Rok Satler je blestel na prvi tekmi v Mariboru. Foto: MMC RTV SLO
Rok Satler je blestel na prvi tekmi v Mariboru. Foto: MMC RTV SLO
Slovenci potrebujejo 57 točk

Selektor Gregor Hribar je bil le nekaj ur pred odhodom na Portugalsko prisiljen vpoklicati mladega Gregorja Ropreta, ki s člansko vrsto ni treniral, vendar ima za seboj že nekaj močnih tekem, saj je z mladinsko reprezentanco nastopil na evropskem prvenstvu. Satler ima težave s hrbtenico, bolečine pa so se pojavile sredi tedna, v četrtek ni mogel normalno trenirati, prve preiskave pa kažejo na poškodbo križnice.

Glavno breme bo padlo na Vinčiča
"Kako huda je poškodba, bo znano po dodatnih preiskavah, ki jih bo Satler opravil v prihodnjih dneh. Nekaj težav s hrbtenico je imel že v pretekli sezoni, žal so se zdaj obnovile in ne bo mogel odpotovati z nami na Portugalsko," je povedal pomočnik selektorja Radovan Gačić.

Mesto prvega organizatorja igre bo tako prevzel Dejan Vinčič, ki je bil na pripravah skoraj enakovreden Satlerju in je Hribar celo nihal med tem, koga izmed njiju postaviti v začetno postavo. Satler je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij v nedeljo v Mariboru odlično razigraval ekipo.

Potrebujejo najmanj 57 točk
Slovenci bodo v soboto odpotovali na Portugalsko, v Povoo de Varzim, kjer jih v nedeljo čaka povratna tekma dodatnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu. Slovenski odbojkarji so prvo tekmo v Mariboru dobili s 3:0 (18, 16, 22) in s tem napravili velik korak k evropskemu prvenstvu. Če v nedeljo ne osvojijo niti niza, morajo dobiti vsaj 57 točk.

Dodatne kvalifikacije za EP, povratna tekma:

Nedelja ob 18.00 (Povoa de Varzim):
PORTUGALSKA - SLOVENIJA 0:3

Izid prve tekme je v odebeljenem tisku.

C. R.

Slovenci potrebujejo 57 točk