Pep Guardiola je s svojimi izbranci še vedno v igri za štiri lovorike, kar ni uspelo še nobeni angleški ekipi. Foto: Reuters
Pep Guardiola je s svojimi izbranci še vedno v igri za štiri lovorike, kar ni uspelo še nobeni angleški ekipi. Foto: Reuters
Sorodna novica Vojna za dušo in milijarde Lige prvakov: superklubi proti prvenstvom, vmes pa Uefa

Pep Guardiola je že poskrbel, da bo klubska vitrina znova polna. Zmaga v angleškem ligaškem pokalu je že zagotovljena, v finalu Pokala FA bo City prav tako favorit proti Watfordu. Tudi v angleškem prvenstvu imajo sinjemodri vse v svojih nogah. V Ligi prvakov je pot do finala na stadionu Wanda Metropolitano v Madridu še zelo dolga.

"Tekme proti Tottenhamu so bile vedno zelo težke. Igrajo zelo agresivno in od prve minute je treba biti pripravljen na takšen pristop. Tottenham ni le Harry Kane, ima številne vrhunske nogometaše," je poudaril Guardiola.

Nogometaši Manchester Cityja so prvič trenirali na modernem stadionu Tottenham Hotspur, ki sprejeme 62.000 gledalcev. Navijači si želijo, da bi ga poimenovali novi White Hart Lane. Foto: Reuters
Nogometaši Manchester Cityja so prvič trenirali na modernem stadionu Tottenham Hotspur, ki sprejeme 62.000 gledalcev. Navijači si želijo, da bi ga poimenovali novi White Hart Lane. Foto: Reuters

Naslednji teden dve pomembni tekmi na Etihadu
Ekipi sta se v letošnji sezoni srečali 29. oktobra na Wembleyju, ko je zmago Cityju zagotovil Riyad Mahrez (0:1). Naslednji teden bosta na sporedu dve tekmi na stadionu Etihad. Najprej 17. aprila povratna tekma četrtfinala Lige prvakov, 20. aprila pa sledi še srečanje 35. kroga Premier lige.

Velik izziv za Pochettina
"Zelo dobro poznam Guardiolo, saj sva se že večkrat srečala v španskem prvenstvu. Seveda je bilo težko osvojiti kakšno točko proti Barceloni. Ta tekma je bonus za nas. Igramo lahko sproščeno. V trenerski karieri je to zame eden največjih izzivov," je razmišljal Mauricio Pochettino.

Liverpool lani razbil Porto
Liverpool, ki je v osmini finala izločil Bayern, je lani že na prvi tekmi odpravil Porto s 5:0. Trikrat je zadel Sadio Mane, po enkrat pa Mo Salah in Roberto Firmino. Redsi so se nato prebili vse do finala, kjer so izgubili proti madridskemu Realu. Z zmago v Southamptonu v petek zvečer (1:3) je Liverpool prevzel vodstvo v Premier ligi. Ima dve točki naskoka pred Manchester Cityjem (odigral je tekmo manj) in zdaj čakajo na spodrsljaj izbrancev Pepa Guardiole v zadnjih šestih krogih.

Jürgen Klopp in Virgil van Dijk sta bila zelo sproščena na zadnjem treningu. Foto: Reuters
Jürgen Klopp in Virgil van Dijk sta bila zelo sproščena na zadnjem treningu. Foto: Reuters

Klopp: Zunaj je vse bolj toplo, mi pa smo v igri še za dve lovoriki
"Četrtfinale prihaja ob pravem času. Vsi naši igralci so v odlični formi. Mislim, da smo zares vroči. Na treningu sem opazil, da so vsi igralci maksimalno pripravljeni. Vložek v naslednjem mesecu je zares velik. Prihodnost bi lahko bila naša," je optimističen Klopp, ki je oktobra 2015 prišel na Anfield in že pustil velik pečat. Navijači najbolj čakajo na lovoriko v angleškem prvenstvu, 28. aprila bo minilo 29 let od zadnjega naslova.

