Kako se bodo v Sloveniji obnašali Bad Blue Boysi? Foto: EPA
Kako se bodo v Sloveniji obnašali Bad Blue Boysi? Foto: EPA
Nenad Protega
Nenad Protega se zaveda pomena brezhibne organizacije tekme in tudi visokih Uefinih kazni za varnostne spodrsljaje. Foto: RTV SLO

Na srečanju med predstavniki obeh klubov, varnostne službe in policije so se dogovorili za številne varnostne ukrepe, ki naj bi preprečili neljube dogodke. Karte za sredin spektakel bodo po 20 evrov na voljo samo v predprodaji in ob predložitvi osebnega dokumenta, s katerim se bo treba dokazati tudi ob vstopu na stadion.

Kazen Partizana kot opomin BBB-jem
Za gostujoče navijače bo rezervirana vzhodna tribuna in 370 vstopnic, ki jih bodo po zapisih v hrvaških medijih najverjetneje pokupili zloglasni Bad Blue Boysi, ki so nazadnje "zablesteli" na pripravljalni tekmi modrih v Kapfenbergu. Vodstvo hvraških prvakov je posvarilo svoje navijače, da naj jim bo v svarilo primer Partizana.

Temelj varnosti neprenosljive karte in videonadzor
"Pregled in nadzor pri vstopu na stadion in na sami tekmi bosta zelo stroga. Uporabljen bo tudi videonadzor. Gostujoči navijači bodo na vzhodni tribuni in bodo vstopnice lahko kupili samo prek HNK Dinamo v Zagrebu. Dodatnih vstopnic državljani Republike Hrvaške ne bodo mogli kupiti. Posameznih nakupov vstopnic za državljane Republike Hrvaške torej ni! Naprošamo tudi vse ljudi brez vstopnic, naj pred samo tekmo ne prihajajo v okolico stadiona, ker prodaje vstopnic v sredo ne bo. Naprošamo tudi vse slovenske državljane, ki so navijači HNK Dinamo, da to pri nakupu vstopnic povedo, saj si bodo tako lahko zagotovili vstopnico na vzhodni tribuni, ki je rezervirana za privržence gostujoče ekipe," je previdnostne ukrepe povzel Nenad Protega, športni direktor slovenskih prvakov.

Kako bo v sredo zvečer?
"Za konec še enkrat v imenu NK Domžale in HNK Dinamo resnično prosim, da vsi, ki bomo v sredo tekmo spremljali v živo na stadionu, naredimo vse, da bomo gledali pravi športno-nogometni spektakel, ki se ga bomo spominjali po vrhunski tekmi in seveda po krasnem in predvsem športnokulturnem obnašanju.'' se je Protega zavzel za športni sredin večer ob Kamniški Bistrici, ki se bo začel ob 20.30 s prenosom na 2. programu Televizije Slovenije.

T. G.