Trenutek na katerega pred začetkom sezone ni računal prav nihče - Autocommerce Bled je osvojil Pokal Top teams. Foto: RTV SLO
Trenutek na katerega pred začetkom sezone ni računal prav nihče - Autocommerce Bled je osvojil Pokal Top teams. Foto: RTV SLO
Tine Urnaut
Tine Urnaut je bil razglašen za najboljšega napadalca turnirja. Foto: RTV SLO
Autocommerce Bled
Odbojkarji Autocommerca Bled so si že zagotovili igranje v Ligi prvakov. Edino vprašanje je, ali se bo to zgodilo v sezoni 2007/08 ali pa v sezoni 2008/09. Foto: RTV SLO
Sanjski teden za odbojkarje Bleda
Blejci postavili Modeno na realna tla
Bled na tronu Top teamsa

Slovenski prvaki so v finalu drugega najmočnejšega tekmovanja na Stari celini premagali Modeno s 3:2 (16, 24, -14, -24, 10). To je za Blejce že tretja letošnja lovorika, saj so osvojili mednarodno interligo ter Pokal Slovenije.

Bled na začetku dobesedno letel
Prvi niz se je začel sanjsko. Gostitelji so sicer dobili prvi dve točki, nato pa le nemo opazovali igralce v oranžnem, ki so povedli z 9:3. Blejčani priigrane prednosti niso zapravili, ampak povsem dominirali in uvodni niz dobili kar 25:16.

Italijani so v drugem nizu igrali precej bolje in večji del niza vodili z dvemi ali tremi točkami prednosti. Sam zaključek niza pa je pripadel slovenskim prvakom, ki so v živčni končnici z izjemnim blokiranjem preobrnili potek niza in ga dobili s 26:24.

Italijanski preobrat
Tretji niz je bil izenačen do 7:6, nato so Italijani z odličnim serviranjem in blokiranjem zaustavili slovenske prvake in si z osmimi zaporednimi točkami nabrali dovolj velik kapital, da so niz zlahka dobili s 25:14.

V četrtem nizu so si modri hitro priigrali prednost petih točk (13:8), ki pa so jo Blejci ekspresno izničili (14:13). Italijani so si s serijo 4:1 spet priigrali večjo prednost, kar pa ni zmedlo Blejcev, ki so nasprotnike ujeli na 23:23. V sami končnici so bili spretnejši modri, ki so izsilili peti niz. Ta se je za igralce v oranžnem začel sanjsko, saj so povedli s 6:1, nato pa suvereno odbili vse italijanske napade.

Po košarki in rokometu zdaj še odbojka
Bled je po košarkarjih Olimpije (Pokal pokalnih zmagovalcev) in rokometaših Celja PL (Liga prvakov) postal tretji moški kolektiv, ki je osvojil kakšen evropski pokal. V ženski konkurenci je to uspelo rokometašicam Krima (Liga prvakinj) in Olimpije (Pokal EHF).

Izjavi po tekmi
Sebastijan Škorc: "Uvodna niza smo igrali odlično, s 150 odstotki svojih zmogljivosti. Nato smo popustili, Italijani pa so vstali iz groba, saj igrajo takšne tekme iz tedna v teden, mi pa niti ene na leto ne."

Dragutin Baltič, trener: "Prepričan sem, da nihče v dvorani ni verjel, da bi nam lahko uspelo. Zdaj se sicer lahko sliši smešno, toda fantom sem pred tekmo dejal, da imamo priložnost. Pravzaprav sem verjel v uspeh. Igralcem sem dejal, da smo telesno bolje pripravljeni."

Pokal Top temas, finale:
AUTOCOMMERCE BLED
- Cimone Modena
3:2 (16, 24, -14, -24, 10)

Bled: Flajs 7, Čebron 12, Gasparini 1, Barreto 1, Čuturič 10, Pleško 12, Šmuc 2, Škorc, Kamnik 1, Urnaut 17, Satler 1, Dolenc.

Modena: Tagliatti, Felipe 9, Sangiorgio, Messana, Sartoretti 22, Sidao 6, Giombini, Giani 12, Bellini 6, Murilo 15, Ricardo 1, Gasoli.

Polfinale:
AUTOCOMMERCE BLED
- Rabotnićki Skopje
3:1 (19, 17, -18, 23)

CIMONE MODENA - Iskra Odincovo (RUS)
3:0 (12, 20, 21)

S. J.

Sanjski teden za odbojkarje Bleda
Blejci postavili Modeno na realna tla
Bled na tronu Top teamsa