"Zunaj je vse bolj toplo, pomlad prihaja, mi pa smo v igri še za dve lovoriki. Zares smo izjemno napredovali. V Ligi prvakov smo postali resni konkurenti. V zadnjih dveh sezonah so fantje sprejeli velik izziv. Najprej smo se prebili v finale Evropske lige, kjer je šlo vse po načrtu do finala v Baslu. V lanski Ligi prvakov smo blesteli do finala v Kijevu," je poudaril "Kloppo", ki je v Dortmundu v tretji sezoni osvojil naslov prvaka, v četrti sezoni se je veselil dvojne krone, v peti sezoni pa je igral v finalu Lige prvakov.

Sergio Conceicao, ki se je v osmini finala veselil dramatične zmage nad Romo, je zaskrbljen pred uvodno tekmo na Anfieldu. Foto: Reuters
Sergio Conceicao, ki se je v osmini finala veselil dramatične zmage nad Romo, je zaskrbljen pred uvodno tekmo na Anfieldu. Foto: Reuters

Navijači Liverpoola že načrtujejo polfinale. Seveda nemški strateg opozarja: "Ni mi všeč, ko nas navijači že vidijo v polfinalu. Vsi so želeli igrati s Portom v četrtfinalu. Nisem si želel igrati proti njim, če povem po pravici. Vem, da nihče ni želel igrati z nami v četrtfinalu. Nobena ekipa si ne želi priti na Anfield in v torek moramo dokazati, da je to zares prava trdnjava," je še dodal Klopp.

"Liverpool vsak teden igra na visoki ravni. Moramo biti pošteni, da v portugalski ligi nimamo takih tekmecev. Seveda si nismo želeli igrati z Liverpoolom v četrtfinalu, a žreb je tako določil. Moramo igrati zelo pametno," je razmišljal trener Porta Sergio Conceicao.

Med obema tekmama na Anfield prihaja Chelsea
Pred povratno tekmo naslednjo sredo na stadionu Dragao čaka Liverpool še velik test v Premier ligi. V nedeljo na Anfield prihaja Chelsea. Redsi si ne smejo privoščiti nobenega prvenstvenega spodrsljaja več.

Klopp zelo optimističen pred četrtfinalom proti Portu

Četrtfinale, prve tekme, torek ob 21.00:
LIVERPOOL - PORTO

Verjetni postavi:

Liverpool: Allison, Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Milner, Fabinho, Henderson, Wijnaldum, Salah, Firmino, Mane.

Porto: Casillas, Maxi, Felipe, Militao, Alex Telles, Danilo, Otavio, Corona, Brahimi, Marega, Soares.

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)


TOTTENHAM - MANCHESTER CITY

Verjetni postavi:

Tottenham: Lloris, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Sissoko, Alli, Eriksen, Son, Winks, Kane.

Manchester City: Ederson, Danilo, Laporte, Otamendi, Mendy, De Bruyne, Fernandinho, Gündogan, Bernardo Silva, Gabriel Jesus, Sterling.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)

Povratni tekmi bosta 17. aprila.


Sreda ob 21.00:
AJAX - JUVENTUS

Verjetni postavi:

Ajax: Onana, Tagliafico, Blind, De Ligt, Veltman, De Jong, Van de Beek, Schöne, Neres, Tadić, Ziyech.

Juventus: Szczesny, Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Khedira, Pjanić, Matuidi, Bernardeschi, Mandžukić, Ronaldo.

Sodnik: Carlos del Cerro Grande (Španija)


MANCHESTER UNITED - BARCELONA

Verjetni postavi:

Manchester United: de Gea, Young, Smalling, Lindelöf, Shaw, Matić, Herrera, Pogba, Rashford, Lingard, Martial.

Barcelona: ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Jordi Alba, Vidal, Arthur, Busquets, Rakitić, Messi, Suarez.

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)

Povratni tekmi bosta 16. aprila.


Polfinale:
TOTTENHAM/MANCHESTER CITY - AJAX/JUVENTUS
MANCHESTER UNITED/BARCELONA - LIVERPOOL/PORTO

Prvi tekmi bosta 30. aprila in 1. maja, povratni pa 7. in 8. maja. Finale v soboto, 1. junija, v Madridu.