Savo Milošević je po tekmi priznal, da je Santa Clara močnejša ekipa. Zmaji v 180 minutah niso niti enkrat streljali v okvir vrat. Foto: www.alesfevzer.com
Savo Milošević je po tekmi priznal, da je Santa Clara močnejša ekipa. Zmaji v 180 minutah niso niti enkrat streljali v okvir vrat. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani jeseni torej ne bodo igrali v evropskih tekmovanjih. Potem ko so se po izvajanju 11-metrovk prek Birkirkare prebili v 3. krog, je bila Santa Clara tokrat pretrd oreh.

Na prvem obračunu, ki so ga Portugalci dobili z 2:0, so zeleno-beli razočarali, tekmo so končali brez strela proti vratom. Gostje so imeli v slovenski prestolnici tako lepo priložnost za preboj v 4. krog omenjene lige, kar jim je tudi uspelo – kljub zdravstvenim težavam, ki so ekipo precej zdesetkale.

Tall povzročal težave portugalskim branilcem
V Ljubljano so nogometaši Santa Clare prispeli v okrnjeni zasedbi, v ekipi so namreč potrdili devet okužb z novim koronavirusom, v Ljubljano je prišlo zgolj 14 nogometašev. V začetni postavi je bilo sedem nogometašev, ki so bili v začetni enajsterici že na prvem obračunu, med zgolj tremi rezervisti pa na klopi ni bilo vratarja. V prvem polčasu sta bili ekipi dokaj izenačeni, pri zeleno-belih je bil še posebej razigran Lamine Junior Tall, ki je gostujočim branilcem povzročal tudi največ preglavic. V 18. minuti se je lepo znašel na krilu, preigral nasprotnika in prodrl v kazenski prostor, od koder je sprožil iz 'mrtvega' kota, a mu vratarja Ricarda Fernandesa ni uspelo premagati. 19-letni Senegalec, ki je ljubljanski kolektiv okrepil iz vrst Rome, je bil nevaren še v zaključku polčasa, vendar žoge ni najbolje zadel, tako da je priložnost splavala po vodi.

Na drugi strani so bili nekajkrat dejavni tudi Portugalci, vroče je bilo predvsem po dobre pol ure igre, ko je pritisk gostov z nevarnim strelom zaključil Lincoln, Nejc Vidmar je žogo odbil. Pozneje je dvakrat poskusil še Carlos, a je ostalo pri začetnih 0:0.

Sorodna novica Olimpija išče priložnost proti zdesetkanim Portugalcem
Djalo Aldair je po dobri uri igre zatresel mrežo Santa Clare, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Foto: www.alesfevzer.com
Djalo Aldair je po dobri uri igre zatresel mrežo Santa Clare, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Foto: www.alesfevzer.com

Rui Costa dokončno razblinil upe Ljubljančanov
Nadaljevanje je postreglo s podobno igro kot v prvem polčasu, na stadionu je prvič zares završalo v 66. minuti, ko se je po podaji Tomislava Tomića iz oči v oči z vratarjem Fernandesom znašel Djalo Aldair, ki je tudi zatresel mrežo, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Dokončno je upe Ljubljančanov v 73. minuti pokopal rezervist Rui Costa, ki je na zelenico stopil le nekaj trenutkov predtem. Portugalci so z dvojno podajo lepo izigrali domačo obrambo na desni strani, od koder je z nizko podajo žogo pred vrata poslal Rafael Ramos. Rui Costa je sprožil 'iz prve', premagal Vidmarja in zadel za 1:0.

Do konca srečanja so gostitelji poskušali izid vsaj izenačiti, vendar neuspešno. Gostje so imeli potek srečanja popolnoma v svojih nogah, ničesar niso prepustili naključju, po štirih minutah dodatka je glavni sodnik Ali Palabiyik v piščalko pihnil še zadnjič.

Olimpija priznala premoč Santi Clari

Konferenčna liga, 3. krog

Povratna tekma:

Olimpija – SANTA CLARA (POR) 0:1 (0:0) 0:2
2500; Rui Costa 73.

Olimpija Ljubljana: Vidmar, Boakye, Delamea-Mlinar (84./Ratnik), Crnomarković, Pavlović, Elšnik (84./Ostrc), Tomić, Aldair (85./Špehar), Kapun (75./Sešlar), Tall, Nukić (63./Kurež).

CD Santa Clara: Fernandes, Mansur (78./Afonso), Villaneueva, Boateng, Ramos, Lincoln, Morita, Costinha, Patric (76./Henrique), Carlos (72./Rui Costa), Ricardinho.

Sodnik: Ali Palabiyik (Turčija)

V krepkem tisku je izid prve tekme.