Mariborčanke so med sezono nihale v formi, ko pa je bilo najbolj pomembno, so bile nepremagljive. Foto: MMC RTV SLO
Mariborčanke so med sezono nihale v formi, ko pa je bilo najbolj pomembno, so bile nepremagljive. Foto: MMC RTV SLO

Mariborčanke so lanske in predlanske prvakinje premagale s 3:0 v zmagah, česar ni pričakoval skoraj nihče. Štajerke so vse tri finalne tekme dobile po podobnem scenariju; v prvih nizih so igrale slabo, nato pa se razigrale in slavile. Novogoričanke so bile tudi tokrat blizu zmage in podaljšanja upanja na ubranitev naslova.

Prvi niz so dobile Primorke, naslednja dva Štajerke, še najbolj zanimivo pa je bilo v četrtem. Mariborčanke so povedle z 11:6 in 16:11 in kazalo je, da so na pragu zmage. Odbojkarice Hita Nove Gorice so nato zaigrale kot prerojene, prednost Mariborčank je začela kopneti. Pri 20:20 se je bil srdit boj za vsako točko. Več sreče so branilke naslova, ki so izsilile peti niz.

V odločilnem nizu so povedle Mariborčanke, Goričanke so jih ujele, sledil je neusmiljen boj. Pred domačim občinstvom so ga dobile odbojkarice Nove KBM Branika, ki se po sedmih letih spet veselile naslova državnih prvakinj.

Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika: "Verjel sem, da smo sposobni osvojiti naslov prvakinj, nisem pa pričakoval, da se bo to zgodilo po že treh finalnih tekmah. Z naslovom je poplačan ves naš trud na treningih. Dekletom čestitam za izjemne predstave, s katerimi so dokazale, da je naslov v pravih rokah."

Sonja Borovinšek, igralka Nove KBM Branika: "Občutki so čudoviti, nepopisni. Skupaj s soigralkami sem verjela, da lahko osvojimo naslov. Hvala tudi sijajnim gledalcem, ki so bili naš sedmi igralec."

T. V.