ACH Volley v Srednjeevropski ligi to sezono ostaja neporažen. Foto: FOTO BOBO
ACH Volley v Srednjeevropski ligi to sezono ostaja neporažen. Foto: FOTO BOBO

Po vnaprej odigrani tekmi 16. kroga Srednjeevropske lige tako blejsko moštvo ostane neporaženo: sedem tekem, sedem zmag. Najučinkovitejši je bil Alen Šket z 20 točkami.

V prvem nizu ni bilo težav, v drugem se je bilo treba kljub vodstvu 23:18 že bolj potruditi, tretji niz pa je ponudil razburljiv razplet. Ko so Tirolci izkoristili slabši sprejem gostiteljev, so odšli na drugi tehnični odmor s prednostjo 16:14. Vztrajni Blejci so se vrnili v igro z uspešno potezo Adama Simaca (19:19), z uspešnim napadom pa so spet povedli (20:19). Sledila je zanimiva končnica, ki so jo gostitelji dobili z blokom Andreja Flajsa.

Trener Igor Kolaković: "To je bila prva tekma sezone, na kateri so bili igralci pod pritiskom. Doslej smo zmagovali na lahek način, tokrat je bilo treba pokazati več. Lahko bi se obrnilo tudi drugače, če ne bi dobili tretjega niza!" Kapetan Andrej Flajs je dodal: "V tretjem nizu smo na začetku naredili preveč napak na sprejemu, bilo je tudi nekaj nervoze. Na koncu smo z blok-obrambo in več strpnosti tekmo obrnili sebi v prid."