je bil prvič letos izključen 22. januarja v 21. krogu proti Genoi. Foto: EPA
Nejc Pečnik
Poškodba na tekmi z ZDA v Johannesburgu je močno vplivala na kariero Nejca Pečnika. Po polletnem okrevanju se je raznovrstni vezist/napadalec znašel na stranskem tiru Nacionala, zato si je želel poiskati klub, kjer bo več igral. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Dalibor Volaš
Dalibor Volaš se je pozimi preselil v Tiraspol, glavno mesto nepriznane države Pridnestrje. Šerif kljub vsemu igra v moldavskem prvenstvu, ki ga je osvojil že desetkrat zaporedoma. Foto: www.maribor-sport.com

No, če smo natančni, to ne drži povsem - Milivoje Novaković je na svojo žalost zatresel lastno mrežo. "NovaGol", ki je v zadnjih tednih sicer v odlični strelski formi, je na tekmi Hoffenheim - Köln v 48. minuti po nasprotnikovem prostem strelu nesrečno z ramo preusmeril žogo in s tem dal svoj prvi avtogol v 1. Bundesligi.

Strelski niz nadaljeval z golom v lastno mrežo
Novaković bi se lahko odkupil v 69. minuti, ko je med padcem z glavo spektakularno streljal, a je vratar Tom Starke z izjemnim refleksom in s konicami prstov le preprečil vodilni gol gostov. "Za točko se moramo zahvaliti predvsem Rensingu, ki je branil zares fantastično," je slovenski napadalec priznal, da je bil tokrat nasprotnik boljši. "NovaGol" je predtem na treh tekmah zabil pet golov, svoj strelski niz pa je zdaj podaljšal z avtogolom.
Slabše volje je bil Mišo Brečko, ki je v 38. minuti zaradi prekrška nad Ryanom Bablom prejel peti rumeni karton v letošnjem prvenstvu, zaradi česar bo moral izpustiti izredno pomembno srečanje 24. kroga s Freiburgom. Komentar Trboveljčana: "Scheiße! (Sranje!)"

Brez Matavža potop Groningena
Odsotnost slovenskih golov konec tedna delno pojasni poškodba Tima Matavža, ki je zaradi težav z dimeljsko mišico moral izpustiti srečanje nizozemskega prvenstva. Groningen je brez prvega napadalca (15 golov v Eredivisie in 3. mesto na lestivici strelcev) deloval nebogljeno proti gostujoči Rodi, ki je s 4:1 slavila na Euroborgu. "Ponos severa" po 24. krogih še zaseda visoko 4. mesto, a je izgubil stik z vodilnim dvojcem PSV - Twente.

Cesar izključen na srečanju z Milanom
Da slovenskim nogometnim "ladjam" res ni šlo najbolje, dokaže še pogled v Italijo. Boštjan Cesar je bil na srečanju Chieva z Milanom izključen zaradi dveh rumenih kartonov. Za drugo letošnjo izključitev slovenskega branilca je bilo usodno igranje z roko v 84. minuti. Milan je v Veroni, kjer je ob koncu tekme igral tudi Bojan Jokić, slavil z 2:1. Nov poraz je doživel Palermo, pri katerem so tokrat igrali trije Slovenci: Josip Iličić, Armin Bačinović in Anđelković, ravno ta pa je bil še najboljši Siciljanec na gostovanju v Bologni. Bologna je brez pomoči Reneja Krhina slavila z golom v zadnji minuti.

V Serii A le točka za "Sarmo"
Še najbolj zadovoljen "Italijan" je lahko Samir Handanović, ki je na srečanju Udineseja z Brescio že osmič letos in drugič zapored ohranil mrežo nedotaknjeno, a so Furlani z remijem 0:0 tudi zapravili dve veliki točki, s katerima bi se približali vodilni četverici Serie A.

Rezevna napadalca s tremi podajami
Za nekaj boljši vtis sta poskrbela nazadnje rezervna napadalca Zlatko Dedić in Zlatan Ljubijankić. Dedić je po daljšem času začel v prvi postavi Bochuma in je za zmago nad Fortuno (2:0) prispeval eno podajo, "Zlajo" pa se je pri visoki zmagi Genta nad Standardom Liege (4:1) izkazal z dvema asistencama.
Pečnik z Madeire na obalo Volge
Nejc Pečnik
je vendarle zapustil Madeiro in se s prijetnega atlantskega otoka seli v veliko hladnejšo Rusijo. Slovenski reprezentant, ki se je hudo poškodoval na tekmi svetovnega prvenstva v Južni Afriki proti ZDA (v trku s Clintom Dempseyjem si je zlomil gleženj), je kot posojeni član Nacionala okrepil Krilja Sovjetov, ki domujejo v Samari, milijonskem mestu ob izlivu reke Samare v Volgo. 25-letni Dravograjčan bo v ruskem prvenstvu, ki se začenja 12. marca, pri "sovjetskih krilih" nosil št. 77.

