Slovenija je v Stožicah premagala vse štiri tekmece, nazadnje Srbijo s 3:2. Na tej tekmi so Slovenci fantastično servirali in dosegli neverjetnih 19 asov. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija je v Stožicah premagala vse štiri tekmece, nazadnje Srbijo s 3:2. Na tej tekmi so Slovenci fantastično servirali in dosegli neverjetnih 19 asov. Foto: www.alesfevzer.com

Dvanajst tekem in le en poraz (z Japonsko), to je izjemen izkupiček Slovenije po rednem delu elitnega odbojkarskega tekmovanja. In mimogrede še dvignjena vozovnica za OI v Parizu. Čeprav je predvsem ekipni duh tisti, ki prinaša zmage, pa je vredno izpostaviti tudi nekatere posameznike. Tonček Štern, Klemen Čebulj in Gregor Ropret so pri servisu med petimi najboljšimi v ligi, Ropret je najboljši podajalec, libero Jani Kovačič pa drugi najboljši sprejemalec.

Sorodna novica Tine Urnaut: V nobenem športu ni tako nemogočega sporeda
Odbojkarji nadaljujejo s predstavami v Ligi narodov

Pred dnevi v Ljubljani Slovenija zmagala s 3:0
Slovenci bodo turnir v Lodžu začeli v petek s četrtfinalnim obračunom proti Argentincem, ki so jih prejšnji teden v Ljubljani premagali s 3:0. "Igrali smo že z njimi in vemo, da so lahko zelo neugodni, če ne serviraš dovolj dobro. Igrajo zelo hitro igro, tako da bo treba biti zelo kakovosten, stopiti na igrišče z veliko samozavesti in dobro servirati, da si s tem nekako olajšamo delo. Veselim se že, saj so to tekme, za katere smo delali vse tri turnirje in premagovali največje ekipe. Zdaj smo tukaj, da celotno zgodbo zapeljemo do konca," pravi Kozamernik, ki pa vendarle priznava, da so Argentinci tekmec, ki si ga od vseh osmih najbolj želijo na drugi strani mreže.

Pajenk pričakuje zelo težko tekmo
Potem ko je ob koncu turnirja v Ljubljani bolj malo igral, se v udarno slovensko zasedbo vrača še en bloker Alen Pajenk: "Najprej smo si priigrali vstopnico za Pariz, nato še finalni turnir, ki je bil nekako skrita želja, seveda poleg tega, da smo želeli zmagati na čim več tekmah. Zdaj je vse to za nami, prihajajo tisti težji del in tekme na izločanje. Že prva bo zelo težka. Argentince smo v Ljubljani že premagali, a vemo, da se bodo na nas še bolje pripravili, in pričakujem zelo, zelo težko tekmo."

Slovenci so v Ligi narodov prvič nastopili leta 2021 v Riminiju in osvojili 4. mesto, leta 2022 se na zaključni turnir niso uvrstili, lani pa so morali v četrtfinalu priznati premoč Japoncem. V našem taboru ne skrivajo, da si tokrat želijo odličja.

Liga narodov, zaključni turnir, Lodž, četrtfinale, tabela, petek ob 20.00:
SLOVENIJA - ARGENTINA
Četrtek ob 17.00:
JAPONSKA - KANADA
Ob 20.00:
POLJSKA - BRAZILIJA
Petek ob 17.00:
ITALIJA - FRANCIJA
Polfinale bo v soboto (17.00/20.00), finale (ob 20.00) in tekma za tretje mesto (17.00) pa v nedeljo.

Slovenski odbojkarji z dobro popotnico v Lodž, pomagal bo tudi Možič