Andraž Kirm je edini član začetne enajsterice v slovenski reprezentanci, ki je do zdaj igral v domovini. Foto: Reuters
Andraž Kirm je edini član začetne enajsterice v slovenski reprezentanci, ki je do zdaj igral v domovini. Foto: Reuters
Etien Velikonja
Kam bo Etiena Velikonjo vodila nadaljnja pot? Foto: MMC RTV SLO
Wisla
Navijači Wisle so konec maja v središču Krakova takole proslavljali naslov poljskega prvaka. Foto: EPA

To so zadnje informacije o prestopih dveh najbolj vročih nogometašev iz slovenske lige. 24-letni Kirm je danes odpotoval na zdravniški pregled na Poljsko. Tiskovni predstavnik Domžal Grega Krmavnar je za MMC pojasnil, da bo vse jasno v naslednjih dveh dneh. V sredo zvečer se bo namreč vrnil v domovino.
Kluba sta se že dogovorila o odškodnini (podatka o njeni višini v klubu ne bodo izdali), skupni jezik s Poljaki pa je, kot kaže, našel tudi nogometaš. Na naše telefonske klice se ni odzival. Za Kirma, ki je v preteklosti poudarjal, da želi oditi le v eno od petih najmočnejših lig v Evropi, sta se zanimala tudi norveški Tromsö in splitski Hajduk.

Wisla je bila v zadnjih dveh sezonah poljski prvak in se bo v drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov pomerila z estonsko Levadio.

"Tudi če bom ostal, ne bo nič narobe"
Velikonja je poudaril, da pogovori z Bochumom še potekajo. "Bomo videli, kako bo v prihodnje. Sam sem se umaknil iz pogovorov, saj sem začel trenirati in bi bil rad v miru. Pogovarjajo se starši in moj zastopnik. Nihče si ne želi nezadovoljnega igralca v klubu, a če bom ostal v Novi Gorici, tudi ne bo nič narobe. Poskušal bom še naprej igrati tako, kot sem do zdaj. Ne obremenjujem se, vse bo prišlo ob pravem času," je povedal najboljši strelec lanskega državnega prvenstva.

Bochum ni edina opcija
Sam (še) ni bil v Nemčiji, predstavniki Bochuma pa so se v Novi Gorici mudili v petek. Po nekaterih informacijah nemški prvoligaš, ki se je v minuli sezoni boril za obstanek, ni pripravljen plačati visoke odškodnine. Hit Gorica naj bi želela milijon in pol evrov. Velikonja je dodal, da Bochum ni edina opcija, od kje so prišle druge ponudbe, pa ni želel izdati. Jasno je le, da so vse iz tujine.

Velikonja s soigralci trenira od 20. junija, oddelal je tudi celotne priprave v Prekmurju, ki so jih Novogoričani končali z remijem (1:1) na prijateljski tekmi proti graškemu Sturmu.

"Navedbe Spinsa so pavšalne, zavajajoče in netočne"
Iz vodstva drugouvrščenega moštva lanske PrveLige TS so se danes odzvali na nedavne "obtožbe" sindikata nogometašev (Spins) in zavrnili njegove "pavšalne, zavajajoče in netočne navedbe o domnevnem predlaganem polovičnem znižanju prihodkov igralcev".

V izjavi za javnost so pri novogoriškem klubu zapisali, da je velika večina igralcev sporazumna dopolnila k obstoječim pogodbam o znižanju plače sprejela, za ta korak pa se je klub odločil zaradi vse težjih razmer v slovenskem gospodarstvu. Velikonja je za MMC dejal, da sam ni nič podpisoval. "Ne morejo mi znižati plače. To so podpisovali starejši igralci in tisti, ki so jim potekle pogodbe," pravi 20-letni veliki up slovenskega nogometa.

Romih vodi treninge v Celju
Nogometaši Celja še vedno čakajo na novega trenerja. Vodenje treningov je prevzel Damjan Romih, ki bo nato pomočnik glavnega trenerja. Nazadnje je vodil drugoligaša iz Šentjurja.