Cristiano Ronaldo je za beli balet v 27. minuti dosegel svoj prvi zadetek v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je za beli balet v 27. minuti dosegel svoj prvi zadetek v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Vincenzo Iaquinta.
Vincenzo Iaquinta je takole Juventus popeljal v vodstvo. Foto: Reuters
Diego Forlan.
Diego Forlan (desno) slovi kot eden najboljših napadalcev na svetu. Svojega slovesa ni upravičil na tekmi z APOEL-om iz Nikozije. Foto: Reuters
Filippo Inzaghi
Filippo Inzaghi je na tekmi proti Marseillu dosegel 68. zadetek v evropskih pokalih in 48. v Ligi prvakov. Foto: EPA
Thomas Müller
Thomas Müller je dvema zadetkoma s sobotnega obračuna proti Borussii iz Dortmunda zdaj dodal še dva proti Maccabiju iz Haife. Foto: Reuters
Paul Scholes
Paul Scholes je na tekmi proti Bešiktašu dokazal, da še ni za staro šaro. V 77. minuti je dosegel edini zadetek na tekmi. Foto: EPA

Še najbolj so razočarali nogometaši madridskega Atlética, ki na svojem stadionu niso uspeli premagati ciprškega APOELA iz Nikozije. V Carigradu pa je Paul Scholes še enkrat več dokazal, da še ni za staro šaro.

Real s težavo odpravil mariborske krvnike
Nogometaši madridskega Reala, od katerih javnost v letošnji Ligi prvakov veliko pričakuje, so v gosteh s težavo ugnali ekipo Züricha, ki je sredi 2. polčasa po zaostanku z 0:3 znižala na 2:3. Mrežo domačih je v 28. minuti s prostega strela načel Cristiano Ronaldo, na 0:2 pa je 5 minut kasneje po lepi akciji Gonzala Higuina in Ronalda povišal Raul. Tik pred koncem 1. polčasa so se gostje veselili še tretjič, ko je Higuain zlahka preigral branilca Hannuja Tihinena in žogo hladnokrvno poslal za hrbet vratarja Johnnyja Leonija.

V nadaljevanju so se domači nogometaši v igro spektakularno vrnili. Najprej je z bele točke na 1:3 znižal Xavier Margairaz, drugi gol pa je le minuto kasneje Ikerju Casillasu z glavo zabil Silvan Aegerter. Igra kraljevega kluba se je sesula kot hišica iz kart, a so se v izdihljajih srečanja pobrali in zadeli še dvakrat. Ronaldo je zadel še drugič s prostega strela, José Maria Guti pa je postavil končnih 2:5.

Inzaghi maščeval poraz iz finala leta 1993
Nogometaši Milana so na Velodromu v Marseillu z 1:2 odpravili tamkajšnji Olympique in se tako maščevali za poraz na prvem finalu Lige prvakov leta 1993, ko so z 1:0 slavili Francozi. Prvi zadetek na tekmi je dosegel Filippo Inzaghi, ki se je izognil zanki prepovedanega položaja, sprejel dobro podajo Clarencea Seeforfa in hladnokrvno žogo poslal v mrežo. Domača ekipa je rezultat prek Gabriela Heinzeja izenačila, a je končnih 1:2 postavil zimzeleni Inzaghi, ki je iz neposredne bližine, zopet po podaji Seedorfa, še drugič na tekmi premagal vratarja Steva Mandando.

Chelsea v hudem nalivu strl odpor Porta
Chelsea je na razmočeni zelenici Stamford Bridgea z 1:0 ugnal portugalskega prvaka Porto. Na vrata Heltona da Silve so skozi vse srečanje vršili strahovit pritisk, ki pa so ga z golom ovekovečili šele v 3. minuti nadaljevanja, ko je Nicolas Anelka odbito žogo iz težkega položaja pospravil v mrežo. Domači nogometaši so s silovitimi napadi nadaljevali vse do konca tekme, a je, kljub nevarnim napadom gostov proti koncu tekme, ostalo pri minimalni zmagi.

V skupini A na prvo mesto Bayern
Derbi na olimpijskem štadionu v Torinu med Juventusom in Bordeauxom se je končal brez zmagovalca. Za Juventus, ki je igral brez poškodovanih Alessandra del Piera in Diega, je v 63. minuti po odlični globinski podaji Fabia Cannavara gol zadel Vincenzo Iaquinta, rezultat pa je v 75. minuti izenačil Čeh Jaroslav Plašil, ki je žogo po prostem strelu Joanna Gourcuffa enostavno potisnil v mrežo. Tik pred koncem srečanja bi stari dami zmago lahko prinesel Claudio Marchisio, a se je njegov strel odbil od prečke. Precej drugače je bilo v Haifi, kjer je Bayern slavil z 0:3. Mrežo je v 64. minuti načel Daniel Van Buyten, ostala dva gola pa je v 85. in 88. minuti pristavil še Thomas Müller. Svoje delo je dobro opravil slovenski sodnik Damir Skomina.

Do zmage tudi nemški in angleški prvak
V skupini B sta Wolsfburg in Manchester United prav tako vknjižila prve 3 točke. Nemci so s 3:1 pred domačimi navijači premagali CSKA iz Moskve, medtem ko so varovanci Alexa Fergusona na težkem gostovanju v Carigradu z 0:1 ugnali Bešiktaš. Zadetek je v 77. minuti dosegel Scholes, ki je žogo po strelu Nanija z glavo pospravil v mrežo. Vsa pozornost je bila v 64. minuti usmerjena na Wayna Rooneyja, ki je ob odhodu z igrišča na tla zalučal svoje nogometne čevlje in dal jasno vedeti, kaj si misli o opravljeni menjavi.

Liga prvakov, 1. krog:

Skupina A:
MACCABI HAIFA - BAYERN 0:3 (0:0)
van Buyten 64., Müller 85., 88.
Tekmo je sodil Damir Skomina.

JUVENTUS - BORDEAUX 1:1 (0:0)
Iaquinta 63.; Plašil 75.

Skupina B:
BEŠIKTAŠ - MANCHESTER UNITED 0:1 (0:0)
Scholes 77.

WOLFSBURG - CSKA MOSKVA 3:1 (2:0)
Grafite 36., 41./11-m, 86.; Džagojev 76.

Skupina C:
MARSEILLE - MILAN 1:2 (0:1)
Heinze 49.; Inzaghi 28., 74.

ZÜRICH - REAL MADRID 2:5 (0:3)
Margairaz 64./11-m, Aegerter 65.; Ronaldo 27., 89., Raul 34., Higuain 45., Guti 90.

Skupina D:
CHELSEA
- PORTO 1:0 (0:0)
Anelka 48.
RK: Fernando 92./Porto

ATLETICO MADRID - APOEL 0:0