Volaš odlično začel kariero v Tiraspolu
Na prostoru nekdanje Sovjetske zveze igra vse več slovenskih nogometašev: Branko Ilič (Lokomotiva Moskva), Borut Semler (Dinamo Tbilisi), Gregor Balažic (Karpati Lviv), Darko Kremenović (Žetisu, Kazahstan) ...

V sredo je svojo avanturo pri Šerifu iz Tiraspola uradno začel Dalibor Volaš. Nekdanji napadalec Maribora je že na svojem debiju v moldavskem prvenstvu dosegel prvi gol - v 14. minuti srečanja je z dobrega metra prisebno podstavil nogo za prvi gol na obračunu Šerifa s CSKA Rapidom. V obrambi je svoje delo dobro opravil tudi Miral Samardžič, saj je klub iz Pridnestrja slavil s 4:0.

Avtogol Milivoja Novakovića v Hoffenheimu
Prvenec Volaša na prvi tekmi za Šerif Tiraspol (od 0:50)

SLOVENSKA NOGOMETNA REPREZENTANCA po izboru selektorja Matjaža Keka
Ime PriimekKlub (država)TekmaIgralni časOpombe
VRATARJI (3)
Vid BelecCrotone (ITA II)Sassoulo - Crotone 2:0vso tekmo/
Jasmin HandanovićEmpoli (ITA II)Grosseto - Empoli 2:1vso tekmo/
Samir HandanovićUdinese (ITA)Udinese - Brescia 0:0vso tekmo8. nepremagan
BRANILCI (7)
Siniša AnđelkovićPalermo (ITA)Bologna - Palermo 1:0vso tekmo/
Mišo BrečkoKöln (NEM)Hoffenheim - Köln 1:1vso tekmo v 38' - peti letos

Boštjan Cesar

Chievo (ITA)Chievo - Milan 1:2do 84' (1:2) v 15', v 84' - drugi rumeni
Bojan JokićChievo (ITA)Chievo - Milan 1:2od 70' (1:1)/
Matej Mavrič RožičKapfenberg (AVT)Kapfenberg - Wacker Tirol -:-/prestavljeno zaradi mraza
Marko ŠulerGent (BEL)Germinal - Gent 2:2;
Gent - Standard Liege 4:1
vso tekmo;
vso tekmo
/;
/
Mitja VilerMaribor 1. mesto po jesenskem delu/nadaljevanje 26. februarja
VEZISTI (8)
Armin BačinovićPalermo (ITA)Bologna - Palermo 1:0/ v 74'

Valter Birsa

Auxerre (FRA)Auxerre - Arles-Avignon 1:1vso tekmo/
Josip IličićPalermo (ITA)Bologna - Palermo 1:0do 75' (0:0)/
Andraž KirmWisla Krakow (POL)2. mesto po jesenskem delu/nadaljevanje 25. februarja
Robert Koren (c)Hull City (ANG II)Ipswich - Hull City 1:1vso tekmo/
Aleksander RadosavljevićADO den Haag (NIZ)Den Haag - Feyenoord 2:2vso tekmo v 40'
Dalibor StevanovićVitesse (NIZ)Vitesse - De Graafshap 2:0od 90 (2:0)/
Goran ŠukaloDuisburg (NEM II)Duisburg - Union Berlin 0:1vso tekmo/
NAPADALCI (4)
Zlatko DedićBochum (NEM II)Bochum - Fortuna D. 2:0do 89' (2:0)podal za 2:0
Zlatan LjubijankićGent (BEL)Germinal - Gent 2:2;
Gent - Standard Liege 4:1
do 84' (2:2)
do 89' (4:1)
v 72'; podal za 1:0 in 3:1
Milivoje NovakovićKöln (NEM)Hoffenheim - Köln 1:1vso tekmo/avtogol v 48'
Tim MatavžGroningen (NIZ)Groningen - Roda 1:4/poškodba dimelj - mišice
"Ladje na obzorju"
Elvedin DžinićCharleroi (BEL)Charleroi - St. Truiden 1:0vso tekmo v 76'
Jan KoprivecUdinese (ITA)Udinese - Brescia 0:0/izven postave
Rok KronaveterEnergie Cottbus (NEM II)Hertha - Energie C. ??tekma v ponedeljek
Jasmin KurtićPalermo (ITA)Bologna - Palermo 1:0/na klopi
Dejan LazarevićTorino (ITA II)Torino - Pescara 3:1vso tekmopodal za 3:1
Rene MiheličNacional (POR)Nacional - Leiria 0:1/na klopi
Nejc Pečnik Krilja Sovjetov (RUS)začetek prvenstva 12. marca?prestopil iz Nacionala
Matija ŠkarabotGent (BEL)Germinal - Gent 2:2;
Gent - Standard Liege 4:1
/na klopi;
na klopi