Phillip Eatherton bo krstni nastop v dresu Blejcev vknjižil proti nekdanjemu klubu. Foto: EPA
Phillip Eatherton bo krstni nastop v dresu Blejcev vknjižil proti nekdanjemu klubu. Foto: EPA
ACH Volley, Glen Hoag
Glenn Hoag se zaveda, da je igra Dunajčanov boljša kot ob zmagi v Tivoliju. Foto: Bobo
ACH Volley
Odbojkarji ACH Volleyja so dobili pomembno bitko v finalu slovenskega pokala, ko so s 3:2 ugnali Salonit Anhovo, zdaj pa je na vrsti boj za čimbolj ugoden žreb v Ligi prvakov. Foto: MMC RTV SLO

Varovanci Glenna Hoaga so pred 5. krogom že uvrščeni v drugi del tekmovanja, a bi z zmago naredili korak naprej do ene izmed dveh najboljših drugouvrščenih ekip, ki bosta skupaj s zmagovalci skupin nosilke osmine finala. Blejci so Dunajčane ugnali že dvakrat v letošnji sezoni, doma so v Ligi prvakov slavili s 3:1, v Srednjeevropski ligi pa so bili v avstrijski prestolnici uspešni s 3:0.

Dunajčani so izboljšali igro
"V moštvu Dunajčanov je nov podajalec Morales iz Portorika, ki je zelo dober. Antunovič se je preselil z mesta blokerja na korektorsko mesto, Laimer na blokerja, Porello in Nemeth pa sta sprejemalca. S to formacijo so bistveno popravili igro in tako odlično funkcionirajo. Informacijo imam tudi, da je trenutno Schneider poškodovan. V zadnjem obdobju igrajo zelo dobro, tako da nas čakata težki tekmi tako v ligi prvakov, kot kasneje v srednjeevropski ligi," je pred novim obračunom z Dunajčani, ki so prejšnji krog s 3:2 doma izgubili s Trentinom dejal strateg Blejcev.

Močnejši za Eathertona, Kamnik še ne bo zaigral
Pred sredinim srečanjem so se Blejci ukvarjali s kar nekaj težavami, bolan je bil Alen Pajenk, viroza se loteva portoriškega podajalca Angela Pereza, še vedno pa ni povsem zdrav Matevž Kamnik, ki je po besedah Hoaga že pričel s treningi za moč: "Močnejši pa smo za novo okrepitev Eathertona, ki je zelo izkušen in iteligenten igralec. Pajenk je izgubil kar 4 kilograme in veliko moči. Do sedaj edini srednji bloker Davor Čebron je v polnem treningu, zelo dobro igro pa je prikazal na finalu pokala Slovenije. Glede na to, da gre pri Kamniku za igralca, ki je pomemben za moštvo tudi v bodoče, ga trenutno ni smiselno forsirati, temveč je potrebno k rehabilitaciji poškodbe pristopiti resno in strokovno. Drugače pa so vsi ostali igralci fokusirani na drugi del sezone, kajti pred nami je kar nekaj izzivov."

Američan se vrača na Dunaj
Pred tednom dni so se na Bledu odločili za novega blokerja Phillipa Eathertona, ki bo prvo tekmo zaigral proti nekdanjim soigralcem, saj se je na Dunaju potil v sezoni 2001/02: "Tu se počutim odlično, všeč mi je vse skupaj, tako igralci, kot vodstvo so zelo profesionalni in to cenim. Glede Dunaja pa poznam igralca Raiserja ter Antunovića še iz časa, ko sem tam igral v sezoni 01/02 in pa seveda kolega iz ameriške selekcije Pataka. Veselim se vrnitve v dunajsko dvorano in seveda obračuna z Dunajčani."

5. krog, sreda ob 20.30:
AON HOTVOLLEYS - ACH VOLLEY (prenos na TV SLO2)

TRENTINO VOLLEY - BEAUVAIS OISE

Lestvica:                           
TRENTINO VOLLEY *      4 4 0 12:2  8
ACH VOLLEY BLED *      4 3 1  9:6  7
BEAUVAIS OISE (FRA)    4 1 3  5:1  5
AON HOTVOLLEYS (AVT)   4 0 4  5:12 4
        * - že v osmini finala      

A. B.