Slaviša Stojanovič je preporodil Celjane. Foto: MMC RTV SLO
Slaviša Stojanovič je preporodil Celjane. Foto: MMC RTV SLO
Marijan Pušnik
Marijan Pušnik bo s svojimi varovanci skušal še bolj zagreniti življenje Interblocku. Foto: MMC RTV SLO
Etien Velikonja
Etien Velikonja bo adut Goričanov na Ptuju. V Kopru je dosegel hat-trick. Foto: MMC RTV SLO
Marcos Tavares
Marcos Tavares je zabil dva gola proti drugi ekipi Chelseaju v sredo. Lani so vijoličasti na začetku sezone v Domžalah klonili z 0:4, nato pa prvake izločili v polfinalu pokala. Foto: MMC RTV SLO

Nafta (2. na lestvici) - Mik CM Celje (1. na lestvici), sobota ob 17.00
Derbi vodilnih ekip bo gostil stadion v Lendavi. Domači trener Damir Rob bo z določenimi spremembami v ekipi poskušal obdržati zmagovalno formo in tudi miselnost. Še vedno sta odsotna poškodovana Vaša in Bogdanovič, nastopa Ošlaja in Jankoviča pa sta vprašljiva. V napadu bi na mestu zadnjega utegnil zaigrati razpoloženi Adilović, ki je na zadnji pripravljalni tekmi dosegel kar šest golov.

Celjski trener Slaviša Stojanovič bo v Lendavi poskušal predvsem nadaljevati serijo tekem brez prejetega gola. Celjani se namreč lahko za zdaj pohvalijo z najtrdnejšo obrambo v ligi. Celjski klub je v teh dneh okrepil Pokorn, medtem ko Lovrečič na tem srečanju še nima pravice do nastopa.

Rudar (6. na lestvici) - Interblock (8. na lestvici), sobota ob 20.00
Nogometaši Rudarja so se za obračun z Interblockom pripravljali na krilih zmage nad Novo Gorico v zadnjem kolu. Trener Marijan Pušnik se zaveda, da je v igri njegove ekipe še vedno preveč nihanja. S petimi poškodovanimi igralci je sicer to nihanje težko odpraviti, vendarle pa bi lahko nekaj trdnosti vnesel Cipot, ki se vrača. To bo še ena tekma, ki ponuja priložnost za dokazovanje mladim nogometašem Rudarja. Interblock se je ta teden razšel s trenerjem Draganom Skočičem in ekipo bo v Velenju vodil Toni Usnik. Novi trener naj bi bil znan v ponedeljek. Interblock na zadnjih dvanajstih prvenstvenih tekmah ni okusil zmage, in vprašanje je, kako se bodo po zadnjih pretresih odzvali nogometaši. Ali bo šokterapija uspela?

Primorje (9. na lestvici) - Koper (7. na lestvici), nedelja ob 17.00
Glede na to, da je Primorje na domačem igrišču s Koprom izgubilo le nekajkrat v zgodovini slovenskih prvenstev, in še to pred desetimi leti, je logično, da se v Ajdovščini obračuna s kanarčki veselijo. Trener Pavel Pinni se sicer zaveda, da pot do prve zmage v letošnji sezoni ne bo lahka, toda optimizem se je z vrnitvijo Džuzdanoviča še povečal. Na drugi strani rahlo oboleli trener Kopra Vlado Badžim upa, da bo pretrgal neugodno tradicijo in končno z ustvarjalno igro začel osvajati točke. Badžim je tudi zanikal ugibanja o morebitni selitvi k Interblocku. Še vedno v koprski enajsterici ne bo Djukiča in Ibejija, se pa vrača kaznovani Rastovac. Blizu nastopa sta tudi Kreft in Ipavec. Koper je bil na prijateljski tekmi z Jadranom zelo uspešen, zato ima Badžim predvsem sladke skrbi.

Drava (10. na lestvici) - Gorica (5. na lestvici), nedelja ob 17.00

Pri Dravi je najbolj skrb vzbujajoča slaba realizacija priložnosti, in to je nekaj, kar bodo izbranci Ljubinka Druloviča morali nujno popraviti, če želijo proti Gorici iztržiti pozitiven izid. Bošnjak je kaznovan, poškodovana sta Horvat in Radetič. Vseeno pa je ozračje na Ptuju dobro, saj za zdaj Kronaveter ostaja v ekipi Drave. Izredno motiviran bo trener Gorice Primož Gliha, ki se z vodstvom Drave lani ni razšel ravno prijateljsko. Z novo zmago se želi približati vrhu lestvice. V napadu ga veseli dobra forma Velikonje, največ težav pa trenutno povzroča obramba, ki je na treh tekmah prejela že pet golov. Ob poškodbi Škarabota in Jogana bo morala Gorica za nov uspeh v zadnji liniji zaigrati bolj zbrano kot na prejšnjih tekmah.

Domžale (4. na lestvici) - Maribor (3. na lestvici), nedelja ob 19.30
Obračun državnih prvakov in najuspešnejšega kluba v zgodovini samostojne Slovenije bo največja poslastica tega kola. Domžalčani so imeli med tednom zelo naporno povratno tekmo 2. kola kvalifikacij za ligo prvakov proti hrvaškemu Dinamu. V Zagrebu je ekipa, ki jo vodi Robert Pevnik, izgubila z 2:3 in se poslovila od evropskih tekmovanj. Srečanje je zagotovo pustilo določene posledice, tako da so vsaj v fizičnem smislu v določeni prednosti Mariborčani. Ti so v odličnem ozračju na prijateljski tekmi s 3:2 premagali mladi ekipo Chelseja, tako da jim samozavesti ne manjka. Vijoličasti so trdno odločeni, da se z zmago nad državnimi prvaki zaženejo na vrh prvenstvene lestvice.

Urban Laurenčič