Ažbe Jug je bil junak na TSC Areni v Bački Topoli. Foto: www.alesfevzer.com
Ažbe Jug je bil junak na TSC Areni v Bački Topoli. Foto: www.alesfevzer.com

Na razriti zelenici se varovanci Anteja Šimundže, ki so prvo tekmo prejšnji teden dobili z 2:1, niso znašli. Večji del tekme so bili v podrejenem položaju. Gostitelji so imeli več priložnosti in veliko več strelov. Vijoličasti so se izvlekli do strelov z enajstih metrov, kjer so bili Orphe Mbina, Hilal Soudani, Jan Repas in Blaž Vrhovec natančni. V tretji seriji je Jug z izjemno parado odbil strel Lazarja Nikolića, potem pa je v četrti seriji zelo slabo streljal še 19-letni Mihailo Ivanović, vratar Maribora je žogo ujel.

Prihodnji četrtek gostovanje na Švedskem
Maribor se bo v zadnjem predkrogu Konferenčne lige pomeril z Djurgardnom, ki je izločil finski Ilves (1:1 in 3:1). Prva tekma bo prihodnji četrtek na Švedskem, povratna pa 29. avgusta v Ljudskem vrtu.

Vojvodina prihaja iz Novega Sada, povratna tekma pa je bila v kraju Bačka Topola, ki leži približno 70 km severneje. Obračun je bil odigran na stadionu TSC Arena, ki sprejme 4500 gledalcev. Zaradi urejanja travnate površine igra Vojvodina v uvodnem delu letošnje sezone tako evropske kot tekme državnega prvenstva na igrišču ligaškega tekmeca, moštva TSC Bačka Topola.

Vojvodina je imela prvo veliko priložnost. V 17. minuti je Vukan Savićević z močnim strelom z 20 metrov stresel prečko.

Videosodnik priznal zadetek Crnomarkovića
Sredi prvega polčasa so gostitelji povedli. Caleb Zady Sery je izvajal prosti strel, po njegovem predložku pred vrata pa je nekdanji branilec Olimpije Đorđe Crnomarković z glavo preusmeril žogo v mrežo. Stranski sodnik je takoj dvignil zastavico.

Šimundža izključen zaradi ugovarjanja
S
ledil je pregled videosodnika in po pregledu posnetka je portugalski sodnik Gustavo Correia spremenil odločitev. Branilec Pijus Širvys je bil za kanček nenatančen pri postavljanju zanke za prepovedani položaj. Takoj je pokazal na sredino igrišča in sploh ni odšel na ogled posnetka k robu igrišča. Zaradi ugovarjanja po odločitvi glavnega sodnika je moral trener vijoličastih Ante Šimundža na tribuno.

Maribor napredoval po 11-m, opravičilo Šimundže zaradi rdečega kartona

Poškodba Iličića
V 36. minuti se je poškodoval Josip Iličić, ki je obsedel na zelenici in ni mogel več nadaljevati. Namesto njega je vstopil najboljši strelec Prve lige Arnel Jakupović.

Le Soudani zapretil v drugem polčasu
Maribor je imel najlepšo priložnost v drugem polčasu že po 15 sekundah igre. Soudani je s približno šestih metrov streljal mimo gola. V nadaljevanju so Štajerci igrali nepovezano, premalo zbrano in brez pravih idej v napadu, tako da so se srečno izvlekli v podaljšek, saj je imela Vojvodina kar nekaj lepih priložnosti, vključno z eno v zaključku tekme, ki jo je mariborska obramba rešila v zadnjem hipu.

Lazar Nikolić zapravil najlepšo priložnost v podaljšku
Tudi v polurnem podaljšku so bili gostitelji podjetnejši. V 99. minuti je najbolj zapretil Lazar Nikolić, vendar je streljal malce mimo vrat. Izid se ni več spremenil, tako da je odločitev o udeležencu zadnjega predkroga Konferenčne lige padla z enajstih metrov.


Konferenčna liga, 3. predkrog, povratna tekma:
Vojvodina − MARIBOR * 3:4 (1:0, 1:0) 1:2
1900; Crnomarković 26.
* - po streljanju 11-m

11-m:
Petrović (1:0)
Mbina (1:1)
Savičević (2:1)
Soudani (2:2)
L. Nikolić (brani Jug)
J. Repas (2:3)
Ivanović (brani Jug)
Vrhovec (2:4)

Sodnik: Gustavo Correia (Portugalska)

V krepkem tisku je izid prve tekme.