Didier Drogba (v objemu z Johnom Terryjem) se je na Stamford Bridge vrnil prvič po 13. maju 2012, ko je na zadnji tekmi sezone angleškega prvenstva proti Blackburnu vstopil v 53. minuti. Foto: Reuters
Didier Drogba (v objemu z Johnom Terryjem) se je na Stamford Bridge vrnil prvič po 13. maju 2012, ko je na zadnji tekmi sezone angleškega prvenstva proti Blackburnu vstopil v 53. minuti. Foto: Reuters

Še vedno je zelo nevaren in res odličen igralec. Veseli me, da se je lahko na pravi način poslovil od naših navijačev. Po tekmi se je oglasil v slačilnici in vse pozdravil. Vse skupaj je kot pravo srečanje starih prijateljev.

John Terry, kapetan Chelseaja
Jose Mourinho
Jose Mourinho se veseli žreba četrtfinalnih parov Lige prvakov, na katerem želi med drugim videti tudi Manchester United. Foto: Reuters
Roberto Mancini
Roberto Mancini je svoje varovance dobro pripravil na tekmo s Chelseajem, s katerim se je večkrat srečal kot menedžer Manchester Cityja. Po tekmi ni mogel skriti razočaranja nad predstavo. Foto: Reuters
Drogba in Mourinho po tekmi na Stamford Bridgeu


Mnogo nogometnih sladokuscev je na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov pričakovalo ogorčen boj za četrtfinalno mesto, dobili pa so igro mačke z mišjo. Chelsea je bil suveren, izkoristil je svoje priložnosti in se zasluženo uvrstil med osem najboljših ekip v Evropi.
Galatasaray je tako še osmič ostal brez zmage nad angleško ekipo v evropskih tekmovanjih. Turki niso ponovili lanskega uspeha, ko so se prebili v četrtfinale in tam klonili pred Realom iz Madrida. Njihov največji podvig v tem tekmovanju tako ostaja polfinalni nastop v sezoni 1988/89, ko so morali priznati premoč Steaui iz Bukarešte.

Drogba kratek in jedrnat: Bilo je čustveno!
Osrednji dogodek torkove tekme na Stamford Bridgeu je bila vrnitev legendarnega Didierja Drogbaja, ki je bil ključni mož ob osvojitvi Chelseajevega edinega naslova evropskega prvaka leta 2012. Drogba je v finalu Lige prvakov sredi bavarske prestolnice Londončane po vodilnem zadetku Bayernovega napadalca Thomasa Müllerja vrnil v igro, nato pa je zadel še odločilni strel z bele točke. V Londonu se od njega navijači niso mogli posloviti, saj je bil finale tudi njegova zadnja tekma v modrem dresu. Poleti je nato odšel v Šanghaj, kmalu zatem pa v Carigrad, kjer igra še danes. "Bilo je lepo in zelo čustveno," je bil neposredno po tekmi kratek reprezentant Slonokoščene obale, ki po zadnjem sodnikovem žvižgu ob objemu z nekdanjim soigralcem Terryjem ni mogel skriti solz. "Tekma je bila težka, toda obkrožen sem bil z dobrimi igralci in dobrimi ljudmi, tako da sem zadovoljen," je še dodal. Drogba je na 341 tekmah za Chelsea zadel 157 golov.
Mourinho: Nocoj je bil na vrsti Drogba
"To je bila zelo dobra predstava. Igrali smo zelo kompaktno in brez strahu. Bili smo zelo samozavestni in boljša ekipa pravzaprav vseh 90 minut, kar je zelo težko doseči. Na prvi tekmi smo dosegli ugoden izid, na povratnem srečanju pa smo delo dokončali," je bil po tekmi zadovoljen menedžer Chelseaja Jose Mourinho, čigar ekipa se je na najboljši način pobrala po šokantnem porazu v prejšnjem krogu Premier lige proti Aston Villi (1:0). "Gary Cahill in John Terry sta igrala zelo dobro. Storili smo vse, da smo onesposobili igro nasprotne ekipe," je nadaljeval Portugalec in dodal: "Vsa velika moštva so v četrtfinalu. Obračun z vsakim bomo pozdravili. Igrati proti najboljšim je zelo pomembno za razvoj naše ekipe."

O Drogbaju je še dodal: "Najtežje za Didierja je bila igra njegovih soigralcev. Če si napadalec in soigralci ne igrajo na tvoji ravni, si v napadu zelo osamljen. To se je zgodilo že vsakemu napadalcu na svetu in nocoj je bil na vrsti on."
Terry: Kot srečanje starih prijateljev
Neučinkovitost nekdanjega soigralca je presenetila tudi kapetana Chelseaja Johna Terryja, ki pa je takoj priznal, da je 36-letnik še vedno eden najnevarnejših napadalcev na svetu. "Ne glede na to, kako močan si, proti njemu ne moreš dobiti skoka. Mislim, da v tem elementu igre ni boljšega nogometaša na svetu," je dejal Chelseajev branilec in dodal: "Še vedno je zelo nevaren in zares odličen igralec. Veseli me, da se je lahko na pravi način poslovil od naših navijačev. Po tekmi se je oglasil v slačilnici in vse pozdravil. Vse skupaj je kot srečanje starih prijateljev. Dosegli smo lepo zmago, zdaj pa se moramo počasi začeti pripravljati na naslednjo tekmo."
Mancini šokiran nad slabo predstavo
Trener Galatasaraya Roberto Mancini je bil po tekmi vidno razočaran, tudi nekoliko jezen zaradi izjemno blede predstave svojih varovancev. "Vedeli smo, da bo težko, in ko smo prejeli zadetek že v 4. minuti, so stvari postale še težje. Toda to ne sme biti izgovor za izjemno slabo igro. Nocoj si nismo zaslužili ničesar, Chelsea je bil preprosto boljši," je dejal italijanski strateg, ki se je na Otoku preizkusil na klopi Manchester Cityja, s katerim je leta 2012 na neverjeten način speljal naslov Manchester Unitedu. "Težko je kar koli reči o tekmi, saj sem zelo razočaran nad našo predstavo. Nismo si ustvarjali priložnosti in zelo mi je žal za zveste navijače, ki so se znova zelo izkazali. Res ne vem, kaj se je zgodilo. Po tekmi v Carigradu sem bil prepričan, da lahko pridemo v London in smo enakovreden tekmec. Tokrat je bila naša igra povsem drugačna od tiste doma - in če želimo igrati na tej ravni, se moramo precej izboljšati," je še dodal. Galatasaray bo zdaj vso svojo moč usmeril v domače prvenstvo, v katerem ga čaka še devet tekem.

Še vedno je zelo nevaren in res odličen igralec. Veseli me, da se je lahko na pravi način poslovil od naših navijačev. Po tekmi se je oglasil v slačilnici in vse pozdravil. Vse skupaj je kot pravo srečanje starih prijateljev.

John Terry, kapetan Chelseaja
Drogba in Mourinho po tekmi na Stamford Bridgeu