Kako se bo Igor Kolaković spopadel z bogato dediščino Glenna Hoaga? Foto: EPA
Kako se bo Igor Kolaković spopadel z bogato dediščino Glenna Hoaga? Foto: EPA
Andrej Flajs
Andrej Flajs o bremenu favorita: "Mislim, da se znamo boriti s pritiski, ki jih bo prinesla prva domača tekma. Tudi s pritiskom favorita. Že nekaj let smo favoriti v državnem prvenstvu, pokalu, srednjeevropski ligi, tako da nam v psihičnem smislu težke tekme niso neznanka." Foto: MMC RTV SLO
ACH prvič v Stožicah

"Igranje pred ogromno gledalci pomeni veliko čast. Ne samo za nas, ampak tudi za druge ekipe. Po navadi se pred toliko gledalci igra zaključni turnir, mi pa bomo v takih razmerah igrali predtekmovalno tekmo. Gotovo igralcem tudi zaradi tega ne bo lahko, prisotne bodo emocije. Vsaj na začetku, zato naprošam za pomoč navijače. Ti morajo biti potrpežljivi, morajo se zavedati, da se taka tekma ne igra vsak dan," je na novinarski konferenci pred tekmo dejal trener slovenskih prvakov Igor Kolaković.

Vuković: Za nas uspeh že vsak niz
Nasprotnike slovenskih prvakov vodi selektor slovenske reprezentance Veselin Vuković, ki vlogo favoritov pripisuje Blejcem, a hkrati poudarja, da v Stožice ne prihaja z belo zastavo: "Kakšni športniki bi bili, če ne bi verjeli v presenečenje. Je pa dejstvo, da bo v obračunu, ki je tako igralsko kot organizacijsko na visoki ravni, na kar kaže tudi podatek, da bodo očitno napolnili dvorano, za nas uspeh že vsak niz."

Kolaković: Zmaga ne bo prišla sama od sebe
Kolaković se zaveda, da lanska uvrstitev na zaključni turnir Blejce postavlja v vlogo favoritov na praktično vsaki tekmi. "To nas ne sme uspavati, ne smemo se ozirati na tisto, kar se je dogajalo lani. Želena zmaga ne bo prišla sama od sebe. Dosegli jo bomo z igro, ki mora biti vsaj taka kot na Poljskem, če ne še boljša," meni Kolaković, ki ima nekaj težav s poškodbama kapetana Andreja Flajsa (mišica) in blokerja Matevža Kamnika (hrbet).

Flajs: Igral bi zudi z eno nogo
A kapetan Flajs poudarja, da tekme ne bi izpustil za nobeno ceno: "Igral bi tudi z eno nogo. To je za nas zgodovinska tekma, čeprav sem že po koncu lanske sezone dejal, da nas je Stožic kar malce strah. Navadili smo se namreč na poln in glasen Tivoli, upamo, da bo tako tudi na drugem koncu Ljubljane. Dejstvo je, da če hočemo napredovati v nadaljnje tekmovanje, moramo doma zmagovati."

LIGA PRVAKOV
SKUPINA C
Sreda ob 20.15 (prenos na TVS 2):
ACH VOLLEY - BUDVANSKA RIVIJERA
OLYMPIACOS PIREJ - JASTRZEBSKI WEGIEL

Lestvica:                            
BUDVANSKA RIVIJERA 1 1 0 3:0 3
ACH VOLLEY 1 1 0 3:1 3
JASTRZEBSKI WEGIEL 1 0 1 1:3 0
OLYMPIACOS PIREJ 1 0 1 0:3 0
ACH prvič v Stožicah