José Mourinho je ob izidu 2:0 iz igre potegnil Cristiana Ronalda in mu namenil nekaj počitka. Foto: EPA
José Mourinho je ob izidu 2:0 iz igre potegnil Cristiana Ronalda in mu namenil nekaj počitka. Foto: EPA

Bolj kot evforičen sem sproščen. Žreb četrtfinalnih parov je zame nekaj normalnega. Real je prevelik klub, da ne bi bil del tega.

José Mourinho, trener Reala iz Madrida
Fernando Torres
Fernando Torres je pred tekmo s Köbenhavnom priznal, da se po januarskem prestopu iz Liverpoola v Chelsea zanj ni izšlo vse po načrtih. Tudi na zelenicah ne, kjer za modre še vedno ni dosegel zadetka. Foto: EPA

Vseeno nam je, koga nam bo namenil žreb. Če hočemo osvojiti evropski naslov, moramo premagati kogarkoli in kadarkoli.

Petr Čech, vratar Chelseaja

Madridski Real je s fantastično predstavo na Santiagu Bernabeu na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov deklasiral Olympique iz Lyona, ki je imel po prvi tekmi sicer ugoden izid, a v španski prestolnici ni imel niti najmanjših možnosti za presenečenje in napredovanje v nadaljnje tekmvoanje. Vratar Hugo Lloris je moral trikrat po žogo v svojo mrežo, med strelce pa so se vpisali Marcelo, Karim Benzema in Angel Di Maria. Real je s tem končal sedemletno sušo in se prvič po letu 2004 uvrstil med najboljših osem ekip Lige prvakov.

Recept za uspeh: Upoštevaj trenerja!
"Z zmago in predstavo smo zelo veseli! Napredovanje v četrtfinale je bilo zelo pomembno za nas in za naše navijače, ki so bili podvrženi slabšim evropskim izkupičkom. Igrali smo tako, kot je od nas zahteval trener," je recept za (končni) uspeh proti Lyonu izdal igralec tekme Marcelo, ki je dejal, da se ekipa 'belega baleta' trenutno ne ukvarja z vprašanjem, koga bo dobila za nasprotnika v četrtfinalu. "Kdorkoli nam bo stal nasproti, ga bomo poskusili premagati in razveseliti naše zveste navijače," je še dodal Brazilec.

Abidalu želijo čimprejšnje okrevanje
Že pred tekmo so nogometaši obeh ekip želeli med ogrevanjem nositi majico z ganljivim napisom v podporo Ericu Abidalu, ki je izvedel, da boleha za rakom, a je Uefa njihovo željo gladko zavrnila. Vseeno so majice nogometaši oblekli po tekmi. "Abidala in njegovo družino imam v mislih. V takšnih trenutkih nogometna tekmovalnost izgubi ves pomen. Najpomembneje je, da čimprej okreva," je zaključil strelec vodilnega zadetka za Real.

Mourinho ne želi igrati proti svojim prijateljem
Napredovanja je bil vesel tudi trener 'galaktikov' José Mourinho: "Nekega dne nam je moralo uspeti napredovati v četrtfinale, kar je za klub kot je Real samoumevno. Bili smo boljši od nocojšnjega nasprotnika in smo tudi zasluženo zmagali." Navijači Reala se prvič po letu 2004 veselijo žreba četrtfinalnih parov, a za Mourinha to ni nič takega. "Bolj kot evforičen sem sproščen. Žreb četrtfinalnih parov je zame nekaj normalnega. Real je prevelik klub, da ne bi bil del tega." Komu pa si želi Portugalec izogniti? "Najraje bi se izognil tekmam s Chelseajem in Interjem, kajti to bi bila zame zelo čustvena obračuna. Težko je namreč igrati proti svojim ljudem, svojim prijateljem. Toda, če nam žreb določi omenjena kluba, bom to pač moral sprejeti," je priznal 48-letnik.

Ancelotti ne paničari
Kot zadnji so se v četrtfinale uvrstili še nogometaši Chelseaja, ki so proti Köbenhavnu ubranili prednost s prve tekme na Danskem in pred domačimi navijači remizirali brez zadetkov. "Smo v zelo dobrem položaju. V osmini finala smo igrali dobro in se uvrstili naprej," je po tekmi dejal vratar modrih Petr Čech in dodal: "Vseeno nam je, koga nam bo namenil žreb. Če hočemo osvojiti evropski naslov, moramo premagati kogarkoli in kadarkoli." Chelsea je na danska vrata sprožil kar 22 strelov (Köbenhavn le sedem), a se mreža gostujoče ekipe ni zatresla. Carlo Ancelotti ne paničari: "Imamo odlične posameznike in fantastično ekipo. Nocoj nam ni bilo treba zadeti, saj smo prvo tekmo dobili z 0:2. Igrali smo dobro in si priigrali veliko priložnosti."

Bolj kot evforičen sem sproščen. Žreb četrtfinalnih parov je zame nekaj normalnega. Real je prevelik klub, da ne bi bil del tega.

José Mourinho, trener Reala iz Madrida

Vseeno nam je, koga nam bo namenil žreb. Če hočemo osvojiti evropski naslov, moramo premagati kogarkoli in kadarkoli.

Petr Čech, vratar Chelseaja