Blejski odbojkarji bodo tekme Lige prvakov igrali v ljubljanski Hali Tivoli. Foto: RTV SLO
Blejski odbojkarji bodo tekme Lige prvakov igrali v ljubljanski Hali Tivoli. Foto: RTV SLO

24 moštev bodo z žrebom razdelili v šest skupin, liga pa se bo začela sredi oktobra. Proračun Blejcev, ki so marca v Modeni slavili v pokalu Top Teams, naj bi v tej sezoni znašal več kot milijon evrov, da bodo nastopali v Ligi prvakov, pa so izvedeli šele pred dvema tednoma, ko jim je Evropska odbojkarska zveza (CEV) podelila povabilo.

Zadoščeno moralni pravici
"Če nam ne bi uspelo, bi bil razočaran, a kljub vsemu - in to predvsem po zaslugi Evropske odbojkarske zveze - ostaja grenak priokus. Ne morem si zamisliti, da bi si druge krovne organizacije v nekaterih drugih športih dovolile tak spodrsljaj in bi sredi sezone spremenile pravila, ki bi stopila v veljavo že naslednjo leto. Pomagale so nam celo druge športne inštitucije, veliko na primer olimpijski komite Slovenije. Uspeh v Modeni nam je pravzaprav dajal moralno pravico sodelovanja v elitni ligi in CEV-u na koncu ni preostalo drugega, kot da nas vključi," je povedal častni predsednik kluba Herman Rigelnik.

Barreto in Flajs odšla
Osnovni cilj Blejcev je, da si zagotovijo kontinuirano igranje med evropsko elito. Znova bodo igrali tudi v Interligi, kjer želijo ponoviti letošnjo zmago. Ekipo sta do zdaj zapustila le Brazilec Marcelo Barreto in slovenski reprezentant Andrej Flajs, iz Maribora pa je prišla prva okrepitev, mladi reprezentant Alen Pajenk, ki igra na mestu srednjega blokerja.

Začetek priprav je predviden za 13. julij.

Udeleženci Lige prvakov:
Slovenija: Francija: ACH VOLLEY BLED CANNES Belgija: PARIS NOLIKO MAASEIK Nemčija: ROESELARE FRIEDRICHSHAFEN Češka: Grčija: ČEŠKE BUDEJOVICE PANATHINAIKOS Španija: OLYMPIACOS ALMERIA IRAKLIS SOLUN PALMA DE MALLORCA Rusija: Italija: DINAMO KAZAN CUNEO DINAMO MOSKVA SISLEY TREVISO Srbija: COPRA PIACENZA NOVI SAD Avstrija: Turčija:
AON HOTVOLLEYS DUNAJ IZMIR Poljska: Črna gora: BELCHATOW BUDUĆNOST JASTRZEBSKI Nizozemska: APELDOORN
Žreb bo v petek ob 20.00.
M. R.