Takole je zmagoviti zadetek dosegel Cristiano Ronaldo. Foto: EPA
Takole je zmagoviti zadetek dosegel Cristiano Ronaldo. Foto: EPA

"Takoj, ko mi je Anderson podal žogo, sem se odločil za obrat in strel. Zabil sem fantastičen gol," je bil kot vedno neskromen zvezdnik Manchester Uniteda, ki je z edinim zadetkom v Portu popeljal branilce naslova v polfinale Lige prvakov.

"Ta zmaga nam bo dala prepotrebno samozavest. Zadnjih pet tekem nismo odigrali dobro. Upam, da se bo zdaj zgodil preobrat," je še dodal Ronaldo, ki je z več kot 30 metrov zadel zgornji desni kot Portovega vratarja Heltona.

Rio Ferdinand, več počitka ...
"Neverjeten udarec. Fantastičen, čudovit zadetek," je komplimente portugalskemu zvezdniku delil trener Ferguson, ki je razliko v primerjavi z obračunom pred tednom na Old Traffordu (2:2) našel v dveh ključnih faktorjih.

"Vrnitev Ria Ferdinanda je dala osnovo za naš uspeh. V zadnjih tednih je naša obramba 'puščala'. Morali smo se vrniti na tisto točko v sezoni, ko nismo prejemali zadetkov," je modroval Ferguson in izpostavil tudi štiri dni počitka, dva več kot pred tekmo v Manchestru: "To je res velika razlika. Ob koncu sezone je odmor še kako pomemben."

... in Rooneyjeva energija
Sir Alex je pohvalil še učinek veterana Ryana Gigsa in predvsem Wayna Rooneyja: "Energija, ki jo kaže Rooney na igrišču, je res nekaj posebnega. Mladenič se je popolnoma žrtvoval za kolektiv."

Stavnice na strani Barcelone
V polfinalu se obetata spektakularna obračuna. Nezaustavljiva Barcelona proti prerojenemu Chelseaju. Manchester United, ki naskakuje petorček, proti vse boljšemu Arsenalu. Stavnice vlogo favorita pripisujejo Kataloncem (količnik 2,75), sledijo Manchester United (3,00), Chelsea (4,50) in Arsenal.

R. K.