Mitja Gasparini je bil znova najučinkovitejši Slovenec. Foto: OZS
Mitja Gasparini je bil znova najučinkovitejši Slovenec. Foto: OZS
Veselin Vuković
Veselin Vuković je lahko zadovoljen z začetkom Evropske lige. Foto: MMC RTV SLO

Selektor Veselin Vuković je imel na voljo le devet zdravih igralcev, kljub temu pa so njegovi varovanci tekmo zanesljivo nadzirali. Po dobljenih uvodnih nizih so krizni trenutki prišli le v 3. nizu, ki so ga domači dobili s 25:20.

V četrtem je Slovenija po točkah Tineta Urnauta in Davorja Čebrona ušla na 12:8, nato pa prednost zanesljivo zadržala. Mitja Gasparini je dosegel 21 točk, medtem ko jih je Alen Komel dodal 15.

Vuković presenečen nad svojimi varovanci
"Nad fanti sem presenečen in moram jim samo čestitati. Mislil sem, da ne moremo ponoviti sobotne igre, a fantje so igrali celo bolje. Mislim, da Belgijci v prvi tekmi niso pričakovali poraza, zato so danes napravili tudi nekaj menjav. A manjkalo jim je mirnosti, na drugi pa smo mi spet odlično igrali sistem blok, servis, obramba. Prav tako nam je do zmage pomagal Alan Komel, ki je za razliko od prve tekme igral odlično. A pohvaliti je treba vse, zares so pokazali profesionalen odnos. V dveh tekmah smo napravili več, kot smo sami pričakovali. A evropska liga se je šele začela. Zdaj nas čakajo Hrvati, s katerimi gotovo ne bo lahko, kljub temu, da so izgubili proti Veliki Britaniji. A za nas se jim bodo priključili še nekateri igralci, tako da nam ne bo lahko. Tudi Belgijci v Mariboru bodo še nevarni, zato nikakor ne smemo misliti, da smo delo opravili. Treba bo biti še na višji ravni, če želimo izpolniti svoje cilje, ki niso majhni," je tekmo ocenil Vuković.

Naslednji tekmi bodo Slovenci 4. in 5. junija igrali proti Hrvaški. Srečanji bosta v Mariboru.

EVROPSKA LIGA
SKUPINA A, 2. krog, Antwerpen

BELGIJA - SLOVENIJA
1:3 (-19, -20, 20, -17)

Belgija: Tuerlinckx 18, Cales 11, Verhees 9, Verhanneman 8, Van de Voorde 3, Van den Dries 2, Kruyner, Klinkenberg in Valkiers 1.

Slovenija: Gasparini 21, Komel 15, Čebron in Pajenk 11, Urnaut 8, Vinčić 7.

BELGIJA - SLOVENIJA
1:3 (22, -19, 18, 23)

VELIKA BRITANIJA - HRVAŠKA 3:2
VELIKA BRITANIJA - HRVAŠKA 0:3
Vrstni red: Slovenija 6, Hrvaška 4, Velika Britanija 2, Belgija 0 točk.