Zlatan Ibrahimović je bil spet junak na San Siru. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović je bil spet junak na San Siru. Foto: EPA
Antonio Di Natale
Antonio Di Natale je bil prvi prvem strelu z bele točke natančen, v predzadnji minuti pa se mu je zatresla noga. Foto: EPA

Črno-modri so povedli že v 11. minuti, ko je zmedo v obrambi Rimljanov izkoristil Adriano. V 61. minuti je z izjemnim strelom z desnico mrežo razparal Rodrigo Taddei. Odločitev je padla kmalu zatem, ko je vratar Rome Artur strel Walterja Samuela z glavo uspel odbiti, švedski reprezentant pa je bil na pravem mestu in žogo poslal za njegov hrbet.

Ekipi sta se srečali v zadnjih štirih finalih italijanskega pokala. Leta 2005 in 2006 je slavil Inter, zadnja dva obračuna pa sta pripadla Romi. Maja lani je bilo na Olimpicu 2:1 za sinove volkulje.

"Moji varovanci so odlično odgovorili po zelo slabo predstavi v Bergamu," je bil vesel trener črno-modrih Jose Mourinho. Inter je v nedeljo izgubil proti Atalanti z 1:3.

Di Natale zgrešil ključno enajstmetrovko
Udinese je izpadel proti Sampdorii po streljanju enajstmetrovk (2:5). V rednem delu se je srečanje končalo z neodločenim izidom (1:1), v podaljških pa sta mreži mirovali. Gostje iz Genove so povedli v 55. minuti z zadetkom Giampaola Pazzinija, ki je prejšnji teden prišel iz Fiorentine. Po prekršku Reta Zieglerja v kazenskem prostoru je z bele točke izenačil Antonio Di Natale. Italijanski reprezentant je imel veliko priložnost za zmago Videmčanov v predzadnji minuti. Drugo najstrožjo kazen je zapravil s strelom v vratnico.

Samir Handanovič ni uspel zaustaviti nobene enajstmetrovke, vsi štirje igralci Sampdorie so ga ukanili. Za Udinese sta zgrešila Gaetano D'Agostino in Simone Pepe.

Italijanski pokal, četrtfinale:
Udinese - SAMPDORIA * 2:5 (1:1)
Di Natale 61./11-m; Pazzini 55.
11-m: Di Natale; Pazzini, Padalino, Sammmarco, Gastaldello.
* - po streljanju 11-m
Di Natale je v 89. minuti z 11-m zadel vratnico.
Samir Handanovič (Udinese) je branil vso tekmo.

INTER - Roma 2:1 (1:0)
Adriano 11., Ibrahimović 63.; Taddei 61.

LAZIO - Torino 3:1 (0:1)
Pandev 49., Mauri 55., Rocchi 90.; Natali 29.

4. februarja ob 20.45:

JUVENTUS - NAPOLI

Španski pokal, četrtfinale, prve tekme:
VALENCIA - SEVILLA 3:2 (1:0)
Villa 5., Baraja 84., Mata 86; Fabiano 52., Adriano 67.

ESPANYOL - BARCELONA 0:0

ATHLETIC BILBAO - GIJON 0:0

MALLORCA -
BETIS 1:0 (0:0)
Keita 65.

A. G.