Nedžad Serdarević je v Ljudskem vrtu poskrbel za presežek dosedanjega prvenstva. Foto: NK Primorje
Nedžad Serdarević je v Ljudskem vrtu poskrbel za presežek dosedanjega prvenstva. Foto: NK Primorje
Luka Elsner
Luka Elsner je z zadetkom v 92. minuti utrdil Domžale na 1. mestu. Foto: EPA
Interblock le dočakal prvo zmago
Goli s tekme Rudar - Drava
Šest golov iz Maribora
Domžale v Kopru izvlekle remi

Maribor - Primorje 3:3
Za slovenske razmere so gledalci videli pravi spektakel. Šest golov in drama do zadnjega sodnikovega žvižga. Za tiste, ki so bili na igrišču, pa je bilo to srečanje prava nočna mora. Ajdovci so dve tretjini tekme odigrali izvrstno in prišli do občutnega vodstva s 3:1. Pri tem je bil zadetek Serdareviča za 2:1 čista mojstrovina. Prednost jih je očitno uspavala, pomaknili so se nazaj in posledično niso zdržali mariborskega zaključnega pritiska. Po zadetku Tavaresa in izključitvi Neneziča je Jelič v 87. minuti izenačil na 3:3. Sledila je srhljivka, v kateri je Maribor zadel prečko in imel veliko priložnost za zmago. Trener Primorja Pavel Pinni je razočaran nad zapravljeno zmago, podobno pa velja tudi za njegovega kolega Darka Milaniča. Dejstvo je, da morata v reprezentančnem premoru oba opraviti veliko dela. Primorje se mora psihično stabilizirati in končati nihanja v igri. Vijoličasti pa se morajo nujno zbrati v obrambi, saj dobivajo bistveno več golov, kot bi jih smeli.

Koper - Domžale 1:1
Glede na prikazano je bil remi pravičen, a tudi tu bi se lahko zmage veselili eni in drugi. Domžalčani so z navdihnjeno igro ves prvi polčas nadzorovali potek srečanja. Prišli so tudi do nekaj priložnosti, vendar Čavuševič in Benko nista bila pri strelu. V nadaljevanju so se domači igralci zbrali in po prekinitvi prišli do vodstva, ki so ga držali skoraj do zadnje sekunde. Takrat so imeli državni prvaki kot in kapetan Elsner je preprečil prvi poraz Domžal v tej sezoni. Kanarčki so objokovali zapravljeno priložnost za osvojitev treh točk, a priznati je treba, da bi že po prvem delu srečanja gostje lahko vodili z recimo 2:0. Po vseh kadrovskih težavah se je Koper dobro znašel v dvoboju z Domžalčani, ki pa so na koncu dokazali, da niso »po pomoti« dvakratni prvaki Slovenije. Prvaki pa znajo igrati do zadnjega žvižga.

Hit Gorica - Mik Cm Celje 2:1
Primož Gliha ni mož, ki bi se predal brez boja. Trener Gorice je to dokazal z veliko zmago nad favorizirano četo Slaviše Stojanoviča. Po odstopu predsednika in športnega direktorja je Gliha ostal zvest svojim načelom. Ni podlegel zunanjim pritiskom in srečanje je tako začel z nogometaši, v katere verjame. In uspel. Po štirih zaporednih porazih so vrtnice zmagale. Res je, da so Celjani prvi polčas odigrali slabo in prišli v rezultatski zaostanek z 0:2. Po odmoru in menjavah so Goričane povsem "stisnili" in izenačenje je viselo v zraku. Če bi sodnik eno izmed dveh spornih situacij ocenil za najstrožjo kazen, bi do njega verjetno tudi prišlo. Toda v športu ni če-jev. Goričani imajo zdaj nekaj časa, da se v miru pripravijo na nadaljevanje prvenstva. Mladi fantje so srčnost dokazali, bodo pa morali izboljšati telesno pripravljenost, sicer bodo uspehi kot je bil ta, redki.

Rudar - Labod Drava 3:0
Zadnji dobri izidi so očitno uspavali nogometaše Drave, ki jih je Rudar pričakal izvrstno pripravljen. Knapi imajo na domačem igrišču bučno podporo s tribun in pravo veselje je gledati ekipo Marijana Pušnika, kako hrabro se upira različnim prvoligašem. Po vrnitvi iz druge lige se fantje ne bojijo nikogar, poleg tega pa še verjamejo, da lahko zmagajo. Tokrat so se sicer nekaj časa zanašali predvsem na protinapade. Gostom igra ni stekla, in ko je Rudar po napaki vratarja Murka prišel do vodstva, je bilo bolj ali manj vse rešeno. Ptujčani se bodo morali začeti zavedati, da se je treba dokazovati vsako kolo, kajti časa za spanje na lovorikah ni. Rudar je na drugi strani najlepše presenečenje uvodnega dela prvenstva. Lanski drugoligaš je povsem na ravni drugih klubov in je lepa osvežitev slovenskega nogometnega prostora. Pa še prvega strelca lige Januzoviča ima v svojih vrstah.

Interblock - Nafta 3:1
Prej ali slej se je moralo zgoditi. Ljubljančani so po 9. aprilu končno zmagali v prvenstvu. Tekma je bila v prvem polčasu slaba. Nafta ni bila prava, Interblocku pa se je poznala izguba samozavesti. Igor Benedejčič, ki nadomešča trenerja Bigona, je zelo uspešno vrnil v vrata legendarnega Janeza Strajnarja. Ta je nekajkrat dobro posredoval, v drugem polčasu pa so se stvari tako ali tako zavrtele v ljubljansko smer. Interblock je povedel s 3:0, Buncu je uspel kozmetični popravek. V taboru ljubljanskega prvoligaša se lahko vsaj za hip oddahnejo, a dejstvo je, da jih čaka še ogromno dela. Pristop k delu je zdaj boljši, nogometaši trenirajo bolj angažirano, vendar je zaostanek za najboljšimi še vedno zelo velik.

Urban Laurenčič

Interblock le dočakal prvo zmago
Goli s tekme Rudar - Drava
Šest golov iz Maribora
Domžale v Kopru izvlekle remi