Haris Vučkić je zablestel v lanski izvedbi Lige narodov. Foto: www.alesfevzer.com
Haris Vučkić je zablestel v lanski izvedbi Lige narodov. Foto: www.alesfevzer.com

"Ko je prišla ponudba Rijeke, sem pretehtal vse možnosti. Veliko je bilo pozitivnih stvari. Gre za dober klub, ki je odlično organiziran in igra v zelo dobri ligi. Vse, kar sem do zdaj tukaj spoznal, je odlično," je dejal 28-letnik.

V četrtek je bil Vučkić gost kluba na tekmi tretjega kroga kvalifikacij za nastop v skupinskem delu Konferenčne lige proti Hibernianu. Rijeka je tekmo dobila s 4:1 in se prebila v zadnji krog kvalifikacij po skupnem izidu 5:2. V zadnjem krogu kvalifikacij Rijeko čaka Paok iz Soluna.

Vučkić ima sicer še dveletno pogodbo s španskim drugoligašem iz Zaragoze. V prejšnji sezoni je zanj odigral 19 tekem, a se ni vpisal med strelce.

Že pri 15 letih je odigral prvo člansko tekmo v Domžalah, nato pa se je preselil v Newcastle, ki ga je večkrat posodil drugim otoškim klubom. Po izteku pogodbe z Newcastlom je pred sezono 2017/18 okrepil nizozemski Twente in v treh sezonah ob številnih poškodbah na 48 tekmah dosegel 16 zadetkov. Avgusta lani se je preselil k Zaragozi.

Vučkić je bil najboljši strelec Slovenije v zadnji Ligi narodov, skupaj pa je za izbrano vrsto odigral deset tekem in zabil pet golov.