ACH bo po tretjem letošnjem porazu težko napredoval iz skupine. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
ACH bo po tretjem letošnjem porazu težko napredoval iz skupine. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Igor Kolaković
Trener Igor Kolaković s svojimi varovanci ni osvojil točk, ki jih ACH potrebuje za preboj v osmino finala. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ni recepta za Poljake

Maratonski in zelo izenačen prvi niz na tekmi 4. kroga Lige prvakov so po 38 minutah gostje dobili s 34:32. Pred 7.700 gledalci so izkoristili četrto zaključno žogo. ACH je vodil s 23:21 (tedaj je Daniel Lewis naredil napako pri sprejemu) in imel pet zaključnih žog za vodstvo v nizih z 1:0, a mu je zmanjkalo nekaj znanja in sreče. Belchatow je zmagal predvsem po zaslugi odličnih servisov Mariusza Wlazlyja.
Popustili pri sprejemu
Drugi niz je gladko s 25:18 pripadel Poljakom, ki so s šestimi zaporednimi točkami povedli s 17:10 in suvereno zadržali prednost do konca. Slovenci so v prvem nizu odlično sprejemali servise, v drugem pa so pri tem nekoliko popustili. Prav tako so gostje močno popravili blok. Domači trener Igor Kolaković je ritem tekmecev poskušal ustaviti z menjavami, kar pa mu ni uspelo.
Ropret ni prinesel preobrata
V tretjem nizu je bilo 25:21. Poljaki so ves čas vodili. Da se ne obeta nič dobrega, se je dalo slutiti že pri izidu 9:15, ko so nanizali štiri točke zapored. Kolaković je poskušal do preobrata priti z menjavo podajalca, Dejana Vinčića je zamenjal Gregor Ropret, a tekma proti Budvanski rivijeri, kjer je bil prav Ropret junak preobrata, se ni ponovila. Ena najboljših evropskih ekip, ki je ACH Volley premagala še tretjič na tretji medsebojni tekmi, je kljub menjavam v postavi zanesljivo osvojila tri točke, s katerimi je utrdila vodstvo v skupini.

Izjavi po tekmi
Igor Kolakovič, trener ACH Volleyja:
"Belchatow je upravičil status favorita, bili so boljši in so zasluženo zmagali. Škoda je za prvi niz, začeli smo odlično, imeli svoje priložnosti, a jih nismo izkoristili. Po napeti končnici smo psihološko padli, žal smo se prehitro predali. Namesto, da bi razmišljali, kako priti do točk, smo razmišljali o porazu. Mladi igralci, ki so dobili priložnost, so igrali v dobrem ritmu, a Poljaki so preveč izkušeni, da bi prednost zapravili. Moram pa reči, da smo šest nizov proti odlični ekipi igrali dobro, zadnja dva ne. Po pravici povedano niti ne vem točno, kakšne so zdaj naše možnosti za napredovanje. Mislim, da ne velike, a dokler obstajajo, se bomo borili."

Dejan Vinčić, podajalec ACH Volleyja: "Belchatow je enostavno boljša ekipa, konec koncev ima desetkrat večji proračun, kot ga imamo mi. Vseeno pa menim, da smo se jim dobro upirali. Držali smo se navodil in sistema igre, a ko je tekmec boljši, je to težko držati več nizov. Poljaki so pokazali, da imajo dolgo klop, čeprav ni bilo njihovega najboljšega sprejemalca in blokerja, so našli dostojne zamenjave. Vsekakor pa je škoda za prvi niz. Belchatow ti dosti možnosti ne ponudi, mi smo jih imel, toda žal jih nismo izkoristili. To je bilo odločilno za nadaljevanje tekme. Če bi ta niz dobili, bi se še dvignili, tako pa so se dvignili tekmeci."

Skupina F, 4. krog:
ACH VOLLEY - PGE SKRA BELCHATOW
0:3 (-32, -18, -21)

ACH Volley: Šket 18, Flajs in Rašić po 10, Kovačević 5, Čebulj 3, Kamnik 2, Komel, Vinčić in Ropret po 1.

Skra Belchatow: Wlazly 22, Kurek 20, Klos 6, Plinski in Bakiewicz po 5, Falasca 3, Atanasijević 1.


TOURS VB - BUDVANSKA RIVIJERA
3:1

Lestvica:                          
PGE SKRA BELCHATOW   4  4 0 12:3 11
TOURS VB             4  3 1 10:4  9
ACH VOLLEY           4  1 3  5:11 3
BUDVANSKA RIVIJERA   4  0 4  3:12 1
Ni recepta za Poljake