ACH Volley je v prvi sezoni v Ligi prvakov pustil dober vtis, za podvig pa jim je zmanjkalo predvsem izkušenj. Foto: EPA
ACH Volley je v prvi sezoni v Ligi prvakov pustil dober vtis, za podvig pa jim je zmanjkalo predvsem izkušenj. Foto: EPA
Jiri Novak
Jiri Novak se je skupaj s soigralci iz Paris Volleyja veselil preboja med elitno dvanajsterico. Foto: MMC RTV SLO
Blejci se poslavljajo od Evrope
Blejci končali z evropsko sezono

V Belgiji bi si slovenski prvaki z zmago nad Noliko Maaseikom zagotovili tretje mesto in nadaljevanje evropske sezone v Pokalu CEV, tako pa jim preostane le še Interliga in slovensko prvenstvo. Prvo sezono med elito so Blejci zaključili z dvema zmagama in štirimi porazi.

Dober začetek, slab konec
Blejci so dobro začeli in dobili prvi niz z izidom 25:20. V nadaljevanju so slovenski prvaki zaigrali preveč nezbrano in pobudo so prevzeli gostitelji, ki so sorazmerno zanesljivo dobili naslednje tri igre. Odločilna je bila žoga v tretjem nizu, ko je sodnik pri izidu 22:21 za ACH dosodil avt, nato so Belgijci nanizali tri točke in povedli z 2:1. Noliko Maaseik si je Evropo priigral zaradi boljšega razmerja osvojenih in izgubljenih nizov.

Teorija ni zdržala preizkusa
Parižani so izkoristili slabo motiviranost gostiteljev, ki so delali neznačilne napake. Za slovenske prvake je nato obstajala še teoretična možnost, da si napredovanje zagotovijo kot najboljša tretja ekipa, a zato bi potrebovali gladko zmago v Breeju in zvrhan koš sreče.

Sebastjan Škorc, libero ACH Volleyja:
"Tekma je bila za oboje pomembna, saj je prinašala nastop v Pokalu CEV. Dobro smo začeli, potem pa smo popustili. Nervoza se je preselila k nam. V tretjem nizu smo vodili 22:21, potem pa po sodniški odločitvi izgubili žogo in še niz. Nismo naredili to, kar bi lahko. Na gostovanjih smo bili blizu, a hkrati daleč. Težko je zdaj ocenjavati doseženo. Nedvmono pa je današnji poraz boleč."

Dragutin Baltić, trener ACH Volleyja: "Odločil je slab servis in naša slaba organizacija napada v tretjem nizu. Igralcem nimam česa zameriti, dali so vse od sebe, ampak danes nam ni šlo, kot bi si želeli. Mogoče bi lahko pokazali le malo več hrabrosti. Pred tekmo nam je bilo vsem žal, da smo izgubili možnosti za drugo mesto v skupini, toda motiva nam vseeno ni manjkalo in to gotovo ni razlog za slabšo igro."

Jasmin Čuturič, igralec ACH Volleyja:
"Do konca smo bili v igri za napredovanje, a s tem, kar smo danes pokazali, si tega niti ne zaslužimo. Enostavno je bilo preveč napak v naši igri, predvsem v podajah. Ne verjamem v dogovarjanje rezultatov. Dinamo si tega ne bi privoščil, še posebno ne pred domačimi gledalci."

Skupina F:
NOLIKO MAASEIK (BEL)
- ACH VOLLEY BLED
3:1 (-20, 18, 22, 18)
Noliko Maaseik: Derkoningen, Siltala 7, Holubec 2, Van Dijk 19, Cundy, Schrijvers, Van De Loo 8, Blairon, Pinheiro 6, Van Craen, Wiebel 10, Van Walle 8.
ACH Volley: Urnaut 19, Pajenk 8, Čebron, Taliaferro 5, Touzinsky 12, Čuturič 5, Pleško, Thomas 11, Šmuc, Škorc, Kamnik, Satler 2.

DINAMO MOSKVA - PARIS VOLLEY
1:3 (25, -23, -21, -25)

Lestvica:                           
DINAMO MOSKVA *       6  5 1 11 točk
PARIS VOLLEY * 6 3 3 9
NOLIKO MAASEIK 6 2 4 8
ACH VOLLEY BLED 6 2 4 8 * - v drugem delu Lige prvakov
T. G.
Blejci se poslavljajo od Evrope
Blejci končali z evropsko sezono