Monika Potokar in soigralke so še drugič izgubile s Čehinjami. Foto: MMC RTV SLO
Monika Potokar in soigralke so še drugič izgubile s Čehinjami. Foto: MMC RTV SLO

Slovenke so tako dokončno osvojile drugo mesto, kar pomeni, da jih čakajo dodatne kvalifikacije. Prvo mesto in neposredna uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2015 v Ukrajini, sta pripadla Čehinjam.

Češka je upravičila vlogo favoritinje, čeprav so se Slovenke dobro upirale. V prvem nizu so celo povedle s 23:22, a so nato Čehinje nanizale tri točke zapored. V drugem nizu so bile varovanke Bruna Najdiča blizu do 17:18, čemur so sledile napake Slovenk za poraz s 25:19. Slovenija je v tretjem nizu korak držala do 8:8, nato pa so se Čehinje odlepile.

Najdič: Ni elementa, ki bi me razočaral
"Mislim, da smo najbrž odigrali najboljšo tekmo v tem kvalifikacijskem ciklusu, žal to ni bilo dovolj. Punce moram pohvaliti, niso se predale pred tekmo, pokazale so veliko željo po zmagi, dobro so se kosale z bolj kakovostno ekipo. Škoda, da v prvem nizu nismo dosegli kakšne točke več in niza dobili. Tako smo ga izgubili, in to ne zaradi naše slabe igre, ampak zaradi odličnih čeških igralk. Odločile so izkušnje in dve njihovi igralki, ki jima držita igro. Tega mi v tem trenutku nimamo, imamo pa širino, kar je dober obet za naprej. Z vsemi elementi sem danes zadovoljen, res pa je, da blok ni bil tako dober kot na prejšnjih tekmah, a za to imajo zasluge tekmice. Še najslabši smo bili v netipičnih položajih, tu smo premalo odločni, premalo tehnično skušamo izpeljati stvari. To je stvar tehnike in pa uigranosti, v kateri imamo še rezerve. Presenečen sem nad dobrim sprejemom, elementom, ki mi je povzročal največ bojazni. Tudi v napadu smo raznovrstni, tako da lahko rečem, da ni elementa, ki bi me razočaral," je po tekmi dejal slovenski selektor Bruno Najdič.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

DRUGI KVALIFIKACIJSKI TURNIR (Ž), Plzen

ČEŠKA - SLOVENIJA
3:0 (23, 19, 17)
Havličkova 15; Cvetanović 14, Recek 9, Blagne 5, Blagne 5, Kaučič in Založnik 4, Potokar in Valenčič 2, Božič, Hutinski in Medved 1.

ŠPANIJA - ČRNA GORA 3:0
SLOVENIJA - ŠPANIJA 3:1
ČEŠKA - ČRNA GORA 3:0

Nedelja ob 15.00:
SLOVENIJA - ČRNA GORA

Ob 18.00:
ŠPANIJA - ČEŠKA

Vrstni red: Češka 15, Slovenija 9, Črna gora 3, Španija 3 točke.