Ljubljanski odbojkarji so se dostojno upirali favoriziranemu Toursu, ki se je moral za zmago pošteno potruditi. Foto: BoBo
Ljubljanski odbojkarji so se dostojno upirali favoriziranemu Toursu, ki se je moral za zmago pošteno potruditi. Foto: BoBo
Luka Slabe
Trener ACH-ja Luka Slabe je glasno spodbujal svoje varovance ob igrišču, a na koncu jim je zmanjkalo moči za veliko zmago. Foto: Simon Maljevac

Po nepopolnem 4. krogu skupine A je ACH Volley uvrščen na tretje mesto, za drugouvrščeno Piacenzo zaostaja za šest točk.
Z osvojeno točko so Ljubljančani sicer ohranili teoretične možnosti za napredovanje, a realno so si z njo najbrž zagotovili igranje v Pokalu CEV, kamor bo odšla tretjeuvrščena ekipa.
Izjemen zaključek ACH-ja v drugem nizu
Ljubljančani so prvi niz izgubili, a iztržili bi zagotovo lahko veliko več. Prikazali do dobro igro, hitro so povedli za nekaj točk, nato pa gostiteljem dovolili priključek. Zatajili so predvsem v končnici, kjer so bili Francozi za odtenek močnejši. Ob izidu 24:23 je prvo zaključno žogico rešil srbski bloker Miran Rašić, ob drugi 'oranžni zmaji' niso imeli možnosti. Podobna zgodba se je odvila tudi v drugem nizu, le da se je razpletla srečno za slovenske državne prvake. V končnici so tokrat igrali fantastično, zaostanek z 19:16 so z delnim izidom 8:3 preobrnili sebi v prid in si priigrali dve zaključni žogi za zmago v drugem nizu (22:24), ki so ga tudi osvojili in izid izenačili na 1:1.
Ljubljančani izsilili odločilni niz
V tretjem nizu so Francozi stopili na plin, bili so enostavno boljši od varovancev Luke Slabeta, ki so se sicer dostojno upirali in se nekajkrat približali na dve točki zaostanka, a jim je za vodstvo zmanjkalo moči in sreče. Gostitelji so si priigrali štiri zaključne žoge za zmago v tretjem nizu in vsaj eno zagotovljeno točko, izkoristili so drugo (25:21). V četrtem nizu so Ljubljančani znova vrnili udarec, pravzaprav so ves čas vodili, izenačenje so Toursu dovolili le na 15:15. Z borbeno in pametno igro so si priigrali štiri zaključne žoge, izkoristili so drugo (25:21) in izsilili peti niz.
V odločilnem nizu so domači odbojkarji hitro povedli s 4:1, a so se gostje vrnili in znižali na 7:6, toda sledil je francoski niz zaporednih točk, po kateremu pot nazaj v tekmo za Slovence ni bila več možna. Tours si je zmago zagotovil s 15:7.

Skupina A, 4. krog:
TOURS - ACH VOLLEY
3:2 (24, -22, 21, -21, 7)

Tours: Klinkenberg 13, Hardy-Dessources 13, Falafala, Konečny 22, Exiga, Pinheiro 5, Hoag, Collin, Jablonsky, Dillies 1, Baranek 17, Smith 10.

ACH Volley: Flajs 9, Pokeršnik 12, Klubučar 1, Pleško, Ćuk 24, Bregant, Ropret 2, Fabjan, Rašić 17, Brulec, Vidič 7, Koncilja.




MAREK DUPNICA - PIACENZA
0:3 (-24, -19, -14)

Lestvica:                           
TOURS                 4  4 0 12:5 10
PIACENZA              4  3 1 11:4 10
ACH VOLLEY            4  1 3  7:9  4
MAREK DUPNICA         4  0 4  0:12 0

5. krog, 12. 12.:
MAREK DUPNICA - ACH VOLLEY

6. krog, 18. 12.:
ACH VOLLEY - PIACENZA