Koliko Slovencev bo bodrilo nogometaše v Južnoafriški republiki? Foto: MMC RTV SLO
Koliko Slovencev bo bodrilo nogometaše v Južnoafriški republiki? Foto: MMC RTV SLO
Kako do vstopnic za svetovno prvenstvo?



To pomeni, da če navijači naročijo vstopnico do tega datuma, jo bodo zagotovo dobili. Pozneje bosta sicer izpeljani še dve fazi prodaje, vendar možnost uspešnega nakupa ni zagotovljena. Neprodane vstopnice iz slovenske kvote bodo namreč v četrti fazi na voljo tekmecem iz skupine, v zadnji fazi pa bodo navijači lahko kupili le še vstopnice za tiste tekme, ki niso razprodane.

Na voljo od 3.000 do 5.000 vstopnic
Nakup vstopnic je mogoče opraviti prek spletne strani Mednarodne nogometne zveze (Fifa), dodatna navodila pa si lahko preberete na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (NZS).
Vstopnice za predtekmovanje stanejo 88, 132 in 176 ameriških dolarjev. Za tekmi proti Alžiriji (Polokwane, 13. junij) in Angliji (Port Elizabeth, 23. junij) je na voljo okoli 3.000 vstopnic, za obračun proti ZDA (Johannesburg, 18. junij) pa 5.000. Vsak lahko kupi največ 4 vstopnice, nakup je mogoč le s kreditno kartico.

"Pri vstopnicah govorim o približnih številkah, saj ni pričakovati, da bodo Slovenci v tolikšnem številu dejansko tudi odšli na SP," je pojasnil vodja marketinga na Nogometni zvezi Slovenije Uroš Stanič. NZS kot krovni organizaciji pripada še 700 vstopnic, ki jih bo glede na zanimanje Slovencev ponudila v posebnih aranžmajih skupaj z agencijo Kompas. Petdnevni aranžmaji bodo na voljo po ceni od 1.790 evrov dalje, daljše aranžmaje pa bodo predstavili v naslednjih dneh.

Kako do vstopnic za svetovno prvenstvo?